20 reiseopplevelser du ikke bør gå glipp av

Trenger du litt reiseinspirasjon? Dette er noen av våre favorittopplevelser i eksotiske strøk.

 

1. UTRADISJONELLE CRUISERUTER

De fleste av oss har hørt om cruise i både Middelhavet og Karibia, men hva med et cruise i Persiabukten, Det indiske hav eller i Hawaiis øyverden? Cruise er en rimelig, behagelig og effektiv måte å se verden på, og velger du for eksempel ruten i Det indiske hav går turen til både Madagaskar og Seychellene.

LES OGSÅ: 7 gode grunner til å reise på cruise

De ikoniske baobabtrærne på Madagaskar kan bli opptil 30 meter høye.

2. UTFORSK VERDENS ELDSTE REGNSKOG

Alle bør dra på safari minst én i løpet av livet, men husk at den ikke nødvendigvis må være afrikansk! Khao Sok er Sør-Thailands største og mest uberørte nasjonalpark, og kanskje verdens eldste regnskog –  enkelte anslår alderen til over 160 millioner år. Den tettgrodde skogen huser bjørner, tapirer, ville elefanter og tigre, og er et av få steder hvor du kan se en av verdens største blomst, Rafflesia kerrii, som kan bli opptil 80 cm i diameter.

Du kan dra på en dagstur til Khao Sok eller overnatte i jungelhytter, det kommer an på hvor mye du vil utforske. Uansett hvor lenge du blir er en kanotur på den blikkstille, nesten overgrodde elven som snor seg gjennom skogen er en eventyrlig opplevelse du bør få med deg.

LES OGSÅ: Dette bør du oppleve i Thailand

Eventyrlig dyreliv venter i verdens eldste regnskog.

3. REIS TIL HAWAII

Hawaii. Smak litt på ordet, lukk øynene og drøm deg bort. Ser du også palmer, blomsterkranser og surfebrett? Hovedstaden Honolulu byr på både byliv, severdigheter som Pearl Harbor og den vakre stranden Waikiki Beach. Den frodige byen Hilo har en spennende miks av unike butikker, lokale restauranter og flotte, eldre bygninger. Hawaiis nest største øy heter Maui, og her ligger reisemålet Kahului.

USAs femtiende delstat: stillehavsparadiset Hawaii

4. BESØK HO CHI MINH CITY

Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam er en blanding av det moderne og det mer klassiske Vietnam. Ho Chi Minh City er en by full av severdigheter, men et besøk til Cu Chi er et must. Dette tunnelsystemet ble laget av Viet Minh i 1948 for å senere utvides av FNL-geriljaen under krigen. Tunnelene har rommet matlagre, sovesaler, sykehus og skoler, og det er en opplevelse å gå ned i dem og se seg omkring.

LES OGSÅ: Opplev Vietnam: Ho Chi Minh City

x

5. STÅ PÅ VANNSKI PÅ MAURITIUS

Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende ferieøyene i Det indiske hav. Her er sandstrendene blendende hvite og vannet fantastisk klart, og ekstra morsomt er det å suse over de turkise bølgene på et par vannski.

På Mauritius er det naturlig å tilbringe mye tid på stranden, men du trenger ikke bare å sole deg.

6. GÅ DEG VILL PÅ ET INDISK MARKED

Goa har mange ulike ansikter, fra sekstitallets hippieromantiske rykte, via de nesten endeløse strendene til de ærverdige portugisiske kirkene i gamle Goa. Goa er helt enkelt India i lite format, og til tross for at det er landets minste delstat finnes det mye spennende å utforske her – blant annet de mange markedene som bugner av lokale råvarer, krydder som kiler i nesa, blomster og fargesprakende sarier.

goa

La sansene gå på oppdagelsesferd i Goa

7. STONE TOWN PÅ ZANZIBAR

Hvis du først er på Zanzibar må du ikke gå glipp av øyas hovedstad, Zanzibar Town, og den gamle bydelen Stone Town. Der venter et sjarmerende virvar av trange smug, basarer og solblekede steinhus. Bydelen er så godt bevart og autentisk at den har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge eksotisk sommerferie i år

Stone Town på Zanzibar

8. MEXICOS CENOTER

En cenote er en naturlig grotte fylt med krystallklart grunnvann, og Yucatan-halvøya i Mexico er kjent for sine. I disse kan du bade, snorkle og i enkelte tilfeller dykke.

LES OGSÅ: 3 Mexico-Must-Eats

Cenoten Los Dos Ojos mellom Tulum og Akumal

9. OVERDÅDIG LUKSUS I DUBAI

Gigantiske kjøpesentre med skøytebane og haiakvarium. Skyskrapere som strekker seg halvveis til himmelen, syvstjerners hotell og en skibakke midt i ørkenen. I Dubai kan alt skje.

