Slik arrangerer du en jentetur til Barcelona

Å reise på storbytur med venninnegjengen er populært, og mange har forelsket seg helt i Barcelona. Hva er det med den spanske storbyen som gjør at vi stadig vender tilbake?

For mange handler det først og fremst om kombinasjonen av storby, shopping, god mat og drikke og bra uteliv, i tillegg til en strand midt i byen. Kan man ønske seg mer på en jentetur?

Barcelona har også sjarm og atmosfære, og avstanden er relativt kort til alt man har behov for så lenge du bor sentralt.

Slik får du en vellykket jentetur til Barcelona

→ Bo sentralt

I Barcelona bor du veldig bra rundt Plaza Catalunia, Las Ramblas og Barri Gotic. Fordelen er den korte avstanden til både shopping, restauranter, nattelivet og stranden. Det er også kort vei dit fra flyplassen, og det er ikke spesielt dyrt med taxi.

Bor du sentralt i Barcelona bor du midt i smørøyet med kort vei til alt.

→ Forhåndsbestill bord til både lunsjer og middager

Det kan være vanskelig å finne bord på sparket når man er en større gjeng. Og ingen liker å begynne letingen, for så å bli avvist i døra når blodsukkeret begynner å falle.

Bruk heller litt tid på planlegging i forkant av reisen. Gjør research selv, be venner og kjente om gode tips til spisesteder, og ta kontakt med restaurantene i forkant av reisen for å bestille bord. Det kan være vanskelig å forhåndsbestille bord til lunsj i Barcelona, men hvis du stikker innom et spisested du har sett deg ut litt før lunsjtider får du som regel reservert bord til senere samme dag.

For en fin lunsj- eller middagsopplevelse kan dere prøve tapasrestauranten Cerveceria Catalana (Mallorca 236). Der kan man ikke forhåndsbestille bord, men du setter deg opp på en liste når du kommer, og så er det bare å nyte noe å drikke utenfor eller i baren til dere blir ropt opp. Ikke vær skrubbsulten når du kommer i tilfelle dere må vente litt, men ikke vær mett heller – her serveres det skikkelig god mat!

Bestill bord i god tid for å få de beste matopplevelsene i Barcelona.

→ Fly direkte

Hvis dere bare har en helg til rådighet sparer dere mye tid på å fly direkte. Når du reiser med Ving har du mange valgmuligheter både når det gjelder avreisetidspunkt og flyselskap.

I Barcelona står opplevelsene i kø.

→ Start shoppingrunden på Plaza Catalunia

Med Plaza Catalunia som utgangspunkt har du en rekke gode shoppingmuligheter. Utforsk gatene Passeige de Gracia, Las Ramblas – nordover fra Plaza Catalunia, og Avenida Diagonal. Ta gjerne turen til markedet La Boqueria på Las Ramblas, det er en opplevelse i seg selv å gå der og smake på gode skinker og oster – og ikke minst er det mye god tapas å ta med seg hjem igjen.

→ Gå på loungeklubb

Barcelona er en pulserende by med et stort utvalg av barer og natteliv, og de siste årene har loungeklubber vært populært. På disse klubbene er det ikke uvanlig å spise fredags- eller lørdagsmiddag, og deretter bli til langt utover natten. Husk for all del å bestille bord – både til middagen og “loungingen” etterpå.

Områdene El Borne og La Ribera er også trendy områder med kule barer og restauranter.

Les også: Barcelona er en av nordmenns storbyfavoritter