Slik er livet som reiseleder i Alanya

Dette blogginnlegget er skrevet av Jon Hildebrand (26), en av Vings reiseledere. 

Min første arbeidsdag var i desember 2009. Da begynte jeg som reiseleder i Hurghada i Egypt. Denne sommeren jobber jeg i Alanya. Jeg har ansvar for servicetelefonen og stortrives med det!

Så, hvordan er egentlig livet som reiseleder? Vi får ofte spørsmål om det. Noen sier ”du må ha det fantastisk her nede”, mens lurer på ”hvordan orker du å arbeide i den varmen?”. Det er i alle fall én ting som er sikkert, og det er at vi reiseledere jobber for å gi gjestene våre – altså deg – de aller beste ukene i året. Og det er et privilegium for oss.

Alanya er et typisk sol og bad-reisemål, men i mine øyne skiller det seg positivt ut fordi maten her er ekstremt god, og det finnes ting å utforske i umiddelbar nærhet. I fjellene bak Alanya (Taurusfjellene) kan man for eksempel dra til flere utsiktspunkter, man kan besøke landsbyer og kanskje få en liten sniktitt inn i et sparsommelig, tyrkisk landsbyhus. Noe av det beste med fjellene er at det er kjøligere her, og langs fjellsidene renner kalde elver som byr på forfriskende dukkerter. Det er faktisk en del fastboende i Alanya som trekker opp i fjellene når varmen er på sitt mest intense i sommermånedene.

I går kveld var vi en gjeng som reiste ut til hotellet Green Garden i Oba, ca 20 minutter fra Alanya sentrum. Der skulle vi nyte mat og underholden, og denne kvelden var det duket for showet Nordic Release – vår favoritt. Showteamet holder et ekstremt høyt nivå! Dette er talenter som hadde seilt videre i både Idol og Norske talenter uten problemer. De imponerer både med sang og dans, og showet er definitivt verdt å få med seg.

Et minneverdig show som satt punktum for en flott septemberdag i Alanya!

/Jon

Kategorier