LES OGSÅ: Dubai – Størst, best, vakrest

JA Oasis Beach Tower

10. MARKEDSPLASSEN DJEMAA EL FNA

Den yrer og syder av liv, den store og kjente markedsplassen i Marrakechs gamleby. Det som gjør den ekstra spennende er at den besøkes flittig av lokalbefolkningen så vel som turistene. På kveldstid dekkes plassen av matboder med fresende kjøtt og grønnsaker over åpen flamme. Motstå fristelsen til å ta bilder av de dansende apekatter, slangetemmerne og eventyrfortellerne på plassen – eller vær forberedt på å betale flere dirham enn du kanskje synes det er verdt.

LES OGSÅ: 6 turistfeller du trygt kan gå i

Det hersker en helt egen atmosfære på markedsplassen i gamle Marrakech

11. DRA PÅ RUNDREISE I SØRØST-ASIA

Se den berømte broen over elven Kwai i Vietnam eller Angkor Wat-tempelet i Kambodsja – begge kombinert med noen dager i Bangkok og en uke på Phuket. Ving tilbyr to forskjellige rundreiser med Phuket som utgangspunkt.

Angkor Wat-tempelet i Kambodsja

12. BESØK HAVANNA

Et besøk i Cubas hovedstad er en uforglemmelig opplevelse. Gå en tur langs den legendariske havnepromenaden Malecon og beundre byens fantastiske arkitektur. Besøk Hemingways favorittbar, bestill en mojito og la deg forføre av heftige mambo-, cha-cha- og salsarytmer utover natten.

Sjarmerende gater i historiske Havanna

13. PRØV WINDSURFING I DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Nordkysten av den Dominikanske republikk har kilometerlange strender og høye bølger som gir perfekte forhold for vannsport. Ta et kite- eller windsurfingkurs og og nyt en velfortjent drink på en av de hyggelige barene langs strandkanten etterpå.

Perfekte forhold for den som vil prøve å surfe

14. SE SOLEN GÅ NED PÅ SEVEN MILE BEACH

Kritthvit korallsand så langt øyet kan se venter på Seven Mile Beach, en av Karibias lengste strender. Solnedgangen sies å være blant verdens vakreste og atmosfæren er herlig avslappet på Bob Marleys hjemsted, Jamaica.

Seven Mile Beach i Negril

15. MAYABYEN CHICHEN ITZA

Chichen Itza på Yucatan-halvøya i Mexico ble grunnlagt av mayaindianerne i 525 og er i dag et av verdens syv underverker. Her kan du ta en dypdykk inn i historien og se både Kukulkans pyramide, krigernes tempel, offerbrønnen og andre imponerende byggverk.

ASMXCUN1006

Chichen Itza er en av Mexicos mest berømte severdigheter

16. BÅTTUR MED BABMBUSKATAMARAN I SRI LANKA

Nyt utsikten til Sri Lankas vakre strender fra en Oruwa, en bambuskatamaran som brukes av de lokale fiskerne til å fange fisk og reker.

Oruwa – en bambuskatamaran brukt av de lokale fiskerne på Sri Lanka

17. FLYSPOTTING I ST. MARTIN

På Mahu Bay på St. Martin kan du ligge på stranden og se flyene komme inn for landing rett over hodet ditt. Stedet er så populært blant flyentusiaster at selv barene og restaurantene har tavler med oversikt over landinger og avganger.

KLM

Mahu Bay er populær blant flyinteresserte

18. DYKK MED HVALHAI PÅ MALDIVENE

Kritthvite strender, krystallklart vann og herlige turkisblå laguner. På Maldivene finner du noen av verdens vakreste korallrev. Her dykker du i fargesprakende omgivelser med store stimer av fisk i alle farger, fasonger og størrelser – også den ufarlige hvalhaien.

Dykking i verdensklasse på Maldivene

19. TA KARIBIAS LENGSTE ZIPLINE

Kjenn adrenalinet pumpe mens du suser over fjell og tretopper i jungelen i Punta Cana i Den dominikanske republikk. Den lengste ziplinen er på nesten 800 meter – noe som tilsvarer hele syv bykvartaler!

20. ØYHOPPING I SEYCHELLENE

Seychellene består av 115 øyer med urørt natur og noen av verdens vakreste strender. Reiser du hit kan du kombinere flere øyer på en og samme ferie. Øyriket er perfekt for deg vil nyte strandlivet i ro og mak, her er nemlig turismen regulert og innbyggerne er kjent for å være hyggelige og gjestfrie.

VSSCSEZDIQ1004

Paradisstrender på Seychellene

Hva har du mest lyst til å oppleve? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet ↓