Gresk mat er fantastisk, og smaker naturligvis aller best på en liten taverna i det greske øyriket eller på fastlandet. Men noen greske retter kan du lage hjemme på ditt eget kjøkken også. Nam nam!
Gresk kokkekunst har tre viktige komponenter:
♦ Ferske, friske og gode råvarer
♦ Bevisst bruk av urter og krydder
♦ Gresk olivenolje
Slik lager du tzatziki
I Hellas pleier man å bryte loff og dyppe i tzatzikien, men det kan like gjerne brukes som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.
Ingredienser:
1 beger gresk yoghurt
1/2 agurk
2-3 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
1 ts salt
Slik gjør du:
1) Sett olivenoljen i kjøleskapet et par timer før du begynner
2) Vask agurken godt, skrell den, del den i to og ta ut kjernen
3) Kvern agurken og legg den på papir slik at den blir tørr
4) Ha yoghurten i en bolle og tilsett agurk og hvitløk
5) Sil olivenoljen over og strø over saltet (oljen og saltet skal ikke røres inn)
6) Server med en sort oliven og grønn paprika på toppen til pynt
Slik lager du gresk moussaka
Slik lager du gresk salat
Tweet