Livet i Alanya

Så var det altså tid for Jon Hildebrand å skrive blogg!

Hvem er jeg? Jo, jeg er en 26 år gammel gutt fra Strømmen som arbeider som vingvert! Min første arbeidsdag var i starten av desember i fjor, Hurghada i Egypt. Da jobbet jeg som det vi kaller “byguide”, det vil si guide utflukter, velkomstmøter, flyplass og service. Nå i sommer jobber jeg i Alanya med servicetelefonen og stortrives med det! Men jeg hadde det virkelig fantastisk i Egypt , så jeg har vært så heldig å få jobb i Sharm el Sheikh i vinter!! Så om det er noen av dere som vurderer å reise dit i vinter så er det bare å følge med på bloggen her for inspirasjon.

Men det er ikke Egypt jeg skal skrive om nå, men Alanya hvor jeg bor, arbeider og lever. Ja, hvordan er egentlig livet som guide? Vi får ofte spørsmål om hvordan livet er. Noen sier ”du må ha det fantastisk her nede”, mens andre kan spørre ”hvordan orker du å arbeide i denne varmen?”. Det er i alle fall en ting som er sikkert, og det er at vi guider arbeider med deres beste uker i året! Og å få arbeide med det er et privilegium. Ving er et selskap som har en ekstremt høy prosent av fornøyde gjester, og det gjenspeiler seg i vårt arbeid også. Glade mennesker som nyter sin ferie, solen og varmen. Husker godt første gang jeg kom hjem til Norge på ferie hvor jeg tenkte; Herregud, kan ikke huske at alt og alle var så grått/grå her hjemme? Og det var i månedsskiftet juni/juli….

Alanya er et typisk ”sol og bad” reisemål, men som i mine øyne skiller seg positivt ut fordi maten her er ekstremt god og det finnes ting og utforske i umiddelbar nærhet. Som utsiktsbilde over her, flott er det ikke?
Videre inn mellom fjellene bak Alanya (Taurus) så kan man oppleve   flere utsiktsposter, man kan besøke landsbyer og skikke inn i et sparsommelig Tyrkisk landsbyhus, besøke en smed som kan fortelle at bestefaren til bestefaren hans gjorde akkurat det samme som han gjør i dag. Men det beste med disse fjellene er at det er kjøligere her, og det renner kalde elver igjennom som man kan bade i og/eller sitte ved siden av og nyte den kjølige strømmen med luft. Det er faktisk en del fastboende i Alanya som trekker inn mellom fjellene i juli/august da de synes det er for varmt om sommeren!

I går kveld var vi en gjeng som reiste ut til Green Garden hotell i Oba, ca 20 minutter fra Alanya sentrum. Der skulle vi nyte den åpne buffeten før vi skulle lene oss tilbake og se på show, denne kvelden var det Nordic Release, som i alle fall er vår favoritt.  Det skal sies, showteamet holder et ekstremt høyt nivå! Dette er mennesker som hadde seilet igjennom Idol eller Norske talenter uten problemer. De synger vakkert samtidig som de danser rundt, og det hele live! Visste dere forresten at showteamet er ansatt hos Ving og reiser rundt på samme måte som vi guider gjør?Et minneverdig show som satt punktum for en flott septemberdag i Alanya! Vi skrives!

/Jon

 • heidi

  ja,har veldig lyst å reise tilbake.. kanskje vi sees vettu.. hvem vet..

  kleeeem

 • heidi

  hei hei..

  ikke at dette har med denne turen og gjøre, men vil takke for en kjempe fin tur til cairo i egypt februar i år..

  • Jon

   Nååh, bedre kommentar enn det kan ikke en guide få, tusen takk! Snart skal jeg tilbake til Egypt og guide utflukter igjen, gleder meg som et lite barn! Så du er velkommen til Sharm om du vil prøve Egypt igjen!

 • Elin Wold

  Var i Tyrkia første gang i 1994 og var ikke fornøyd, da det var ille plagsomt med alle som trakk dg inn i butikker og mas fra kelnere. Men i mai 2009 ble jeg med tilbake . For en forandring. Det var en fryd i Alanya – mat utfluter, restauranter og ikke minst temperatur i sjø og på land. Reiser tilbake i høst. Så treffes vi kanskje ? Eller så skal vi (30stk) til Sharmel Sheik i febr. of feire 50-års-dag. Gleder oss !! Ha en fin høst.

  • Jon

   Det kan godt være! Og om dere kommer til Sharm el Sheikh så håper jeg dere følger med på en av de utrolige utfluktene de har, så kanskje jeg blir guiden 🙂 God høst til deg og.

 • Linda Kirsten SCHULZ

  Fin blogg.Ja det er fint i Alanya har reist til Tyrkia .i 15 år ikke bare en gang i året men 2 og 3.Er glad i landet og menneskene der.Anbefaler alle til å ta utfluker til Kappadokien og Pamukkele.Mouseleet i Ankara er også fantastisk.Aspendos annbefales også.Reiser til Alanya lørdag og ser frem til å treffe alle våre venner der.

 • mai grete halvorsen

  hei…kjempefint innlegg…jg er en dame 46 år…da jg ikke er så gla i å reise så langt med fly holder det med at jg reiser til tyrkia…jg elsker tyrkia og kunne tenkt meg å bo fast der:) vet ikke om dere har hørt om en liten øy som heter Kas..den er tre timer fra antalya og er bare 6000 innbyggere..vil anbefale den lille perlen av en øy..tror det bare er ti nordmenn som bor fast der…fint å reise dit på vinterstid…ha en fin dag..:)

  • Jon

   Takk for tipset! Det hender jo vi guider tar på utflukt på egen hånd på våre fridager, så da har vi inspirasjon til en neste tur om det blir tid før sesongen er slutt!

 • Kjersti Lindsjo

  Kjempefint innlegg;-) Gleder meg til aa foelge bloggen din videre;-)

Kategorier