Nordmenns storbyfavoritter: Barcelona

Nylig gjennomførte Ving en undersøkelse der reiseglade fra hele landet ble spurt hvilke storbyer de har øverst på ønskelisten. Blant byene på topp finner vi både klassikere og nykommere. En av favorittene er Barcelona.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde utdatert informasjon. 

Utfordringen med storbyreiser ligger ofte i å finne de unike stedene: de beste hotellene, de kuleste restaurantene, de stiligste barene og de mest spennende severdighetene. Vi skal oppleve mye på få dager, så litt råd og tips er alltid kjærkomment. Dette er Vings egne eksperter (og noen andre) sine beste tips fra Barcelona.

Barcelona kan friste med mange flotte steder, som her fra Claris Hotel.

Hele 34 prosent av deltagerne i Vings undersøkelse svarte at de ønsker å reise til Barcelona. Kanskje ikke så rart, da denne byen har noe for absolutt alle – og ikke minst kan tilby både storby og strand.

På Vings hovedkontor i Oslo sitter Ingrid, Anne og Svein Erik, som alle har sine klare personlige favoritter i den spanske storbyen.

Ingrid Osa har nettopp kommet hjem fra Barcelona, hvor hun var forrige helg med venner.

– Jeg anbefaler Santa Catarina Market, som er et veldig hyggelig og inspirerende matmarked. Her kan du bare tusle rundt og titte, eller finne deg et bra sted for lunsj eller middag, forteller hun.

Markedet Santa Catarina Market er en fest for alle sanser.

– Et annet flott sted er terrassen Museu d`Historia de Catalunya. Der har du en fantastisk utsikt over havnene, og kan nyte noe godt i glasset eller prøve noen tapasretter. Det er rett og slett et perfekt sted å sitte med gode venner på en solskinnsdag! sier Ingrid.

Høydepunktet på venneturen var likevel en tur til Cavas Hill, med guidet omvisning og cava-smaking, som har en lang tradisjon som vinprodusent.

– Det er spennende å kunne gå ned og se hvordan de produserte vin på den tiden. Cavas Hill er i dag en moderne vinprodusent og selger sin cava i flere land, også Norge. Maria, vår guide, viste oss rundt i de moderne produksjonslokalene, og vi fikk se hvordan vinen lages, modnes og korkes. Og så var det selvfølgelig cava-smaking. Kjempegøy og lærerikt, sier Ingrid.

Lurer du på hvordan cava produseres? På Cavas Hill får du svaret – og litt smaksprøver på kjøpet. Foto: Privat

Anne Nygaard har bodd og studert i Barcelona i tre år og vet godt hvor man bør dra i den livlige byen.

– Det er jo relativt få «skjulte perler» i Barcelona da det er så mye turister overalt, og byen er egentlig heller ikke så stor. Men noe av det jeg vil anbefale er blant annet tapasstedet La Barra. Det er et kult sted med god tapas og gode drinker. Restauranten Cerveceria Catalana serverer også god, klassisk tapas, forteller Anne.

– For en litt annerledes frokost eller lunsj ville jeg gått på Brunch and Cake. Her har de herlige salater, kaker og frokosttallerkener. Det finnes også en liten gate mellom Rambla Catalunya og Passeo de Gracia som heter Passatge de la Concepció. Her ligger det flere hyggelige spisesteder, for eksempel Boca Grande, Boca Chica, og El Japones. Sistnevnte har fantastisk sushi!

I Barcelona ligger flotte severdighetene på rekke og rad.

Den beste sjømaten mener Anne du får på Botafumeiro, et flott sted med klassisk innredning og veldig god atmosfære.

– Og et lite tips på tampen: I en sidegate til La Rambla ligger Bar Lobo. Her er det kjempehyggelig stemning, gode drinker og god mat. Jeg lengter tilbake allerede, sier Anne.

Hvor skal du bo i Barcelona?

  • For luksusdyret: Melia Barcelona Sarriá nær Paseo de Garcia. Her snakker vi luksus!
  • For barnefamilien: Hvis du reiser med barn, foreslår vi at du tar en ekstra titt på Citadines Ramblas Barcelona
  • Til venneturen: Sjekk ut råstilige Meliá Barcelona Sky

Sammen med Barcelona er det New York og Roma som topper nordmenns reiseønskelister rundt om i landet. Men mange har også lyst til å reise til både Dubrovnik og Budapest, to spennende og pulserende europeiske storbyer.

Eksperttipsene fra de andre favorittbyene finner du her:

 

 

Kategorier