Slik arrangerer du en jentetur til Barcelona

Jeg og venninnegjengen min reiser på storbytur hvert år, og vi har prøvd mange byer. Barcelona har vi imidlertid forelsket oss i, og vi vender stadig tilbake. Hvorfor?

For oss handler det først og fremst om kombinasjonen av storby, shopping, god mat og drikke og bra uteliv, i tillegg til en strand midt i byen. Kan man ønske seg mer på en jentetur? Barcelona har også sjarm og atmosfære, og avstanden er relativt kort til alt man har behov for, så lenge du bor sentralt.

Her er våre suksesskriterier for en vellykket jentetur i Barcelona

→ Bo sentralt

I Barcelona gjør du det blant annet rundt Plaza Catalunia, Las Ramblas og Barri Gotic. Fordelen er den korte avstanden til både shopping, restauranter, nattelivet og stranden. Det er også kort vei fra flyplassen og det er ikke spesielt dyrt med taxi.

Bor du i nærheten av Plaza Catalunya i Barcelona bor du midt i smørøyet.

→ Forhåndsbestill bord til både lunsjer og middager

Det kan være vanskelig å finne bord for en større gjeng. Å begynne å lete når blodsukkeret begynner å falle og det er fullt overalt, er ikke med på å lage god stemning eller gode opplevelser…

Vi bruker litt tid i forkant av reisen til å samle inn gode tips og erfaringer om restauranter og kontakter restaurantene i forkant av reisen for å bestille bord. Vi har opplevd at det kan være vanskelig å forhåndsbestille bord til lunsj i Barcelona, men da kan et tips være å stikke innom på den restauranten man har sett seg ut litt tidligere på formiddagen, da får man som regel reservert til senere.

Sist hadde vi en fantastisk lunsjopplevelse på Cerveceria Catalana (adresse: Mallorca 236) en herlig tapas restaurant, som ikke tar forhåndsbestilling. Her setter man seg opp på en liste når man kommer, så er det bare å nyte noe å drikke utenfor eller i baren til navnet ditt blir ropt opp. Du må forvente en ventetid på 30-45 minutter så ikke vær helt skrubbsulten når du kommer. Men ikke vær mett heller – dette er en av de bedre restaurantopplevelser vi har hatt i Barcelona, og anbefales både som alternativ til lunsj og middag.

Bestill bord i god tid for å få de beste matopplevelsene i Barcelona.

→ Fly direkte

For en helg er det mye tid å spare på å fly direkte. Når du reiser med Ving har du mange valgmuligheter både når det gjelder avreisetidspunkt og flyselskap.

Flere Barcelona-anbefalinger:

Natteliv: Barcelona er en pulserende by med et stort utvalg av barer og natteliv. Loungeklubber er populært og flere av dem finner man blant annet på rekke og rad ved den olympiske havnen. Der har du blant annet Shoko, Opium og Carpe Diem/CDLC. Her kan dere gjerne legge middagen fredag eller lørdag kveld, og bli langt utover natten med dans etterpå. Husk å bestille bord! Sørg gjerne også for å ha en bordbestilling eller sitteplasser til etter middagen! Ellers så er områdene El Borne og La Ribera trendy områder med coole barer og restauranter.

Shopping: Med Plaza Catalunia som utgangspunkt finner man mye bra shopping. Vi holder oss som oftest mest i gatene Passeige de Gracia, Las Ramblas – nordover fra Plaza Catalunia, og Avenida Diagonal. Ta gjerne turen til markedet La Boqueria på Las Ramblas, det er en opplevelse i seg selv å gå der og smake på gode skinker og oster- og ikke minst er det mye god tapas å ta med seg hjem igjen.

Noen av ingrediensene du trenger for en vellykket jentetur.

Barcelona har mye annet interessant å by på også, så hit kan du gjerne reise både med barnefamilien, for å se på fotball eller for å oppleve kunst og kultur. Mulighetene er mange!

Les også: Barcelona er en av nordmenns storbyfavoritter

Hva er dine beste tips for turer med vennegjengen?