Hot, hottere, hot yoga i Phuket

ny

Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie.

 

Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senter utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne. Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene.

Av: Vibeke Montero – en av reisejournalistene bak bloggen bortebest.no

Men det spiller ingen rolle. Ingen av deltakerne på yogatimen har tid til å kaste et blikk i speilet. De er opptatte med å tøye seg ned i dype asanaer (posisjoner), og må pent vente med å ta en slurk av sine medbragte vannflasker til instruktøren sier ifra.

Det er førti grader ute, og førti grader inne.

Gi meg gjerne litt soloppgangsyoga på en thailandsk strand, tenker jeg, men å tvinge seg gjennom nitti minutter med hardt kroppsarbeid er hakket for krevende for min indre soltilbeder. Hun som vil på stranda og bade, kanskje ta en kokosnøtt under palmene. Men feriegjestene strømmer til yogastudioet som har fire daglige økter med hot yoga. Eieren av studioet, nederlandske Govert van Lankeren Mattes, instruerer mange av timene selv. Andre ganger kommer det gjesteinstruktører.

♥ Les også: Derfor bør du dra på treningsreise.

Blogg

Bilde 1: En oppned-start på morningen, hvorfor ikke? Bilde 2: Førti grader ute, førti grader inne. Ikke rart svetten siler.

Uansett er dette et av Phukets mest populære yogasteder, også for utlendinger, og stemningen er god både før, under og etter timen. Og det aller, aller beste? (Utover at hot yoga er bra for blodsirkulasjonen, stresslindring, vektnedgang, muskelbygging og detox, så klart). Vel, det aller beste er at stranda Kata bare ligger tre minutter unna, med løfter om en svalende dypp i havet (og kanskje en thaimassasje!).

♥ Les om hvordan en av våre gjester opplevde sin yogareise til Gran Canaria

logg2

Bilde 1: Instruktør Govert van Lankeren Mattes foran i fargerik shorts. Bilde 2: Digg med strandmassasje etter endt svetteøkt.

Her er timeplanen i tilfelle du føler deg fristet:

tsbell

Vibeke Montero er en av reisejournalistene som driver reisebloggen Bortebest.no.

 

Visste du at Ving tilbyr treningsreiser for alle – uansett hvilket nivå du er på eller hvilken treningsform du liker? Les mer her!

 

Har du vært med på yoga i varmere strøk? Del gjerne dine erfaringer med oss i kommentarfeltet under ⇓