Reis til stillehavsparadiset Hawaii

Hawaii. Kjenn litt på ordet, lukk øynene og drøm deg bort.

Hawaii er for mange selve definisjonen av en drøm. Her finner man både noen av verdens flotteste strender, krystallklart vann, behagelig klima, fantastisk natur, restauranter i verdensklasse og et stort utvalg av severdigheter og fornøyelser. Jeg har selv vært der og lengter tilbake til USAs «Aloha state».

Vi har lenge sett at flere og flere velger å reise langt bort når de skal på ferie. Eksotiske reisemål som Bali, Maldivene og Seychellene har blitt populære. Derfor tenkte vi: Hvilket annet eksotisk reisemål vil falle i smak hos nordmenn?

Hawaii.

Berømte Waikiki Beach er verdt et besøk.

Berømte Waikiki Beach er verdt et besøk.

Valget var derfor enkelt når vi skulle velge vårt nyeste tilskudd innen eksotiske reisemål. Hawaii består av 132 øyer, men mesteparten av landmassen utgjøres av åtte hovedøyer. Med Ving kan du reise til to av dem: Honolulu og Maui.

En reise til Hawaii er garantert et minne for livet. Jeg kommer aldri til å glemme det. Det er et av mine favorittreisemål og et sted jeg vil og må tilbake til. Et opphold på seks dager i Oahu ble altfor kort for å kunne oppleve alt det øya har å by på.

Likevel fikk jeg tid til å besøke noen av toppattraksjonene på øya; blant annet Pearl Harbour og den verdensberømte stranden Waikiki Beach. Skal du til Oahu anbefaler jeg et besøk til begge. En av dagene kjørte vi drøye førti minutter fra Waikiki til Lanikai– den fineste stranden jeg noensinne har vært på. Jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å gå barbent på en like fin strand og vasse i et så krystallklart vann som der. Ved Lanikai-stranden padlet vi i kajakk, snorklet og så skilpadder og mange andre tropiske fisker. Det var akkurat slik jeg hadde sett for meg Hawaii før jeg reiste dit og her fant jeg virkelig mitt paradis.

Lanikai - mitt paradis.

Lanikai – mitt paradis.

Jeg besøkte ikke Maui, men på denne tropiske øya finner du svaiende palmer, dramatisk natur og strender som gang på gang blir kåret til noen av verdens fineste. Når jeg skal tilbake, for jeg skal tilbake, vil jeg gjerne besøke Maui og noen av de andre øyene.

Kunne du tenke deg å reise til Hawaii?

 • Arild

  Har besøkt både Oahu og Maui for noen år siden.
  Kan godt tenke meg en tur til,men ikke til
  Honolulu på Oahu,men derimot Maui,en
  meget interessant øy.
  Vi får se,det er jo en ganske lang tur.

  • Eli Mette Sætre

   Hei Arild. Ja, jeg har også veldig lyst til å reise tilbake. Spesielt til Maui, det virker som en veldig fin og interessant øy. Flyturen er nokså lang i forhold til mange andre reisemål- men den er verdt det! Bare tenk på den følelsen man får da man går ut av flyet og vet at man har kommet til et sted tilnærmet paradis. Herlig! God tur- uansett hvor din neste ferie går til. Hilsen Eli Mette:)