Reisetips til Barcelona fra A – Å, del 3

Festival i Barcelona med Ving
I
Ikke glem å lese Vindens skygge før du reiser. Slik at du kan gå i Barcelonas smug på leting etter de glemte bøkers kirkegård. Nå kan du følge romanfiguren Daniel Semperes spor fra Calle Arco Del teatro, til Xampanyet i Calle Montcada og opp i høyden ved Avenida Tibidabo. På veien er du innom Ateneo Barcelones i Calle Canuda “et av de hjørnene i Barcelona hvor 1800-tallet ennå ikke har fått beskjed om sin pensjon.” Les mer, og bestill en guidet tur i Barcelonas gater her.

J
Ja, det finnes mange festivaler i Barcelona. Er du ute etter at det skjer noe ekstra når du er der? Da har vi funnet frem noen festivaler man absolutt bør prøve å få med seg, hvis du kan legge ferien til disse tidene. I slutten av september bør du få med deg Festes de la Mercè. Dette er den største av alle festivalene i Barcelona. En stor hyllest til Jomfru Maria.
Les mer, og se program her.
.
.
Dia de Sant Jordi (23rd April) – Denne dagen er en hyllest til San Jordi. Denne dagen ligner litt på Valentinsdagen slik vi kjenner den, men med en latinsk tvist. Menn gir kvinnene en rose, og tilbake gir kvinnene mennene en bok. Hele Ramblas blir ett eneste stort blomster- og bokmarked, en romantisk dag i Barcelona.

Festival de Sant Joan (23/24th June) – Her feirer de starten på sommeren med fyrverkeri og bål på stranden.

Grec Arts Festival (June-August) – om du liker dans, teater og musikk, er dette festivalen for deg.

K
Alle som kommer til Barcelona MÅ besøke de vakre kirkene. Om du ikke var religiøs fra før, blir du kanskje det av å suge inn den herlige atmosfæren du finner i de vakkert utsmykkede bygningene. Ta deg god tid til å utforske de fantastiske bygningene.
Sant Pau del Camp er et sjeldent eksempel romersk arkitektur. Kjent for å være Barcelonas eldste kirke. Kirken sies å være byens viktigste romerske monument. Du finner den ved gaten Calle Sant Pau 101. Det er gratis inngang
Santa Maria del Mar er kanskje det beste eksemplet fra katalansk-gotisk kultur. Dette er et fantastisk sted for å nyte en klassisk konsert.
Catedral de la Seu – Denne katedralen fra 1298 er et fantastisk byggverk i gotisk stil, og det tok mer enn 100 år å bygge den. Catedral de la Seu ligger på plassen Placa de la Seu.

Klassisk musikk og fonteneshow kan du finne ved foten av Montjuic-fjellet. Her danser fontener i mange farger i takt med klassisk musikk, og det er utrolig vakkert. Selve området er dessuten en skjønnhet i seg selv, så dette må oppleves. Om sommeren holdes fonteneshowet fra rundt 20 til 23 hver kveld. Metrostasjon: Plaza España.
Se bilder av fontenen her