5 koselige småbyer på Tenerife

Tenerife har mer å by på enn sol og bad. Hvorfor ikke leie bil og oppdage de små stedene som ligger spredt rundt på øya? Dette er fem av de koseligste småbyene du kan besøke.

 

Vilaflor

Vilaflor er Spanias høyestliggende by og ligger ved foten av Spanias høyeste fjell, vulkanen Teide. Her er ikke sol og bad i fokus, men den avslappende atmosfæren og den vakre utsikten. Denne byen er et gitt stopp når man tar veien opp fra sørsiden av øya mot vulkanen. Husk også å sette av tid til et stopp i nasjonalparken Las Cañadas for å se nærmere på de mektige fjellene.

Taganana

Taganana er en liten, fredfull fiskelandsby på nordvestre siden av Tenerife. Denne siden av øya skiller seg markant fra resten av øya med den grønne og frodige naturen. For å komme hit reiser du gjennom den vakre Mercedesskogen. Rett ved byen ligger også en av de beste surfestrendene på øya. Hit kommer de største surfeentusiastene.

Candelaria

Candelaria er en liten kystby sør for Santa Cruz. Byen er kjent for sin vakre kirke, basilikaen Jomfruen. Kystbyen er også kjent for sin tilbedelse til Kanariøyenes skytsengel, La Virgin de Candelaria. Skytsengelen blir feiret stort i februar og august hvert år.

 

Masca

Masca er en av Tenerifes vakreste byer, og er et ”must” om du reiser rundt på øya med bil. Byen ligger i en ravine og er et perfekt sted å vandre, med fantastiske naturopplevelser rundt hele byen. Det var først i 1991 at det ble bygget en vei til Masca. Før måtte man ta seg til fots eller fra havet. Mange velger i dag å dra til Masca med buss og gå gjennom den lille byen ned til havet. Tar omtrent 3 timer.

Garachico

Garachico er en rolig og koselig by med tydelig spansk karakter som ligger på østkysten avTenerife. Vakre bygninger og omgivelser bidrar til en romantisk atmosfære i den lille byen. Sammen med Buenavista og Los Silos bidrar Garachico til Kanariøyenes fjortende øy. Low Island, den 14ende øya ble dannet på 1700-tallet da byen overlevde et vulkanutbrudd som etterlot seg et naturlig havbasseng.

Bestill din ferie på Tenerife med Ving her