Slik er livet som reiseleder i Alanya

Dette blogginnlegget er skrevet av Jon Hildebrand (26), en av Vings reiseledere. 

Min første arbeidsdag var i desember 2009. Da begynte jeg som reiseleder i Hurghada i Egypt. Denne sommeren jobber jeg i Alanya. Jeg har ansvar for servicetelefonen og stortrives med det!

Så, hvordan er egentlig livet som reiseleder? Vi får ofte spørsmål om det. Noen sier ”du må ha det fantastisk her nede”, mens lurer på ”hvordan orker du å arbeide i den varmen?”. Det er i alle fall én ting som er sikkert, og det er at vi reiseledere jobber for å gi gjestene våre – altså deg – de aller beste ukene i året. Og det er et privilegium for oss.

Alanya er et typisk sol og bad-reisemål, men i mine øyne skiller det seg positivt ut fordi maten her er ekstremt god, og det finnes ting å utforske i umiddelbar nærhet. I fjellene bak Alanya (Taurusfjellene) kan man for eksempel dra til flere utsiktspunkter, man kan besøke landsbyer og kanskje få en liten sniktitt inn i et sparsommelig, tyrkisk landsbyhus. Noe av det beste med fjellene er at det er kjøligere her, og langs fjellsidene renner kalde elver som byr på forfriskende dukkerter. Det er faktisk en del fastboende i Alanya som trekker opp i fjellene når varmen er på sitt mest intense i sommermånedene.

I går kveld var vi en gjeng som reiste ut til hotellet Green Garden i Oba, ca 20 minutter fra Alanya sentrum. Der skulle vi nyte mat og underholden, og denne kvelden var det duket for showet Nordic Release – vår favoritt. Showteamet holder et ekstremt høyt nivå! Dette er talenter som hadde seilt videre i både Idol og Norske talenter uten problemer. De imponerer både med sang og dans, og showet er definitivt verdt å få med seg.

Et minneverdig show som satt punktum for en flott septemberdag i Alanya!

/Jon

 • heidi

  ja,har veldig lyst å reise tilbake.. kanskje vi sees vettu.. hvem vet..

  kleeeem

 • heidi

  hei hei..

  ikke at dette har med denne turen og gjøre, men vil takke for en kjempe fin tur til cairo i egypt februar i år..

  • Jon

   Nååh, bedre kommentar enn det kan ikke en guide få, tusen takk! Snart skal jeg tilbake til Egypt og guide utflukter igjen, gleder meg som et lite barn! Så du er velkommen til Sharm om du vil prøve Egypt igjen!

 • Elin Wold

  Var i Tyrkia første gang i 1994 og var ikke fornøyd, da det var ille plagsomt med alle som trakk dg inn i butikker og mas fra kelnere. Men i mai 2009 ble jeg med tilbake . For en forandring. Det var en fryd i Alanya – mat utfluter, restauranter og ikke minst temperatur i sjø og på land. Reiser tilbake i høst. Så treffes vi kanskje ? Eller så skal vi (30stk) til Sharmel Sheik i febr. of feire 50-års-dag. Gleder oss !! Ha en fin høst.

  • Jon

   Det kan godt være! Og om dere kommer til Sharm el Sheikh så håper jeg dere følger med på en av de utrolige utfluktene de har, så kanskje jeg blir guiden 🙂 God høst til deg og.

 • Linda Kirsten SCHULZ

  Fin blogg.Ja det er fint i Alanya har reist til Tyrkia .i 15 år ikke bare en gang i året men 2 og 3.Er glad i landet og menneskene der.Anbefaler alle til å ta utfluker til Kappadokien og Pamukkele.Mouseleet i Ankara er også fantastisk.Aspendos annbefales også.Reiser til Alanya lørdag og ser frem til å treffe alle våre venner der.

 • mai grete halvorsen

  hei…kjempefint innlegg…jg er en dame 46 år…da jg ikke er så gla i å reise så langt med fly holder det med at jg reiser til tyrkia…jg elsker tyrkia og kunne tenkt meg å bo fast der:) vet ikke om dere har hørt om en liten øy som heter Kas..den er tre timer fra antalya og er bare 6000 innbyggere..vil anbefale den lille perlen av en øy..tror det bare er ti nordmenn som bor fast der…fint å reise dit på vinterstid…ha en fin dag..:)

  • Jon

   Takk for tipset! Det hender jo vi guider tar på utflukt på egen hånd på våre fridager, så da har vi inspirasjon til en neste tur om det blir tid før sesongen er slutt!

 • Kjersti Lindsjo

  Kjempefint innlegg;-) Gleder meg til aa foelge bloggen din videre;-)

Kategorier