Tequila er Mexicos nasjonaldrink, og en av de meste kjente tequiladrinkene er naturligvis margarita. Den har du kanskje smakt, og helt sikkert hørt om, men vet du hvordan oppskriften ble til?
Ikke det, nei? Vel, hvis vi skal være ærlig vet ikke vi det helt heller, for det finnes nemlig flere historier som hevder å fortelle den meksikanske drinkens opprinnelse.
Den mest kjente stammer fra et juleselskap i 1948. Margarita Sames arrangerte en julesammenkomst ved svømmebassenget på feriestedet sitt i Acapulco. Det ble satt i gang en lek der vertinnen selv skulle gå bak bardisken og mikse flere drinker uten oppskrift, og deretter la gjestene avgjøre hvilken som var best. Margarita blandet blant annet sammen en drink med tequila, likør og limejuice, og denne ble en stor favoritt blant gjestene. Den ble så populær at den spredte seg utover juleselskapet og etter hvert nådde helt til Hollywood – og senere også resten av verdens.
En annen opprinnelseshistorie finner sted i 1938. Da besøkte showartisten Marjorie King Rancho Del Gloria Bar i Rosarita Beach. Hun lot seg ikke friste av noe på menyen og spurte bartenderen Danny Herrera om hun kunne blande en tequiladrink til henne. Danny helte tequila over is, tilsatte og sitron og likør, og serverte den til “Magarita”, som var hans tolkning av Marjories navn.
Det kan bli vrient å finne ut hvilken historie som er den riktige, men heldigvis er det lett å lage margarita!
Dette trenger du for å lage en margarita:
- 6 cl. tequila
- 6 cl. limejuice
- 3 cl. passende likør
- is
- salt
Slik gjør du det:
- Ta frem et glass, dypp litt av den øvre kanten (den du drikker av) i limejuice og deretter i salt. Saltet skal feste seg på kanten av glasset.
- Bland tequila, likør, limejuice og is i en shaker. Rist godt.
- Sil drinken over i glasset med saltkanten
- Pynt med en limeskive og server