Velkommen til Kreta

kreta copy

Det er alltid gøy å oppleve nye steder: en ny øy, et nytt land, en ny by – det finnes jo så utrolig mange flotte steder. Men, Kreta er the place to be, og nå skal du høre hvorfor.

Kreta er den største av de greske øyene, og en av de femte største i Middelhavet med et areal på 8.336 km². Kreta har tre store byer, hvor Heraklion regnes som hovedstaden med ca. 150.000 innbyggere. Chania er den nest største byen med 75.000 innbyggere, og på tredjeplass kommer Rethymnon med ca. 41.700 innbyggere.

Kreta er mest kjent for sin historie, jordbruk, strendene og naturen. Det finnes så mange forskjellige muligheter å utforske Kreta på, om det er med organiserte utflukter, på egen hånd med leiebil, med sykkel eller til fots. Nordmenn er kjent for utrykket “ut på tur – aldri sur”, og på Kreta fins det også flere muligheter for vandreglade nordmenn som vil oppleve fantastisk natur og fjell på sin ferie.

Det finnes flere reisemål du kan reise til: Chania, Agia Marina, Agios Nikolaos, Kato Daratso, Geran, Hersonissos, Maleme, Platanias, Rethymnon, Kolimbari, og Kato Stalos & Kalamaki. Her har vi noe for alle! Og som jeg nevnte tidligere er leiebil og det å ta seg rundt på egen hånd en utmerket mulighet til å se mest mulig av denne fantastiske øya.

Kanskje dere allerede har planlagt en ferie til Kreta, men ønsker tips og informasjon? Dere er alle hjertelig velkomne til å sende oss som jobber på Kreta en e-post.

 

Elafonissi, Crete, Kreta, Greece.

Vakre Elafonissi beach på Kreta lokker til seg mange strandløver

Hvis du vil se så mye som mulig av Hellas er kombinasjonsreiser et godt alternativ 🙂

 

 

 • Anne Hoff

  Hei,

  Vi vurderer et opphold i nærheten av Kavros landsby og lurer på hvordan stedet og stranden er her (barnevennlig, vindforhold, organisert, ryddig?) Forstår at det er et rolig område og hvor grekerne selv er i fritiden. Vi må passere hovedveien/strandtunnell for å komme ned til stranden. Høres mye støy fra trafikken/hovedveien når man oppholder seg i område nær landsbyen?

  Anne H.

  • Hei Anne!

   Vi tilbyr pr. i dag ingen hotell i Kavros dessverre. Men du kan bestille flybilletter til Chania hos oss og reise dit på egen hånd hvis du vil. Flyplassen i Chania ligger ikke så langt fra Kavros 🙂

   Mvh, Frida

 • Benedikte

  Hei!
  Vi er to venne par som skal til Hersonissos i juni, har dere noen utflukter med båt, med dykking og snorkling der? Evt andre steder som vi kan dra, for å få dykket 🙂 Også vil vi gjerne oppleve andre ting enn bare stranda og bylivet, forslag?

  • Hei Benedikte, Jeg kjenner ikke til dykke og snorkle mulighetene utenfor Hersonissos, men med et rask google søk ser det ut til å være flere fine steder for dette. Se blant annet denne linken http://scubakreta.gr/

 • Julianne

  Hei hei. Reiser for første gang til Kreta med kjæresten til Alexandra Beach Chania kysten, Agia Marina. Avreise ei uke 24.04. Noe å anbefale å oppleve? Har så lyst til å få oppleve så mye som mulig!
  Tips tas imot med åpne armer ! 😀

 • Marie

  Hei 🙂 vi er 4 jenter som vil til Hellas i August og vurderer Kreta. Men hvor bør vi dra? Vi vil selvfølgelig ha strandliv men også uteliv på kvelden, hvor er det populært og dra for ungdommer? Må ikke være Kreta heller, kom gjerne med andre forslag! 🙂

  • Hei Marie,

   Hvis jeg var dere, vil jeg nok heller valgt Skiathos
   eller Rhodos by. Her finner dere en god miks av strandliv og uteliv. Håper dere finner noe som passer dere! Mvh Sophie

 • Heidi Aandahl

  Hei, vi ønsker å ta en rundtur på Kreta, hva er et “must” å få med seg?

