Den store Mallorca-guiden

mallorcaguide topp

Med mer enn 20 reisemål å velge mellom har Mallorca noe for enhver smak, men det er kanskje ikke så lett å velge? Fortvil ikke, vi hjelper deg!

 

∗ Palma og Palmabukten – kultur- og matopplevelser

Palma er Mallorcas hovedstad og gastronomiske sentrum.  Her kan du fråtse i oliven, serranoskinke, ost, mandler, bakverk, frukt, lokale viner – listen med spanske delikatesser blir fort lang. Prøv tapasen på El Peñón, eller fersk bakst på Horno Santo Cristo. Nam!

I Palmabukten i sørvest ligger også Illetas med sin eksklusive touch, Mallorcas eldste badeby Cala Major (kunstinteresserte vil glede seg over det berømte Miró-museet her) og selvfølgelig – strandkjendisen Playa de Palma, med sin  fem kilometer lange og fantastisk velholdte sandstrand.

Gode matopplevelser står i kø i Palma

Hvor trives du best på Mallorca? Fortell oss det i kommentarfeltet nederst ⇓

 

∗ Cala-ene på østkysten – badenyfmenes paradis

Cala Bona er et klassisk badested for familien på Mallorcas østkyst. Deilige strender, lekeplasser, barnevennlige hotell og restauranter med varierte menyer.

Cala Millor ligger bare 2 km sør for Cala Bona, og her er det litt mer liv. Lei sykkel og dra på oppdagelsesferd langs den bilfrie strandpromenaden.

Reiser du nordover kommer du til Cala Mesquida, et av Mallorcas mest naturskjønne områder uten altfor mange turister.

Cala Ratjada! Mange har til gode å oppdage denne småbyens musikkbarer og trivelige stemning. Du kan også reise over til naboøya Menorca herfra.

I Cala D’or er sandstrender erstattet med fem små badeviker omgitt av bratte klipper og frodig vegetasjon. Et lite reisemål med eksklusiv følelse, mye takket være den glamorøse marinaen Port Petit.

Og sist men ikke minst, Sa Coma,  et roligere alternativ til turistbyen Cala Millor, og perfekt for barnefamilier med sin langgrunne sandstrand.

Idyllisk i Cala d’Or på Mallorcas østkyst

Ps! Alle reisemålene langs østkysten er flotte badesteder, området er kjent for sine mange fine badeviker, og ikke minst for det krystallklare badevannet.

 

∗ Alcudia og nordspissen – perfekt for barnefamiliene

Alcudia trenger nesten ingen presentasjon, de langgrunne og supre sandstrendene har lenge sørget for at stedet er selve stjernen på Mallorca. Her ligger alt til rette for en perfekt familieferie. Ikke gå glipp av den herlige bistroen Bistro del Jardin. Den ligger rett ved Carretera d’Artá (ikke langt fra stranden) og byr på mer autentisk mat enn de mange turistrestaurantene. Og maten er kjempegod!

Nord for Alcudia ligger småbyen Puerto de Pollensa, som med sin postkortvakre bykjerne og fine strender er en favoritt blant Mallorca-entusiaster.

Lille, søte Ca’n Picafort i Alcudiabukten byr også på langgrunne strender og turkisblått hav.  Stemningen er folkelig og livlig, og her treffer du ferierende fra hele Europa.

PMI, PMIMES, Cala Mesquida, Mallorca, Spain, June 2011, Joakim Borén

Herlig strandliv for store og små nord på Mallorca

 

∗ Vestkysten – det andre Mallorca

Cala San Vincente i nordvest er et av Mallorcas aller minste og fredeligste feriesteder. Det er bygd opp rundt de små strendene i en av fjellkjeden Tramuntanas dalganger, men stedet har fremdeles ikke markert seg ordentlig på turistkartet. I Puerto de Sóller litt lenger nord ligger alt til rette for fotturer i de vakre fjelltraktene. Føler du deg kunsterisk kan du velge eksklusive Deía, dit kunstnere og kjendiser valfarter for de flotte omgivelsenes skyld. Banyalbufar og Estellencs er perfekt for deg som vil utforske Mallorcas vestside.

 

* Magaluf og sørkysten – for den livlige

Magalufs natteliv er velkjent, med hundrevis av barer, puber, restauranter og diskotek er det full fart hele sommeren. Om våren og høsten er tempoet derimot betydelig roligere – og feriegjestene likeså. Vest for Magaluf ligger Santa Ponsa, som er litt roligere enn den intense nabobyen, men som fortsatt har en moderne og internasjonal atmosfære. Helt sørvest ligger flotte Port d’Andratx med sin gamle arkitektur og lystyachter i havnen.  Lei en bil og oppdag den gamle middelalderbyen Andratx og den fine nabostranden Camp del Mar.

Palma Nova har de siste årene nærmest vokst sammen med Magaluf, men både bebyggelse og tempo er lavere. Fra Palma Nova er det kort avstand til de tre populære strendene Playa Palma Nova, Playa Son Matias og Playa Magaluf. Hotellet gjestene våre gir aller best tilbakemelding  i Palma Nova er Ponent Mar. Hotellet ligger stille til på en klippe mot Son Caliu.

– Dette hotellet anbefales! Gå heller ikke glipp av den fantastiske restauranten Mira Mar og grillrestauranten Viceroys, sier Tom Egil Eriksen Bjørseth som har besøkt Palma Nova og Ponent Mar 12 ganger de siste fem årene.

 

Puh! Synes du det ble enda vanskeligere å velge nå? Det beste tipset vi kan gi: reis til Mallorca. Igjen og igjen. Øya er jo proppfull av herlige feriesteder! God tur 🙂