Vi priser sommeren!

Sommeren 2011 med Ving

Vi får ofte spørsmål om hvorfor vi velger det ene fremfor det andre når vi legger opp vårt sommerprogram og vi mottar en mengde ønsker og tips til hvordan vi kan sette opp programmet. Noen vil ha flere fly dit, fra den flyplassen, og andre vil ha det hotellet på den øya. Det er en utfordring å få kabalen til å gå opp, men hvert år går det! Ikke alle får sine ønsker oppfylt, men vi håper de fleste finner noe som passer sine feriebehov!

I Vings sommerprogram har vi over 500 hoteller, fra Seaworld i Tyrkia (543 rom) til Baywatch i Parga (8 leiligheter). Vi slipper først de mest etterspurte familiehotellene! 73 hoteller slippes til salgsstarten 9. september kl 0900.

Å sette opp vårt sommerprogram er en lang og kronglete prosess. Vi startet planleggingen allerede i januar. Da bestemte vi hvilke reisemål vi ønsket å fly til neste sommer og hvor mange fly vi skulle ha til hvert reisemål. Flyprisene er avhengig av bensinkostnader, flydistanse og valutakurser.

Når vi vet hvor stor flykapasitet vi skal ha, ser vi nærmere på hotellene. Flykapasiteten er avgjørende for hvor mange hotellrom og leiligheter vi behøver. Det er ingen enkel oppgave å regne ut hvor mange rom og leiligheter vi behøver, for det er ikke slik at ett flysete = en hotellseng.
For å gi dere et eksempel: Hvis du er på ferie i to uker, blir et flysete lik to hotellrom á en uke hver, men om du reiser sammen med barn som sover i ekstraseng, trenger ikke de noe eget hotellrom, så da kan vi trekke dem fra i regnestykket.
Det er en viktig og nitidig utregningsprosess, da hotellene taper penger hvis de har tomme rom stående. Vi ønsker ikke å gjøre avtaler om flere rom enn vi faktisk kommer til å bruke.

Når vi vet omtrent hvor mange rom vi trenger på hvert reisemål, begynner kontraktørene våre å gjøre avtaler med hotellene for neste sesong. De hotell vi ikke var fornøyd med i sommeren som var, forsøker vi å finne andre alternativer til.

Noen ganger er kontraktsforhandlingene enkle, andre ganger kan de være kompliserte og tidkrevende. Vi prøver å bli enige med hotellene om en pris som er fair for begge parter. Kontraktsrunden er også tiden for å bli enige om forbedringer, slik som nye bad til neste sesong, spa i kjelleren eller sklie i bassenget.

Når vi og hotellene er enige om kvalitet og pris, signeres kontrakten for neste år – ikke lenger på papir, men direkte på pc-skjermen, og kontrakten legges over i vårt datasystem. Så kan de som sitter på prisavdelingen begynne å legge sammen kostnad for fly og hotell for å se hvor mye neste sommers reiser kommer til å koste. Vi snur hver stein for å oppnå konkurransedyktige priser uten at det går utover kvaliteten. Alle kostnader må være på ett minimum. Det er ikke lett når alternativene er mange…

Tenk deg prisalternativene vi kan få når man på ett hotell kan ha ca. 20 forskjellige rom/leilighetsvarianter. Alle disse har opp til flere avreisedager i uken, fra mange ulike flyplasser rundt om i vårt langstrakte land. Og for å rote det til litt ekstra, så kan rommene ha ulikt antall ekstrasenger for barn med ulike rabatter i ulike perioder i løpet av en sesong. Altså kan man trygt si at det er mange parametre som avgjør hver enkelt pris for en reise…

Etter mange måneder med arbeid og et sterkt ønske om å gjøre de beste valgene for våre gjester, er vi nå snart klare med neste sommerprogrammet 2011.

Har du en favoritt du vil sikre deg for neste sommer? Da ville jeg sittet klar den 9. september kl 0900. Første mann til mølla!

Har du noen spørsmål rundt planleggingen av sommerprogrammet? Spør i vei!