Restaurantfavoritter på Mallorca

Tykke osteskiver, smakfull spekemat, smålubne oliven og rødvin som danser i glasset – bare tanken på det spanske kjøkkenet gir de fleste vann i munnen. Dette er våre eksperters favorittrestauranter.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde utdatert informasjon. 

♥ I PALMA

Canela Bistro

Canela er en liten restaurant med avslappende atmosfære. Her serveres herlige småretter som danderes og pyntes til en aldri så liten fryd for øyet. Smaker godt gjør det også. Spisestedet ligger sentralt i Palma og det er ofte fullt, så ikke glem å reservere bord god tid i forveien.

Adresse: C/ Sant Jaume 13 | Nettside

Duke

Populær restaurant med surfeinspirert interiør i Santa Catalina. Restaurantens motto er Eat Well. Travel Often, og konseptet går igjen i både atmosfæren og menyen. Velg blant tradisjonell spansk tapas, mer søramerikanske smaksopplevelser eller kanskje litt asian fusion?

Adresse: Calle Soler 36 | Nettside

Glad i gode matopplevelser? Dette er årets Michelin-restauranter.

Tapa Negra

Det ligger litt i navnet: Her kan du velge godbiter fra en stor og variert meny med velsmakende tapas, østers, blåskjell, tartar, ost og andre spesialiteter som torsk, entrecote og oksefilet. Åpent alle dager fra 11.30 til midnatt.

Adresse: Avd. Ingeniero Gabriel Roca 29 (Paseo Maritimo) | Nettside

♥ I PORTIXOL, CA’N PASTILLA OG ARENAL

Purobeach Palma

Reisemagasinet Conde Nast Traveller beskrev en gang Purobeach Palma som “Miami møter Marrakech”, og det er vi helt enig i. Dette er en trendy og lekker beach club med loungemusikk like ved havet. Du kan spise middag her eller bare ta en drink eller to. Prøv desserten Gino med frukt og hvit sjokolade! Hvis du synes prisen er litt stiv kan du gå for den prisgunstige søndagsbrunsjen. Purobeach byr for øvrig også flott utsikt over Palmabukten og dens vakre solnedganger.

Adresse: Carrer Pagell, 1 | Nettside

Har du noen gode restauranttips? Del dem gjerne i kommentarfeltet nederst på siden ↓

Purobeach Palma

Sa Farinera

I grønne omgivelser like ved flyplassen, ca. 15 minutter fra Palma, ligger det en gammel mølle. Inne i denne ligger rustikke og herlige Sa Farinera, som serverer grillkjøtt i verdensklasse. Oksefileten smaker himmelsk, og det samme gjelder grillspydet fra utendørsgrillen. Uansett hva du bestiller er du garantert en uforglemmelig smaksopplevelse.

Adresse: Camino Son Fangos | Nettside

♥ I SÓLLER

Béns d’Avall Restaurant

Fin og eksklusiv restaurant med lekker, balearisk mat i Sóller. Kjøkkenet bruker deilige sesongbaserte råvarer fra Tramuntana-fjellkjeden og bytter meny hver måned. Vil du unne deg det lille ekstra bør du bestille en vinpakke til maten – da får du kun mallorkanske viner som passer utmerket til rettene på menyen.

Adresse: Carretera de Deya | Nettside

♥ I MANCOR DE LA VALL

Maria Salinas Restaurant

I fjellandsbyen Mancor de la Vall ligger den lille hjemmekoselige restauranten Maria Salinas. Her ønskes du velkommen av Maria selv, før hun disker opp med mallorkanske spesialiteter som sobrasada-pølser. Et perfekt lunsjstopp når du er på biltur i fjellene.

Adresse: C/ Major, 5 | Nettside

♥ I ALCUDIA

Bistro del Jardin

Bistro del Jardin i Alcudia er mindre kjent enn Michelin-storesøsteren Jardin, men her bys du på retter med stjerneglans til overkommelige priser. Restauranten ligger rett ved Carretera d’Artá, ikke langt fra stranden, og byr på mer autentisk mat enn mange av de typiske turistrestaurantene. Grillet blekksprut, biff tartar og mallorkinske hvitløksreker er bare noe av det som står på menyen. Jardin serverer også yngre gjester og har barnevennlige, men gode alternativer som nachos, crispy kylling og empanadas.

Carrer Tritones | Nettside

♥ I CALA MESQUIDA

Andreu Genestra

På denne lekre restauranten like utenfor Cala Mesquida står både mallorkanske og internasjonale retter på menyen. Andreu Genestra har sin egen grønnsakshage og er selvforsynt med noen av de beste råvarene området kan by på. Synes du det er vanskelig å velge fra menyen kan du bestille smaksmenyer med flere retter basert på lokale ingredienser.

Carretera de Palma a Manacor | Nettside

Hvilken restaurant har du mest lyst til å prøve?