Velkommen til Kreta

kreta copy

Det er alltid gøy å oppleve nye steder: en ny øy, et nytt land, en ny by – det finnes jo så utrolig mange flotte steder. Men, Kreta er the place to be, og nå skal du høre hvorfor.

Kreta er den største av de greske øyene, og en av de femte største i Middelhavet med et areal på 8.336 km². Kreta har tre store byer, hvor Heraklion regnes som hovedstaden med ca. 150.000 innbyggere. Chania er den nest største byen med 75.000 innbyggere, og på tredjeplass kommer Rethymnon med ca. 41.700 innbyggere.

Kreta er mest kjent for sin historie, jordbruk, strendene og naturen. Det finnes så mange forskjellige muligheter å utforske Kreta på, om det er med organiserte utflukter, på egen hånd med leiebil, med sykkel eller til fots. Nordmenn er kjent for utrykket “ut på tur – aldri sur”, og på Kreta fins det også flere muligheter for vandreglade nordmenn som vil oppleve fantastisk natur og fjell på sin ferie.

Det finnes flere reisemål du kan reise til: Chania, Agia Marina, Agios Nikolaos, Kato Daratso, Geran, Hersonissos, Maleme, Platanias, Rethymnon, Kolimbari, og Kato Stalos & Kalamaki.

Hvis du vil se så mye som mulig av Hellas er kombinasjonsreiser et godt alternativ.

Elafonissi, Crete, Kreta, Greece.

Vakre Elafonissi beach på Kreta lokker til seg mange strandløver