5 tips til en vellykket tur til Disneyland Paris®

dlp 2

Vi er ikke eksperter på barneoppdragelse, men vi vet om én ting som sørger for brede glis og trillende barnelatter – Disneyland Paris®! Her får du tipsene du trenger for en vellykket tur til magiparken i Frankrike.

 

Bo på et temahotell

Det første du må bestemme deg for før du reiser til Disneyland Paris er hvorvidt du skal bo i byen eller på et av hotellene som tilhører parken. Skal du først til Disneyland kan du like gjerne gå all in og bo på et av de mange temahotellene som ligger i gangavstand til parken. Disneys Hotel Cheyenne er som tatt rett ut av Det ville vesten. Resepsjonistene ønsker deg velkommen i sine rutete skjorter, og saloonbesøk og låvebuffeter (med smakfulle barbeque ribs) er bare noe av det du kan vente deg når du skal på Hotel Cheyenne. Hotellet ligger ca. 20 minutters gange fra parken, men hotellet tilbyr også gratis busstransport hele dagen.

Hvorfor du bør reise med barna

 

Start dagen med en Disney-frokost

Du kommer selvfølgelig til å se Disney-figurene når du kommer til Disneyland-parken, men der kan det være nokså folksomt og lang ventetid for å få tatt et bilde sammen med barnas helter. Et bra alternativ hvis dere bor på et av Disneys hotell er å bestille frokost sammen med kjente og kjære figurer som Pinocchio, Tussi, Genie og selvfølgelig Mikke og Minni i Disney Village – en fin opplevelse for både små og store. Under frokosten kommer de til bordet og deler ut klemmer og tar bilder med deg om du vil. Prisen er ca. 150,- pr. person, men er gratis for barn under 7 år.  Hvor og når frokosten arrangeres får dere vite når dere kommer til hotellet.

Psst! Vanlig kontinental frokost på hotellet er inkludert i prisen.

dlp 3

 

Buffalo Bill’s Wild West Show

I 1883 satt den amerikanske mesterskytteren Buffalo Bill opp sitt kjente sirkusshow Wild West, som han også reiste rundt i Europa med. I 2016  kan du selv oppleve Buffalo Bill’s Wild West Show i Disneyland Paris. Buffalo Bills medhjelper Annie Oakley dukker selvfølgelig opp, og det samme gjør indianerhøvdingen Sitting Bull og Langbein – sistnevnte ulastelig antrukket i slacks og cowboyhatt, selvfølgelig. Det er duket for indianerdans, hestetriks og bisongjeting så sagflisen spruter. Yiha!

Psst! Dette er bare ett av mange show i Disneyland Paris. Få tak i et program (og et kart over parken) som gir deg en oversikt over hvor og når alle paradene, showene og fyrverkeriene går av stabelen, og ikke minst – treffetidene for prinsessene og de andre figurene.

dlp 1

 

Planlegg karusellene

Det er ingen hemmelighet at det kan være mye mennesker i parken, og at karusellene og attraksjonene kan ha forholdsvis lange køer. Er dere tidlig på plass er køene kortere, og det samme gjelder på kveldstid. På enkelte karuseller, som populære Big Thunder Mountain og Peter Pan’s Flight, kan du få Fast Pass som lar deg slippe køen. Det lønner seg også å undersøke hvor karusellene ligger i forhold til hverandre, for parken er stor, og du har ikke lyst til å kaste bort tiden der på å gå frem og tilbake mellom karusellene.

Karuselltips:

1: Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith

Rockeentusiast? Spenn deg fast og vent på grønt lys – i denne berg-og-dal-banen skytes du av gårde og når 100 km/t på mindre enn 3 sekunder! Aerosmith-musikken sørger for å holde pulsen oppe hele veien (som om det er nødvendig i 100 km/t) og når du ikke klamrer deg til vogna er det sannsynligvis luftgitaren du griper etter. Du må være minst 1.20 cm høy.

2: Dumbo the Flying Elephant

Klassisk barnekarusell for de litt yngre, eller voksne som er unge til sinns. Flyvende, fargerike dumboogner med plass til to.

dlp 4

 

Stikk innom Paris

Innledningsvis sa vi at du burde bo i nærheten av parken når du reiser til Disneyland Paris, men det betyr ikke at du skal feie selve Paris av bordet. Med toget tar det omtrent 40 minutter inn til hovedstaden med alle sine severdigheter og sin sjarmerende atmosfære. Tar dere noen netter i Paris før eller etter Disneyland har dere god tid til en tur i Eiffeltårnet, Louvre og makronfråtsing.

VSFRPAR1003