Slik passer du vekten i ferien

Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites

Prøver du å unngå hotell med All Inclusive fordi du er bekymret for den ubegrensede tilgangen på mat og drikke? Det er det ingen grunn til!

Skrevet av: Charlotte Hagen, kursleder og blogger for Grete Roede

Som blogger og kursleder for Grete Roede møter jeg flere som faktisk gruer seg litt til ferien fordi de skal på et All Inclusive-hotell og er bekymret. Jeg synes selv ferieløsningen er helt genial, og har flere tips og triks som kan gjøre det hele litt enklere for deg som er opptatt av å begrense inntaket.

1. Drikk mye vann

Å få i seg nok vann er lurt (og nødvendig!) både med tanke på varmen og som tørstedrikk til måltidene. Du trenger ikke drikke vin hver dag selv om den er “gratis”.

vann

Vann – rent, godt, sunt og kalorifritt!

2. Start dagen med en joggetur

Dette må være den beste måten å starte dagen på. Ute på disse turene har flere ganger møtt ungdommer på vei hjem fra nattens fest, mens jeg selv tråkker i vei i takt til herlig musikk på øret og er glad for at jeg ikke starter dagen med en skikkelig hangover. Deretter en deilig dusj og en lang frokost – med verdens beste samvittighet.

LES OGSÅ: Tips til enkel ferietrening

3. Kutt ned på karbohydratene

Spis mindre hvitt brød, potet, ris og pasta enn du pleier – øk heller mengden salat og rent kjøtt eller fisk. Ps! Fyll tallerkenen med salat først. Velg deretter kjøtt og annet tilbehør. Det gjør det lettere å begrense mengden.

salat

Du kan velge og vrake i sunne alternativer på ferie – og særlig på All inclusive-hotell!

4. Ta det rolig med sausen

Du trenger ikke å droppe den helt, men ta litt i stedet for å dekke hele tallerkenen og drukne maten.

5. Forsyn deg kun én gang

… men fyll tallerkenen!

6. Nyt maten

Kos deg på ferie. Bruk lang tid på maten og nyt den. Spis deg passe mett, og legg merke til hvor mye bedre du føler deg etterpå.

7. Spis dessert

Det bugner som regel over av lekker, fargerik frukt du kan spise. Er du sugen på noe søtt kan du fint spise sjokolademousse eller et par skjeer is eller yoghurt til frokosten. Mitt beste tips er å spise mye av frukten og bærene og å bruke moussen eller isen som en slags dipp. Og husk, det skader ikke å la noe ligge igjen på tallerkenen.

bær

Fyll en skål med deilige og friske bær – det slår lett en banansplitt for meg!

8. Gå for svart kaffe

Dropp kaffevariantene med masse melk og sukker.

9. Tenk på mellommåltider

Ta med deg en frukt eller to fra frokosten, sjekk om minimarkedet har energibarer eller andre alternativer.

10. Vær aktiv HVER gang du har muligheten

Vannaerobic, volleyball, lek med barna, kjør dipps på bassengkanten – og sånn går nu dagan.

aerobic

Ved bassenkanten i Alanya. Full aktivitet – det er bare å reise seg fra solsengen og bli med!

Jeg gikk ned to kilo på to uker ved å følge disse rådene da jeg var på Sunwing i Tyrkia. Maten var fantastisk – og det var lett å følge Roedeprinsippene. Da jeg kom hjem følte jeg meg like bra som før jeg reiste. Jeg lover deg, det er vannvittig deilig! Jeg utfordrer deg!

LES OGSÅ: Hot, hottere, hot yoga i Phuket