Utfluktene du bør ta med barna på

toppbilde copy

Bassenglivet er herlig, ja visst, men noe av det beste med ferien er alt du og barna kan lære om andre kulturer.

 

1. Spinalonga, Kreta

Tar dere ferien på Kreta kan dere besøke øya Spinalonga (også kalt Kalidon), en tidligere leprakoloni. Over 1300 spedalske fra hele Hellas ble flyttet hit i første halvdel av 1900-tallet for å isolere sykdommen. På øya får man høre historier om livet på Spinalonga og utforske omgivelsene som domineres av et venetiansk fort. På veien tilbake til Kreta seiler man innom en badevik for å spise lunsj.

···

2. Bulgaria og Romania

Reiser dere til Bulgaria og bor i for eksempel Golden Sands får dere muligheten til å oppleve hele tre land i løpet av ferien. Dere kan reise på dagstur til Constanta, Romanias største havneby. Her venter en guidet sightseeing-runde og prøvesmaking av rumenske spesialiteter. Her er det snakk om spennende avvekslinger fra hotellet i Bulgaria, det kan vi love!

Vil du vite mer? Her kan du se alle utfluktene i Bulgaria

3. Famagusta og Salamis, Nord-Kypros

Kypros er et av få land i verden som er delt i to. Det vi kjenner som Kypros er den gresk-kypriotiske delen, mens den andre delen er tyrkisk-kypriotisk og kalles Nord-Kypros. Sistnevnte er en selverklært stat som har vært okkupert siden 70-tallet.

Når dere er på ferie på Kypros kan dere reise på en dagstur til Famagusta og Salamis i Nord-Kypros. Famagusta er full av flotte eksempler på middelalderarkitektur fra det østre Middelhavet, og har en gamleby og flotte venetianske forsvarsverk. I løpet av utflukten reiser dere også innom landsbyen Salamis fra 1100 f.Kr. Salamis var Kypros’ hovedstad frem til ca. år 670.

Hvor vil du helst ta med familien for å utforske nye kulturer? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

···

4. Teide på Tenerife

For et aldri så lite adrenalinkick vil nok utsikten fra vulkanen Teide på Tenerife gjøre susen. Teide rager 3,718 meter over havet og er Spanias høyeste punkt. Dere kan ta taubanen opp hvis været tillater det (starter på 2356 meters høyde), eller trimme apostelens hester hele veien til topps.

 5. Valldemossa og Sóller på Mallorca

I den frodige dalen Serra de Tramuntana på Mallorca ligger den idylliske landsbyen Valldemossa 400 meter over havet. Den verdensberømte komponisten Frederic Chopin bodde i Valldemossa på slutten av 1800-tallet, og byen har et Chopin-museum og en årlig Chopin-festival. To mil nørdøst for Valldemossa ligger den franskinspirerte byen Sóller, hvor dere tar trikken ned til havnebyen Puerto de Sollér og får oppleve de berømte sitrushagene underveis.

Tenker du det blir for styrete å reise med barn? Les hvorfor du bør gjøre det likevel.

···

6. Kroatia og Bosnia

Er dere på ferie i Kroatia, for eksempel i Split, er det ikke langt til Mostar i Bosnia. Der venter spennende kulturhistorie, fargeglade markeder, moskkeer og ottomansk arkitektur. Byen er mest kjent for den vakre broen Stari Most som ble bygget på 1500-tallet og deretter fullstendig ødelagt av krigshandlingene i 1993. I dag er broen restaurert, og Mostar er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

···

7. Ridderkultur på Rhodos

– Har du ikke vært i Lindos, så har du ikke vært på Rhodos

Det sier et gammelt gresk ordtak. I Lindos ligger klamrer små, hvitkalkede hus seg til fjellsiden. Øverst, 116 meter over havet, troner Akropolis og borgen som ble bygget av Johanitterridderne. Dere kan gå helt opp og nyte den fantastiske utsikten og utforske tempelrestene der oppe. I løpet av turen besøker dere en olivenoljefabrikk som byr på smaksprøver og nybakt brød. Nam!

Svipp også innom innom gamlebyen i Rhodos by – en gammel middelalderby med trange smug og bymurer fra johanittertiden. Her kan dere se hvor korsfarerne levde i middelalderen, og mange av butikkene selger naturligvis korsfarer-effekter sammen med andre suvenirer. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste.

Tips! Det er muligheter for å leie bil på de fleste reisemålene. Da kan du farte rundt i eget tempo.