Topp 10 opplevelser på Kanariøyene

Kanariøyene byr på langt flere opplevelser enn sol og sommer ved bassengkanten.

Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera og Tenerife er unike på hvert sitt vis, men fellesnevneren er spektakulær natur, gode mat- og vinopplevelser og lekre hotell. La deg inspirere av vår topp 10-liste over flotte opplevelser!

 

 1. Vulkanen Teide, Tenerife

Nyt den fantastiske utsikten fra et av verdens største vulkankratre. Vulkanen rager hele 3718 meter over havet. Du velger selv om du vil ta taubanen opp (starter på 2356 meters høyde) eller om du vil gå opp mot toppen.

TFS_KF_061205_0680 Teneriffa. Teide National Park.

Mektige Teide imponerer.

Les også: Hvilken Kanariøy skal jeg velge?

 

2. El Cotillo, Fuerteventura

Fuerteventura finnes noen av Europas beste strender. Brede, milelange og gyllengule strekker de seg rundt nesten hele øya. Her er det enkelt å nyte strandlivet i usjenerte omgivelser, helt uten trengsel.

Jandia.

Opplev Fuerteventuras milelange sandstrender.

3. Bydelen Vegueta, Gran Canaria

Las Palmas stolthet og historiske bydel. Her kan du vandre rundt i brosteinsgatene, beundre de vakre fasadene og nyte livet på flere gode og lokale restauranter.

LPA, Las Palmas Town, Gran Canaria, Spain, April 2011, Joakim Boren

Las Palmas gamleby er et spennende og fargerikt utfluktsmål.

4. Nasjonalparken Garajonay, La Gomera

Nasjonalparken Garajonay på La Gomera er en av Europas siste urskoger – kjent for sin trolske stemning og unike vegetasjon. Perfekt for deg som liker å gå tur i vakre omgivelser.

La Gomera.

Det blomstrer i urskogen på La Gomera.

Les også: Gjestenes topp 10 hotell på Kanariøyene

 

5. Gran Hotel Bahia del Duque Resort, Tenerife

Dette elegante luksushotellet regnes som et av Spanias aller beste. Rommene har privat oppholdsrom med fri bar, roomservice og butler. Den tropiske hagen er hele 56.000 m² stor, og i skråningen ned mot sjøen er det mange flotte basseng.

Gran Hotel Bahia del Duque Resort

Skjem deg bort på et av Spanias aller beste hotell.

6. Sanddynene i Maspalomas, Gran Canaria

Helt sør på Gran Canaria finner du et vakkert ørkenlandskap helt nede ved havet. Morgenfugler kan stå opp tidlig og få med seg den vakre soloppgangen som farger øya rosa.

Playa del Inglés

Visste du at du kan gå i ørkenlandskap på Gran Canaria?

7. The Ritz Carlton Abama, Tenerife

På jakt etter et utsøkt måltid? På The Ritz Carlton Abama kan du koble av i en av de lekre loungene eller på beach cluben og nyte god mat og drikke – to av hotellets restauranter har stjerner i Michelinguiden.

Abama Golf and Spa Resort

Nyt hotelluksus på Tenerife.

8. Vulkansk vin, Lanzarote

El Grifo er den største vingården på Lanzarote, og gården huser også et museum. Museet ligger i et vulkanlandskap og kan dateres tilbake til 1775. Vin fra El Grifo har fått en rekke utmerkelser og priser, og spesielt den tørre hvitvinen får mye ros og hederlig omtale.

Excursion. Utflyckt. Utflykt. Imotski. Kroatien Stylist: Agneta Renebo.

Prøv et glass vulkansk vin på Lanzarote.

9. Dramatiske Los Gigantes, Tenerife

Los Gigantes dramatiske klipper skaper en vakker og dramatisk ramme rundt det sjarmerende feriestedet. Sol deg på den sorte vulkanstranden, nyt solnedgangen over naboøya La Gomera eller dra på delfin- og hvalsafari. Her er det flotte turmuligheter.

Los Gigantes

Massive klipper og vulkanstrand på Tenerife.

10. Casa Martell, Gran Canaria

Midt mellom San Mateo og Santa Brigida finner du Casa Martell. I denne gamle kolonialforretningen finner du i dag et av Gran Canarias beste lokale kjøkken. Her er det hjemmelagde, tradisjonelle matretter og kanarisk rødvin for alle penga.

PMI, Mallorca, Spain, July 2010, Joakim Boren.

Prøv det tradisjonelle, kanariske kjøkkenet på Casa Martell.

Dette blogginnlegget ble først publisert i 2015.

Hva er dine beste tips til opplevelser på Kanariøyene? Del gjerne med oss i kommentarfeltet under ⇓