  • Hei Heidi. Det kommer litt ann på hva du er ute etter, men er du interessert i natur eller liker å gå, anbefales den velkjente 18 km lange Samaria-ravinen. Er du ute etter en fin strand, anbefales Elafonissi. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. For de som liker historie er Knossospalasset et absolutt ”must”. Ellers, så anbefaler vi en tur til Chania by for god mat og shopping. Hilsen Ramona

 • Monica H. Nilsen

  Hei. Vi er to veninner som skal reise til Kreta i midten av september. Har du noen gode tips til hvor det ikke er så mye vind?
  Og evnt. i nærheten av Spinalonga.

  Mvh Monica:)

  • Therese Dyrli

   Hei Monica,

   Det er vanskelig å si hvor det er mye eller lite vind da været forandrer seg hele tiden. Og hvordan det vil bli nå i September får vi bare vente å se 🙂 Om dere ønsker å være i nærheten av Spinalonga kan jeg eventuelt anbefale hotellene i Agios Nikolaos eller vårt hotell Blue Marine som ligger litt utenfor Agios Nikolaos.

   Alternativt kan man bo i Hersonissos, eller Makrigialos. Det spørs litt på hva dere er ute etter.

   Nå er jeg litt usikker på om det var bostedere dere ønsket tips om? Eller bare strender? Skriver gjerne tilbake med fler spørsmål eller ønsker så skal jeg svare dere så godt jeg kan.

   Med vennlig hilsen,
   Therese

 • Anne

  Hei! Vet du om en butikk i Chaniaområdet som selger brokadestoff?

  • Therese Dyrli

   Hei Anne. Jeg er ikke helt 100% sikker på om de har nettopp dette, men det er verdt ett forsøk å ta turen til denne butikk som ligger inne i Chania. Vi har ikke noe navn på den, men den ligger på Kordiki Street, som er tett på taxistasjonen i Chania by. Du vil først se en frukt og grønnsaksbutikk, en butikk som selger knvier og deretter komme denne butikken som du kan forsøke. Om du har en mail adresse så kan jeg sende deg ett kart hvor vi har tegnet inn butikken, så det er enkelre å se 🙂

   Med vennlig hilsen,
   Therese

 • laila larsen

  Hei;)
  Vi skal til platanias i september,har aldri vært der før. Lurer på tempratur på land og vann. Så har jeg et stort ønske om å besøke øya spingalonga. Hvor kan jeg ta båten fra for å komme dit?
  hilsen ei som gleder seg

  • Therese Dyrli

   Hei Laila,

   Herlig å høre dere kommer til Kreta og Platanias en tur. Temperaturene ligger på ca 27 grader om dagen i September og vanntemperaturen kan du beregne å være ca 24 grader.

   Vi har guidet turer til Spinalong en gang i uken, så du er alltid velkommen til å bli med på vår tur. Skal man dra dit på egenhånd er det best å leie en bil og kjøre til Agios Nikolaos og ta båten derifra. Man kan også ta båt fra Elounda. Ca samme avstand.

   Turen fra Platanias (i Chania området, eller mener du Platanes i Rethymnon?) til båten tar ca 3,5 time motsvarende 2,5 time fra Rethymnon’s Platanes.

   Ha en fin dag!

 • camilla

  Hei,
  vi er ett par i begynnelsen av 30årene skal til Rethymno i midten av august.
  Aldri vært i Kreta før så dette gleder vi oss til.
  har du noen tips til hva vi kan oppleve eller se der? åssen er temperaturen på land og vann i august?

  vi håper å leie bil eller moped for å utforske øya.

  Takk for svar.
  Mvh Camilla

  • Therese Dyrli

   Hei Camilla,

   Rett valg. Rethymnon er en utrolig koselig by med veldig hyggelig atmosfære, gode restauranter og gode cafeer og barer. Hva liker dere å gjøre? Hva er dere interessert i?
   Det finnes utrolig mye, om dere vil ut å vandre en tur kan dere dra til Imbrosravinen og gå en fin tur. Den er 8km lang. Fin sti og flott landskap.

