4 perfekte cruise for familier

Det er lenge siden cruisereiser var synonymt med spaserstokker, blått hår og middag når klokka slår tidlig lunsj. Cruise passer for alle, og stadig flere barnefamilier kaster loss og drar til sjøs.

 

♥ 7 netter i Middelhavet

For noen familier blir 10 netter litt lenge, og da er det jo godt å vite at du kan velge syv i stedet. På dette middelhavscruiset får dere sett Roma, Marseilles, Barcelona og Palma – hvis dere vil. Dere kan selvfølgelig også bli om bord når skipet legger til kai, og vi skjønner det godt om dere velger det: Costa Diadema har nemlig en barneklubb (Squok Club) med eventyrslott og 4D-kino, og på kveldstid forvandles bassengområdet til en festplass der du kan la ivrige danseføtter svinge seg under stjernene. Squok Club er gratis for barn og ungdom fra 3 til 17 år.

Les også: Alt du lurer på om cruise – og litt til

costa diadema

 

♥ 7 netter i Karbia

Fort Lauderdale, Cozumel, Labadee – på dette populære cruiset i Karibia får dere oppleve både Jamaica, Mexico og Florida på en og samme tur. I Cozumel bør dere ta lunsjen i land – for her snakker vi ekte, meksikansk mat – og selv taco på den enkleste strandbar får smaksløkene til å fryde seg.  Cruiserederiet arrangerer en rekke forskjellige utflukter som kan forhåndsbestilles online eller om bord (så lenge det er ledige plasser).

Skipet legger også til kai ved den private øya Labadee som tilhører Royal Caribbean Cruise Lines (for øyeblikket). Her venter sandstrender og badelykke for store og små, og våghalser kan slenge seg utfor i verdens lengste zipline. Dere kommer heller ikke til å kjede dere om bord, Allure of the Seas er nemlig et av verdens største cruiseskip med 18 dekk, badeland og egen skøytebane til glede for alle små og store Frost-entusiaster.

Her bør du gå i land på cruise

Cancun, Mexico. These are Branded regional heroes , to be used only for mainstream. These are free to use within the group for advertising purposes for 5 years to june 2020.

 

♥ 7 netter i Middelhavet

Middelhavs-cruise er populært blant barnefamilier, og denne ruten via Valencia, Palma, Napoli og Savona er intet unntak. Costa Fascinosa er et av Costa Cruises største skip og som seg hør og bør om bord et italiensk skip er maten i særklasse, også for yngre ganer. Skipet har menyer og buffeter med barnas favorittretter, og det er mulig å kjøpe en All Inclusive-pakke som til en fast pris gir fri tilgang til forskjellige typer drikke om bord.

Kokkene tilbereder deilig italiensk mat og bruker råvarer fra havnene du besøker slik at menyen varierer fra dag til dag og er tilpasset sesongen. Hva med en middag bestående av fersk pasta med nylaget pesto til forrett, grillet fisk til hovedrett, etterfulgt av et fat bestående av lokale oster avsluttet med en crème brûlée? Eller kanskje dere heller foretrekker en tur til skipets italienske pizzeria på dekk 9?

Ps! Har du spedbarn bør du ta med egen barnemat.

Hvor vil du helst reise på cruise? Del det med oss i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

 

♥ 7 netter i Karibia

Hvis du stusser litt og tenker at du allerede har lest om 7 netter i Karibia, så stemmer det, men Karibia er stort, og denne favorittruten er litt annerledes enn den overnevnte – Jamaica og Mexico er byttet ut med Bahamas, St. Thomas og Basseterre. Noe av det deiligste med å være på cruise er at du kan gå i land og se noe nytt opptil flere ganger i løpet av ferien, og det er akkurat som om du har med deg hotellet hele veien. På Allure of the Seas er de aller fleste måltidene om bord inkludert i prisen, og det er matservering døgnet rundt.  Og du, når det såkalte mobile hotellet er et av verdens største cruiseskip da ligger alt til rette for en skikkelig bra familieferie.

Les også: På Allure of the Seas med barn

labadee

Happy cruising!