Reisekalender 2015

Lurer du på hvor du bør reise når? Vi har samlet 12 tips for årets 12 måneder til deg!

Januar: Mandeltrærne blomstrer på Gran Canaria

I løpet av årets første måned begynner mandeltrærne på Gran Canaria å blomstre, og det er øyas første sikre vårtegn når skudd i hvitt og rosa skyter frem på grenene. I januar ser du blomstringen langs kysten. og blir du ut i februar kan du oppleve den tradisjonelle festen for los almendros florecidos (mandeltrærne står i blomst)blant annet i Tejeda. Været og temperaturen er for øvrig deilig på alle Kanariøyene i januar. Og ikke fortvil om du ikke rekker å reise denne januarmåneden – trærne blomstrer like fint i 2016 også.

GC

Februar: Karneval i Venezia

31. januar braker det offisielle karnevalet i kanalbyen Venezia løs, og festlighetene foregår til langt ut i februar. Du kan leie (eller kjøpe) eventyrlige kostymer og fortryllende masker, og delta på ball, festmåltider og konserter. Foruten karnevalet er det er en helt spesiell opplevelse i seg selv å besøke Venezia om vinteren. Det er ikke like mange besøkende her som om sommeren, og frosten som ligger på de blankpolerte gondolene og isflakene i de melkegrønne kanalene  gir byen et trolsk preg.

Mars: Opplev tradisjonelle Cuba, NÅ

Nylig kom nyheten om at USA og Cuba gjenoppretter diplomatiske forbindelser etter å ha hatt et relativt kjølig forhold helt siden 60-tallet. Det spås ingen umiddelbare, store forandringer på Cuba, men flere reisejournalister anbefaler et besøk til annerledeslandet så fort som mulig, før Cubas særpreg viskes ut. Opplev Havanas koloniarkitektur, salsamusikken, de trange smugene og lukten av cubanske sigarer – og fordøy alle inntrykkene på en av Varaderos gnistrende hvite korallstrender. Før det er for sent.

Cuba

– Når du kommer til Havanna, møter du en by du vil huske for alltid, sier forfatter Dag Hoel om Cuba.

April: Tulipanblomstringen i Amsterdam

Lørdag 25. april kan du oppleve en av verdens mest berømte blomsterparader i Keukenhof, som ligger ca en time fra Amsterdam. Blomsterflåter bugnende av tulipaner, hyasinter og påskeliljer pryder gatene og beveger seg langs en 40 km lang rute fra Noordwijk to Haarlem. Og det beste av alt, paraden er helt gratis. At paraden foregår litt utenfor Amsterdam har sine fordeler, på veien dit får du kanskje mulighet til å se de fargesprakende tulipanåkrene Nederland er kjent for.

Mai: 17. mai feiring utenlands

For en litt mer eksotisk grunnlovsdagfeiring kan du legge ferien din til midten av mai. Det er mange nordmenn på steder som Gran Canaria, Mallorca og Tenerife, og sjømannskirker, ambassader, foreninger og hotell sørger for en skikkelig 17.mai-feiring med tog, pølser, brus og kaffe. 17. mai er vi så glad i – uansett hvor i verden vi er! Ps! Ofte er feriene litt billigere i mai enn ellers. Nok en god grunn til å reise i mai, med andre ord.

Juni: Elektronikafestival i Barcelona

18., 19. og 20. juni går den årlige elektronikafestivalen Sonár av stabelen i Barcelona. I år lokker festivalen med artister som The Chemical Brothers og Daniel Avery. I tillegg til å være en musikkfestival har Sonár også fokus på digital kreativitet, audiovisuell produksjon og og nye medieuttrykk. Dette er festivalen hvor etablerte artister møter nye talenter, og hvor du garantert vil komme i deilig festivalmodus. Perfekt å kombinere med et par dager på stranden!

Juli: Maltas hovedstad Valletta

Hva med en litt utradisjonell sommerferie i år? Maltas hovedstad Valletta er ifølge Lonely Planet (og oss!) en by du bør besøke i løpet av 2015. Malta har vært befolket i over 7000 år, og du kan oppleve forhistorisk skulpturkunst, verdens eldste steintempler, marmorgulv fra romertiden og imponerende middelalderarkitektur. Det er ikke så mange hotell i Valletta, men bor du i Sliema eller St. Julians er det kort vei til hovedstaden.

Malta.

Malta har sol, sommer og historisk sus

August: Frimerkeutstilling i Singapore

Singapore feirer 50 års uavhengighet i 2015, og skal blant annet arrangere verdensutstillingen for frimerker (World Stamp Exhibition). På denne utstillingen vil du kunne se utstillinger av frimerker fra museer i Singapore, spesialsamlinger og prisvinnende samlinger. Utstillingen vil vise utviklingen av Singapores 180 år langs post- og frimerkehistorie, og lar deg bruke det eldste sjekketrikset i boka: Vil du være med til Singapore og se på frimerkesamlinger? 😉

September: Ta sommerferien på høsten

Hvis du har mulighet til å utsette sommerferien til litt etter fellesferien er september det perfekte tidspunktet å reise på. Det er fortsatt deilig og varmt sør i Europa, og turistmengden er vesentlig mindre enn midt på sommeren. Og prisene er sannsynligvis lavere. En vinn-vinn-vinn-situasjon, med andre ord. Reisemål som Kroatia, Tyrkia og Hellas er perfekte reisemål i september.

Oktober: Matfestival i London

Mat er en viktig del av opplevelsen når man er ute og reiser, og i London går den årlige restaurantfestivalen av stabelen over tre hele uker i oktober, for syvende året på rad. Flust av restauranter tilbyr festivalmenyer som pirrer smaksløkene til de fleste, og flere av storbyens beste restauranter setter sammen spesielle fixed prices-smaksprøvemenyer som lar deg smake på flere av rettene de har. Nam nam!

VSGBLON1208

November: Reggaeatmosfære på Jamaica

Jamaica, man! Hadde det ikke vært deilig med en tur til Bob Marleys strandparadis Jamaica når høst- og vintermørket igjen er over oss for fullt? I november kan du fly direkte fra Oslo til Jamaica med Ving. Du har hørt alt om kritthvite strender og palmesus før – men gjør du et kjapt bildesøk på Jamaica på Google, skjønner du umiddelbart hva vi snakker om. Ja takk, sier vi!

Desember: Tid for julemarkeder

Ingenting skaper skikkelig julestemning som et koselig julemarked: Krydderlukten fra varm gløgg og nellik, funklende juletrelys i blått ettermiddagslys, og smilende mennesker på julegavejakt. Sukk. Heldigvis bugner Europa over av julemarkeder i desember. Berlin, Praha, New York, Paris, Dublin – det er bare å velge og vrake. I dette blogginnlegget kan du lese mer om julemarkeder.

Hvor har du lyst til å reise i 2015? Del tanker, opplevelser og tips med oss i kommentarfeltet nedenfor ⇓