Hot, hottere, hot yoga i Phuket

Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie. Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senteret utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne.

Av: Vibeke Montero – en av reisejournalistene bak bloggen bortebest.no

Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene. Men det spiller ingen rolle. Ingen av deltakerne på yogatimen har tid til å kaste et blikk i speilet. De er opptatte med å tøye seg ned i dype asanaer (posisjoner), og må pent vente med å ta en slurk av sine medbragte vannflasker til instruktøren sier ifra.

Det er førti grader ute, og førti grader inne.

Gi meg gjerne litt soloppgangsyoga på en thailandsk strand, tenker jeg, men å tvinge seg gjennom nitti minutter med hardt kroppsarbeid er hakket for krevende for min indre soltilbeder. Hun som vil på stranda og bade, kanskje ta en kokosnøtt under palmene. Men feriegjestene strømmer til yogastudioet som har fire daglige økter med hot yoga. Eieren av studioet, nederlandske Govert van Lankeren Mattes, instruerer mange av timene selv. Andre ganger kommer det gjesteinstruktører.

Les også: Derfor bør du dra på treningsreise.

Blogg

Uansett er dette et av Phukets mest populære yogasteder, også for utlendinger, og stemningen er god både før, under og etter timen. Og det aller, aller beste? (Utover at hot yoga er bra for blodsirkulasjonen, stresslindring, vektnedgang, muskelbygging og detox, så klart). Vel, det aller beste er at stranda Kata bare ligger tre minutter unna, med løfter om en svalende dypp i havet (og kanskje en thaimassasje!).

Nysgjerrig på treningsreiser? Les hvordan Monica hadde det på yogaferie.

logg2

Her er timeplanen i tilfelle du føler deg fristet:

tsbell