En smak av Mexico

Agave planteTequila er Mexicos nasjonaldrink, og en av de mest myteomspunte drikkene i verden. Den lages av gjæret agave. Agave er en sukkulent som betyr en plante som kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke.

Magerita med en lime skive på snei
En av de meste kjente drinkene som er laget av Tequila er Margerita. Det er mange som hevder de vet opprinnelsen til denne drinken, men hvilken som stemmer er det ingen som vet.

Den mest kjente historien er fra 1948 –
En dame ved navn Margarita Sames holdt et stort juleselskap ved svømmebassenget på feriestedet sitt i Acapulco i Mexico. Hun hadde en lek hvor hun gikk bak bardisken og mikset drinker uten oppskrift og lot gjestene gi kommentarer og poeng. Denne kvelden mikset hun Tequila med Cointreau og limejuice. Denne ble en stor suksess blant gjestene og snart en hit blant enkelte grupper, og den kom snart til Hollywood.

En annen kommer fra 1938 da en show artist ved navn Marjorie King, besøkte Rancho Del Gloria Bar i Rosarita Beach i Mexico. Hun fikk en av bartenderne til å mikse en cocktail til henne med tequila. Bartenderen ved navn Danny Herrera helte Tequila over is og hadde så i sitron og Triple Sec. Han oversatte Marjorie’s navn til Spansk og endte opp med Margerita.

Det finnes uttallige historier, og hvem som har den riktige historien finner vi nok aldri ut av, men god er den, og den er enkel å lage!

6 cl. Tequila
6 cl. Lime Juice
3 cl. Triple Sec, Grand Marnier eller Cointreau
Salt

Kanten på glasset rimes med lime og salt. Rist så tequila, limejuice og likør i en shaker med is. Dette siles ned i et cocktailglass og pyntes med en lime skive.

Nyt en margerita på Playa del Carmen i Mexico

  • Connie Langerak

    Går det an å snorkle direkte fra stranden ved hotellene

    • Hei Connie, Ja, det skal være fullt mulig. Vet ikke om alle de ulike hotellene har like mye spennende å se på rett ved stranden. Men det skal ikke være lang spasertur til nærmeste snorkleområdet.

      Mvh

Kategorier