Livet er en dans på Gran Canaria

VSESLPAMOG1054

egil

I februar reiser Egil Fossum og kona Mette til Gran Canaria for attende år på rad. Og de overlater ingen ting til tilfeldighetene;  ved salgsstart sitter de klare og bestiller favoritthotellet når det blir lagt ut for salg hos Ving.

– Vi er lykkelige pensjonister, vi som har mulighet til å reise ned til Gran Canaria to ganger i året! Slik innleder Egil Fossums beskrivelsen av hans og konas kjærlighetsforhold til den største av Kanariøyene.

Sikrer seg favoritthotellet 

For å sikre seg riktig hotell, har ekteparet sin faste reisekonsulent Grethe i Ving, som kontakter dem ved salgsstart. I mange år var Altamadores favoritthotellet, men i år ble noen av fasilitetene gjort om, og Egil henvendte seg da til Grethe som anbefalte Servatur Green Beach som et godt alternativ. Og anbefalingen var ikke uten grunn; på veien hjem traff de nemlig en de syntes å dra kjensel på. Det viste seg å være Grethe som hadde feriert på samme hotell, noe Egil synes er beskrivende for garantien og kunnskapen til de som selger  reisene hos Ving.

–Vi ble ikke skuffet da vi ankom Green Beach, sier Egil. Vi fikk et nyoppusset rom i 7. etasje og det var flott nede på hotellområdet med nye solsenger som alle kunne benytte seg av. Neste opphold er allerede øremerket på samme sted.

Uslåelig utsikt på hotellet Servatur Green Beach

Uslåelig utsikt på hotellet Servatur Green Beach

Danseliv og gamle kjente

Mye av grunnen til at ekteparet trives så godt på nettopp Gran Canaria er at de er så glade i å danse. Og danse kan man gjøre både på hotellet og inne i Puerto Rico, der det ofte er både show og dans.

–Da vi reiste ned til det nye hotellet lurte vi på om vi var de eneste der som danset. Men neida, der var det fullt liv og sikkert 20-30 andre pensjonister ute på dansegulvet, ler Egil.

Han og Mette er hverandres faste reisefølge, men de pleier også å møte noen venner fra Oslo i løpet av ferien på Gran Canaria. Det faste møtestedet er det norske senteret i Arguineguín, der det er god atmosfære og de blir ønsket velkommen av både eieren og datteren på stamrestauranten.

Av og til dukker det også opp kjentfolk uten forvarsel. Egil husker godt en gang de hadde reist til Mogán på dagsbesøk. I det de skulle til å sette seg ned for å spise lunsj, dukket plutselig svogeren og kona opp på samme sted ganske så uventet. Et morsomt sammentreff som utviklet seg til en hyggelig lunsj og ettermiddag.

Hyggelig havneliv i Puerto de Mogán.

Hyggelig havneliv i Puerto de Mogán.

Flotte fjell

I følge Egil bør alle ta en tur opp i fjellene når de er på Gran Canaria. Han og Mette pleier å reise opp dit og se seg om, blant annet på det lokale håndverket som blir laget der. Naturen er flott der oppe, og klimaet endrer seg raskt. Det kan for eksempel være et helt annet vær i sør enn i nord. Øya regnes som den mest solsikre av Kanariøyene, men av og til kan det dukke opp overraskelser.  Egil husker spesielt godt et år da ekstremt snøvær rammet øya og fjellveien ble stengt for trafikk.

–To dager senere kunne vi fortsatt se snøfonner langs veien, og guiden fortalte at folk tok med seg snø på glass ned igjen til Puerto Rico. Ikke akkurat daglig kost for dem der nede, forklarer Egil om den noe utradisjonelle suveniren.

ASESLPA1033

Frihet med leiebil

Når de reiser i februar har de bestilt leiebil til hele oppholdet, da har de friheten til å reise rundt som de ønsker, både opp i fjellene, til Las Palmas og til ulike strender rundt på øya. Dessuten er det mye billigere enn å ta buss.

– Med leiebil tar vi bare med oss to sammenleggbare solstoler, klapper dem sammen og legger dem i bagasjerommet, forklarer Egil. Da har vi muligheten til å besøke strender der vi kan være litt for oss selv.

Som tidligere drosjesjåfør er Egil dreven på veien. Han roser kjøremønsteret på øya, og mener at vi hjemme i Norge har noe å lære av de lokale. Her kjører bilistene pent og stopper når de ser noen på vei ut i veibanen.

Klar for ny tur

Likevel, det beste med Gran Canaria mener Egil er den koselige atmosfæren, den gode maten og de hyggelige menneskene man møter der.

På tirsdag er det salgsstart hos Ving og for Egil er planene allerede klare: Det blir Gran Canaria til neste vinter også.

Bestill  favoritthotellet til neste vinter her