Reisetips om Roma, fra A – Å, Del 1

Reisetips om Roma

Alle veier fører til Rom(a)!
Dette er et gammelt uttrykk som stammer fra da byen var hovedstaden i Romerriket, og romerne bygget et omfattende veinett over større deler av Europa som på en eller annen måte ledet til hovedstaden.

I Roma er det nesten det samme med bygget Forum Romanum og «Vittoriano». Uansett hvor du beveger deg i Roma, vil du alltid kunne finne frem til denne monumentale bygningen romerne kaller «Bløtkaken». Forum Romanum var hjertet i det romerske riket i nesten 1.000 år. Lite står fortsatt, men du får et glimt av det gamle Roma . Bygget ligger på ruinene av Michelangelos hjem. Det er til for å hylle Vittorio Emanuele 2., som samlet Italia til ett rike. Les mer om gammel romersk tid her

Byens mest berømte nøkkelhull bør tittes i. Da vil du se en hemmelig hage med en allé av trær. Du finner det på Piazza dei Cavalieri di Malta, sørvest for Colosseum. Nøkkelhullet er i den enorme døren til Malteserordenens priori.

Colosseum vet ALLE hvor ligger.
Gladiatorfølelsen er til å ta og føle på Colosseum. Det ser nesten litt uvirkelig ut der det står mellom mer moderne bygg og veier. Colosseum har en lang historie. Det hele startet av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle – som kvinnene – satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Les deg opp på Colosseums bakgrunn her før du reiser.