Slik velger du riktig hotell: Casa Cook

Skal hotellet være barnevennlig? Barnefritt? Ha kul design? Hotelljungelen kan virke overveldende og uoversiktlig for de fleste, men velger du et konsepthotell er sjansen stor for at du treffer riktig.

– Konsepthotellene våre er utviklet nettopp fra ønskene kundene har hatt i løpet av årene. I tillegg har vi også vært i front når det gjelder hva folk forventer av et moderne hotell – som design, mat og treningsfasiliteter, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie – heller enda litt bedre.

I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, så vi ønsker å få valuta for pengene.

– Vi ser en tydelig trend der hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted, det er nesten som et reisemål i seg selv.

Casa Cook

For deg som elsker design

Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Det første hotellet åpnet dørene for et par år siden, og ble en umiddelbar suksess. I dag har Ving tre Casa Cook-hotell, et på Kos, et på Rhodos og et på Kreta.

– Jeg har vært på mange fine hotell rundt om i verden, men Casa Cook på Kos er definitivt en av favorittene så langt, forteller Nina Holst. Hun driver interiørbloggen Stylizimo og var på Casa Cook i fjor.

FERIEGLISET: Interiørblogger Nina Holst lot seg imponere av designet på hotellet Casa Cook på Kos. Foto: Privat

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på disse boutiquehotellene. Arkitekturen er urban og minimalistisk, men smelter godt inn i de landlige omgivelsene hotellene ligger i. Kanskje ikke så rart ettersom byggestilen er inspirert av nettopp gresk arkitektur? Nina drømmer fortsatt om å reise tilbake.

– Detaljene var så forseggjort, alt fra lampene og putene på hotellrommet, til bord, stoler og solsenger rundt på hotellområdet. Jeg tror heller aldri jeg har sett et kulere hotellbad, med betongstøpt servant, regndusj og Meraki-produkter, forteller Nina.

Her kan du lese mer om Casa Cook-konseptet

ELSKET BADET: Arkitekturen er urban og minimalistisk på Casa Cook. Baderommet har betongstøpt servant og regndusj. Foto: Nina Holst

Hun lot seg også begeistre over hotellets kombinerte juicebar og interiørbutikk, hvor du kan bestille en smoothie og gå på oppdagelsesferd blant hotellets interiørskatter. Hvis du forelsker deg i interiøret på rommet – som ikke er helt urealistisk på et hotell som dette – kan du kjøpe med deg flere av tingene hjem.

– Restauranten To Kima er også noe for seg selv, med et farm-to-table-konsept som sørger for lokale, kortreiste råvarer og mange spennende alternativer på menyen.

Som seg hør og bør på et lekkert bohemhotell finner du også både spa og hamam, og du har tilgang til et velutstyrt og moderne treningsstudio.

I baren ved siden av bassenget spiller hotellets egen DJ kul loungemusikk, og harde solsenger av plast er byttet ut med myke, sofalignende daybeds.

Det samme gjelder på stranden, hvor du også kan prøve deg på Stand-Up Paddleboard. Alt omgitt av puddermyke sanddyner og mektige fjell.

– Casa Cook er rett og slett et perfekt sted for alle som finner glede i å bo på et hotell som byr på det lille ekstra. Her kan du slappe av og hente energi til en ellers travel hverdag.

Dette er Casa Cook:

  • Trendy og moderne
  • Enkelte rom med Swim Out
  • Gratis WiFi
  • Gode treningsmuligheter
  • Casa Cook på Rhodos har aldersgrense 16 år

Her finner du Casa Cook:

Kos: Casa Cook Kos

Kreta: Casa Cook Chania

Rhodos: Casa Cook Rhodes 

Ibiza: Casa Cook Ibiza

Dette blogginnlegget er en del av serien Slik velger du riktig hotell, som tar for seg ett og ett av Vings konsepthotell. Les også:

Lenker til de andre blogginnleggene i samme serie publiseres fortløpende her:

For deg som reiser med barn: Sunwing Family Resorts 

For deg som reiser uten barn: Sunprime Hotels 

For deg som vil bo på et urbant og trendy hotell: Cook’s Club 

For deg som liker upretensiøs familieluksus: Ocean Beach Club