   Vil virkelig anbefale dere å leie bil ett par dager, så dere kan kjøre rundt øya. Og her har vi så utrolig mye å by på. Shopping i Heraklion, videre til Agios Nikolaus hvor dere kan nyte en fin lunsj eller romantisk middag ved innsjøen som ligger der. Dere kan dra til Lassithi platået, eller ned mot sør og oppleve vingårdere og smake god gresk vin. Ta en tur til Chania by, som også er utrolig koselig. Om dere ønsker flotte strender kan dere kjøre til Elafonissi, Falassarna, Golden Beach.

   Temperaturen i August er varm, og sist sommer lå den på rundt 30 – 32 grader, i vannet ca 24. I Rethymnon har vi en fin strandpromenade som går inn mot sentrum, hvor dere kan vandre inn i de smale gatene, og ta turen opp til Fortezza fortet. Av og til kan det være kveldsarrangementer der oppe, som konserter og lignende. Det er utrolig koselig – en fantastisk stemning.

   Om dere velger å leie bil, så kom til oss eller skriv en mail med ønsker om opplevelser så skal jeg love at vi ordner med gode ideer og opplevelser utfra det dere vil ha.

   Velkommen hit til oss på Kreta.

   Hilsen Therese

   • camilla

    Takk for svar, veldig mange fine tips vi skal ta med oss videre.
    vi har lyst til å leie bil ett par dager, men det er kanskje noe i byen vi skal bo i? hvor holder dere til?
    ellers har vi tenkt å sjekke ut dykkerlappen, vet du om det er noe mulighet for det.
    jeg er veldig glad i å ligge på stranden, lese bok og slappe av, min samboer er den rastløse typen og må oppleve litt ting, utforske stedet. blir spennende dette her!
    vi gleder oss masse.

    Hilsen Camilla

 • janne

  Vi skal til Rethymno i 9 juni,er det varmt dær?hvordan er vannet?

  • Eli Mette Sætre

   Hei Janne. I følge vår varmeguide er gjennomsnittstemperaturen 27 grader om dagen, 19 grader om natten og 22 grader i vannet. Godt og varmt med andre ord! God tur 🙂 Hilsen Eli Mette.

 • Stine

  Hei ! Jeg har for første gang bestilt uspesifisert reise med ving. Pleier det å være ok ?

 • trond erik

  hvordan er varmen på kreta i september oktober

 • Merete

  Har hørt så mange historier og lest om så mange som opplever at det er fryktelig mye mygg på Kreta…leste om et hotell der de ble helt oppspist og at enkelte mygg sprer farlig sykdom. Hadde bestilt reise til Kreta, men ønsker å bytte til Tyrkia istedet…noen som vet mer om dette problemet?

  • Hei Merete. Mygg finnes overalt – rundt om i verden. Personlig erfaringer vil jeg ikke si det er mer/mindre her på Kreta i forhold til Tyrkia – nå har jeg jobbet og bodd begge steder. Myggen virker og mer tilstede beroende på været. Når det gjelder sykdommer så har jeg ikke hørt om det tilfellet før, hverken malaria eller dengusfeber. Kreta er en fantastisk øy, med flotte strender, historie og natur og det finnes utrolig mye å utforske her!
   Ønsker deg en fin dag!

   Mvh Therese

 • Leif Kåre Flotve

  Hei. Vi skal til Platanias 24.5 og er veldig spent på om det blir noen problemer med bankene. Hvordan er situasjonen på Kreta? Vi hører/leser at grekerne har panikk tømmer bankene for kontanter?!

  • Hei Leif Kåre. Det stemmer at flere eldre grekere som i forveien ikke var spesielt glade for den “moderne” bank, delvis tar ut sine penger i banken – men det er ingen grunn til panikk. Minibankene fungerer fortsatt som normalt og man får penger ut til de behov man har på sin ferie. Vi har bare gode erfaringer med minibankene. Ønsker dere en fantastisk ferie i Platanias!

   Mvh Therese

 • Hans Kristian Lie

  Var en uke fra 12 til 19 mai på Kato Daratso nær Chania. Det var en flott plass som anbefales og reise til.Det er flotte strender og passe stort sentrum med gangavstand til Chania som ligger ca 4 km unna.Der er det en masse flotte resturanter og gamlebyen er verd et besøk.

  • Hei Hans Kristian,

   Helt enig med deg! Håper dere hadde en fin ferie her på Kreta.
   Mvh Therese

Tagger