24 timer på Harmony of the Seas

Harmony of the Seas er et av verdens største cruiseskip. 362 meter langt, 60 meter bredt og 18 dekk – og det er helt uproblematisk å fylle 24 timer med spennende opplevelser. Bli med om bord!

 

09.00 – Frokost med havutsikt

Dagen blir fullspekket av opplevelser og inntrykk, og den beste måten å kickstarte det hele på er definitvt med en god frokost. I buffetrestsuranten Windjammer har du mange alternativer og kan velge akkurat det du liker best, uansett om det er energirike frokostblandinger med frisk frukt, nystekt brød med ferskt pålegg eller varmretter som egg og pølser. Vanskelig å velge? Ta en treretters frokost, da vel!

Og hvis du synes buffetrestauranter er småmasete kan du jo bestille frokosten til lugaren og nyte den i avslappende omgivelser på balkongen med både havutsikt og solstråler. For ja, skal du på cruise bør du definitivt ha en utvendig lugar!

Du kommer ikke til å angre på valget av utvendig lugar på cruiseferie.

 

10.00 – Hopp i det

På skipets femtende dekk ligger et atrium der du kan se helt ned til Boardwalk på dekk 6. Her finner du også en zipline som går tvers over atriumet – uslåelig kiling i magen for alle som tør å slenge seg utfor. Og det skal du ikke være redd for, for selv med mild høydeskrekk er dette ganske morsomt og en artig opplevelse.

Ps! Ta med joggesko og shorts (eller bukse) i kofferten om du vil prøve ziplinen. Du nemlig får ikke lov i skjørt eller kjole, og heller ikke med flip flops, sandaler eller pensko.  Har du ikke egne joggesko kan du låne passende sko der. Husk i så fall egne sokker!

 

10.30 – Is i magen

Belønn deg selv med en selvkomponert is fra ismaskinen på vei til dekk 16s voksenavdeling Solarium. Her er det solsenger, boblebad og en restaurant – og ingen barn. En deilig avveksling etter suget i magen på ziplinen, musikken og alle stemmene rundt deg. Blir du rastløs kan du stikke ned på dekk 15 igjen og teste surfesimulatorene, de ligger like bak ziplinen.

ismaskin

Softis og selvbetjening – en slager hos både store og små.

Skipets voksenavdeling – Solarium

LES OGSÅ: 7 gode grunner til å dra på cruise

x

13.00 – Lunsj i Central Park

Når magen har blitt seg selv igjen og begynner å rumle pent etter påfyll kan du sette kurs mot Central Park på dekk 8. Parken er nok ikke like stor som originalen, men det er et utendørs grøntområde med flere restauranter å velge mellom. På 150 Central Park kan du spise alt fra fruktsalsa til hummergnocchi, rettene velger du fra en meny komponert av den prisbelønnede kokken Michael Schwarts.

P1020340 copy

LES OGSÅ: Slik sparer du penger på cruise

15.00 – Vinsmaking

Bare et steinkast fra 150 Central Park ligger vinbaren Vintages, der du kan prøvesmake vin fra selvbetjente vinskap. Du registrerer ditt Sea Pass (for å betale), velger vin på skjermen, holder vinglasset ditt under tuten og vips – vin i glasset. Du kan selvfølgelig også bestille vin på vanlig måte i baren.

vinsmaking

Automatisert vinsmaking om bord på Harmony of the Seas

LES OGSÅ: 5 cruisemyter

16.00 – Ultimate Abyss

Etter et par glass vin burde selvsikkerheten være på topp, så da bør du ta turen til dekk 15 og de to lilla skliene bakerst på skipet – The Ultimate Abyss.

Dette er ikke vannsklier, selv om de ser sånn ut, men her får du en tynn filtmadrass du skal sitte på inne i røret. Det går fort, det går rundt og rundt, og det er supergøy! Pass på at du ikke har smakt på for mye vin før du kjører utfor her, du blir svimmel nok av sklia i seg selv. 😉

harmonyy

De to lilla rørene du ser her er The Ultimate Abyss. Vær forberedt på seriøs kiling i magen!

19.00 – Broadway

På verdens største cruiseskip skulle det bare mangle at det finnes underholdning i verdensklasse, og her kan du velge mellom litt av hvert. I Royal Theatre spilles velkjente Grease med fengende musikk og flinke artister, og du kan også la deg underholde av show på skipets skøytebane eller spektakulær dans og akrobatikk i Aqua Theatre.

Royal Caribbean

21.00 – Middag på en av spesialrestaurantene

Det er så mange flotte restauranter å velge mellom om bord at det er vanskelig å bestemme seg, men vi falt for en saftig New York Steak på restauranten Chops Grille i Central Park. Like ved ligger kjendiskokken Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian, om du heller mer mot pasta. Foretrekker du burgere og milkshake er populære Johnny Rockets på dekk 6 et godt alternativ.

P1020278

Vannmelonm og feta til forrett. Nam!

22.30 – La robotene mikse drinken

I Bionic Bar trenger du ikke å kjempe deg frem til bardisken og få øyekontakt med bartenderen for å få bestilt, her er det nemlig to roboter som tar seg av all miksing og servering! Du må imidlertid finne et ledig nettbrett, registrere Sea Passet og velge deg en drink. Så er det bare å følge med navnet ditt på skjermen ved siden av baren til det blir din tur. Når drinken er ferdig skanner du Sea Passet ditt på nytt ved bardisken, og drinken kommer automatisk bort til deg. Ingen sniking, ingen som stjeler drinken din og ingen sure tryner bak baren – perfekt!

Untitled-1 copy

x

23.00 – Mer barliv

Når mørket senker seg utenfor kan du fortsette barrunden og ta en drink eller to og høre på livemusikk på Dazzles på dekk 8 og 9. Prøv en Miami Vice, en blanding av strawberry daquiri og pina colada! Er du klar for mer fest venter nattklubben med det noe misvisende navnet The Attic helt nede på dekk 4.

dazzles

Ta en drink på Dazzles

LES OGSÅ: Hva er egentlig greia med cruise?

Happy Cruising!