12 timer i Palma

Palma by, Mallorca med Ving

Mallorcas hovedstad Palma er en storby i lite format. Proppfull av kultur, deilig tapas og kule butikker. Slik får du mest mulig ut av besøket i en av Europas beste byer.

x

09.00 – Frokost på Panaderia S’Estacio

I den ene enden av gaten Sindicat ligger Panaderia S’Estacio, en kafe som serverer nybakte rundstykker, lunsjretter og masse herlige bakverk fra tidlig morgen. Finn et bord på uteserveringen og nyt dagens frokost i mildt solskinn. Et perfekt sted å starte en innholdsrik dag i Palma!

Ps! Ikke gå glipp av glassgulvet inne i kafeen. Der kan du se rett ned på bakerne som knar den ene deigen etter den andre og tryller frem de lekreste bakverk.

Adresse: Via Sindicato 66
Åpningstider: 07.00-21.30 hver dag.
Besøk Panaderia S’Estacio på Facebook

Alle de gode tipsene i dette blogginnlegget har vi fått fra Hanna Ekelund som jobber på Mallorca for Ving.

Start dagen med duften og smaken av rykende ferskt bakverk på Panaderia S’Estacio. Foto: Hanna Ekelund

11.00 – Katedralen La Seu

I avenyen Passeig des Born er det alltid livlig, og i havnen dupper seilbåtene bedagelig fra side til side mens lokalbefolkningen og turistene rusler langs promenaden. Like ved troner den middelalderske katedralen Le Seu over byen med sine spissbuer og gotiske tårn. Katedralen er en gjenganger på topplistene over Palmas beste severdigheter og er like imponerende på innsiden som utsiden. Det koster 7 euro (pr. person) å gå inn og ta en titt, og katedralen åpner for besøkende kl. 10.00. (man-fre).

Adresse: Plaça de la Seu

LES OGSÅ: Mallorca har mer å by på enn du tror

Palmas majestiske katedral La Seu er en populær severdighet, og for bare 7 euro kan du gå inn og se deg omkring. Foto: Hanna Ekelund

13.00 – Mercat de l’Olivar

Klar for litt lunsj? Sett kurs mot markedshallen Mercat de l’Olivar! Kjøtt, fisk, fugl, frukt, grønt – her inne finner du råvarer av topp kvalitet, og alt under ett og samme tak. Hit går til og med lokalbefolkningen for å gjøre sine innkjøp, og det er definitivt et kvalitetstegn. Hvis du blir småsulten (og det tipper vi du blir) og ikke får nok av smaksprøvene i bodene kan du svippe innom den populære sushi- og østersbaren som også ligger her.

Adresse: Plaça de l’Olivar
Åpningstider: Man–tors fra 07.00 til 14.30, fredag fra 07.00 til 20.00 og lørdag fra 07.00 till 15.00.
Besøk Olivar Market på Facebook

Råvarene i mathallen Mercat de l’Oliver er en fryd for både syn- og smakssansen. Foto: Hanna Ekelund.

16.00 – Shopping i Sant Miquel

Når du er forsynt kan du spasere over plassen utenfor hallen og inn i gaten Sant Miquel. Dette er en av de triveligste handlegatene i Palma, og den strekker seg nordover langs flere kvartaler fra Placa Major-torget. I den trivelige, smale gaten ligger det et knippe butikker, men fremfor alt finner du skobutikker i fleng her. Stikk innom Ria Menorca og kjøp fargerike sko som garantert får deg i enda bedre humør.

Som seg hør og bør i en storby finner du alt fra eksklusive merker til bruktbutikker i Palmas gater. Gatene Jaime III og Passeig del Born er også gode alternativer for alle shoppingentusiaster.

Fargerike sandaler setter prikken over i-en i ethvert antrekk. Du finner dem i handlegaten Sant Miquel. Foto: Hanna Ekelund.

17.00 – Is på Amorino

Isbarer finner du nesten på hvert eneste gatehjørne i Palma, men Amorino på Plaça de Weyler er noe for seg selv. Først velger du hvilken størrelse du vil ha på kjeksen eller begeret, og deretter hvor mange smaker du vil ha. De dyktige iskremmerne på Amorino setter så det hele sammen til en isrose i forskjellige farger. De har selvfølgelig også vært kreative på smaksfronten, så du kan velge mellom alt fra Organic Green Detox Sorbet til mer tradisjonelle smaker som pasjonsfrukt og sjokolade.

Adresse: Plaça de Weyler 11
Åpningstider:
Man–ons og søndag 11.00–22.00
Tors–lør 11.00-  0.00
Besøk Amorino på Facebook

Glem kuler, på Amorino danderer de smaksvalgene dine til en fargerik isrose! Foto: Hanna Ekelund

19.00 – En pust i bakken på Es Baluard

På Plaça de la Porta de Santa Catalina ligger Es Baluard, restaurant og lounge i ett. Hva passer vel bedre enn å slå seg ned på en romslig og lekker uteterrasse for å nyte dagens siste solstråler og en herlig utsikt? Bestill noen småretter fra menyen, eller bare senk skuldrene og nyt noe godt i glasset før middag.

Adresse: Plaça de la Porta de Santa Catalina

Slik tilbringer du 12 timer i Lisboa

Es Baluard passer perfekt for en drink eller forfriskning i solnedgangen. Foto: Hanna Ekelund.

21.00 – Middag på Tast

Tast er en populær tapaskjede i Palma med alt fra brie og krabbe til anguskjøtt på menyen. Du finner en av restaurantene i Calle Unio og en på Avenida del Comte de Sallent. Prisene er nesten like hyggelige som maten, med pinchos fra bare 1,75 euro.

Dette er restaurantene du må prøve i Palma

Spania er tapasens hjemland, og på Tast får du godbiter i alle former og fasonger. Foto: Hanna Ekelund.

 23.00 – Skattejakt på kveldsmarkedet

Rett ved siden av katedralen La Seu ligger det et lite marked som har åpent fra ca. 20 og helt frem til midnatt. Her kan du lette etter kupp i småbodene med håndlagde smykker, vesker og spanske suvenirer. Ikke minst er katedralen litt av et syn der den troner majestetisk opplyst i den milde natten. En perfekt måte å avslutte dagen på.

Katedralen La Seu blir enda litt mer spektakulær når mørket har senket seg. Foto: Hanna Ekelund

Hva er dine beste Palma-tips?
Del dem gjerne med oss og andre i kommentarfeltet.