Gran Canarias mest sjarmerende småbyer

På Gran Canaria ligger det flere sjarmerende småbyer som bare venter på å bli oppdaget. Begi deg ut på kjøretur og opplev øyas hyggelige landsbyliv med denne guiden til de flotteste stoppene.

···

Teror

Bare en kort kjøretur fra Las Palmas i nord ligger Teror, en koselig landsby med tradisjonelle hvite hus. Landsbyen er faktisk kjent som Gran Canarias vakreste, takket være den godt bevarte arkitekturen. Teror er også nærmest et obligatorisk stopp for den historieinteresserte, for her ligger en kjent basilika fra 1767 med en madonnastatue (ifølge et gammelt sagn åpenbarte hun seg i et pinjetre like ved).  Ellers serverer spisestedene i byen tradisjonell kanarisk mat, så hvorfor ikke ta seg en liten matbit i de fine omgivelsene?

Teror regnes som en av Gran Canarias fineste landsbyer

Ingenio

Ingenio er en av Gran Canarias eldste byer. Den ligger ca. 30 minutter sør for Las Palmas, og er et must for alle som er interessert i kunst, kultur og lokal håndverkshistorie. Landsbyen har en lang tradisjon for produksjon av blant annet kniplinger, keramikk og tepper. Ta turen innom Mueso del Piedro for å lære byen å kjenne, og ikke gå glipp av de mange små lokale butikkene som bugner av kunsthåndverk.

Fataga

Veien opp til den lille fjellandsbyen Fataga går gjennom tørt og goldt landskap, men når du kommer til den grønne Fataga-dalen skjønner du hvorfor den ofte blir kalt De tusen palmers dal. Ta deg tid til en spasertur i den lille byen, og kjenn duften fra de mange små frukthagene.

Fataga dalen,Fataga Gran Canaria.

Fatagadalen er verdt et besøk

Ayacata

Fra Fataga er det kort vei til Ayacata, en koselig fjellandsby med flere gode lunsj- og middagsrestauranter. Fortsetter du helt til Cruz de Tejeda får du oppleve et fantastisk skue. På en klar dag kan du faktisk se helt til Tenerife og vulkanen Teide!

Moya

Den imponerende landsbyen Moya ligger vakkert til på en fjelltopp med grønn pinjeskog på alle sider. Her blir du møtt av hvitkalkede hus, og en majestetisk kirke troner på en høyde over byen.

Les også: Den store Gran Canaria-guiden

Artenara

Fra Moya er det ikke langt til Artenara, ca. 1270 meter over havet. Her ligger det små, hyggelige restauranter og utkikksplasser som verdt et stopp. Dette er også et fint sted å besøke for den historieinteresserte; i de nærliggende grottene kan du lære mer om hvordan øyas urbefolkning bodde.

San Felipe

Fra Las Palmas kan du ta veien mot Galdar og den lille fiskerlandsbyen San Felipe med sjarmerende, gulmalte hus. Parker bilen, ta en tur gjennom byen, slå deg ned på en terrasse og nyt utsikten over Atlanterhavet.

Det ligger mange koselige fiskerlandsbyer langs Gran Canarias kyst. 

Agaete

Fortsetter du vestover fra San Felipe kommer du til Agaete, en koselig landsby på nordvestkysten. Torget Plaza de la Constitucíon er byens naturlige samlingspunkt, og her ligger det en vakker kirke fra slutten av 1800-tallet. Mange av husene rundt torget har karakteristiske kanariske trebalkonger.

Puerto de las Nieves

Rett vest for Agaete ligger den lille fiskerlandsbyen Puerto de las Nieves. Restaurantene og spisestedene serverer dagens fangst, og både lokalbefolkningen og turister samles for å spise middag her. Det er også populært å ta en spasertur eller ganske enkelt sitte og se på folkelivet.

De fleste strendene i nærheten av Agaete og Puerto de las Nieves er stein- og klippestrender (som for eksempel Las Salinas). Her bader du i naturlige havbasseng med rolig vann og fine snorkleforhold.

De fleste strendene ved Agaete og Puerto de las Nieves er steinstrender.