Julestemning i New York

Når storbyen over alle storbyer tenner julelysene og snøfnuggene daler utenfor butikkvinduene på 5th avenue føles New York faktisk varm og intim – og definitivt veldig julete.

Vindusutstillingene i New York er vakre kunstverk i seg selv og huser alt fra Tornerose til Nøtteknekkeren ved hjelp av mekaniske dukker og fantastiske dekorasjoner. Og det er ikke så rent lite inspirerende å befinne seg på innsiden av de flotte butikkfasadene heller.

I tillegg til juleshopping på høyt nivå byr jule-New York på moro på skøytebanen på Rockefeller Center eller i Central Park. Julestemningen blir komplett hvis du får med deg en av de klassiske juleforestillingene, for eksempel Nøtteknekkeren – fremført av New York City Ballett. Juleshowet Radio City Music Hall Christmas Spectacular er også en opplevelse utenom det vanlige: Der har de verdensberømte sparkepikene The Rockettes danset julen inn så lenge man kan huske.

Det mest kjente juletreet finner du ved Rockefeller Center, men det er også juletrær på City Hall, Lincoln Center, Metropolitan Museum of Modern Art osv. For enda mer julestemning kan du besøke en kirke og høre på julesanger og evangeliet.

Opplevelser og aktiviteter i vintermånedene:

Santa Land hos Macy’s

En magisk verden for barna – der sitter julenissen og mottar juleønsker.

FAO Schwartz

Verdens største lektøysbutikk. Her finner du mange fine julegaver til de yngste.

LES OGSÅ: Dette er årets beste julemarkeder

Black Friday

Dagen etter Thanksgiving-torsdagen er kjent som den største shoppingdagen i året. De fleste kjøpesenterene og butikkene starter med store salg og spektakulære tilbud.

New York City Night Tour

Opplev New York vakkert opplyst med kveldssightseeing. Macy’s, Lord&Taylor, Central Park, Rockefeller Center, Radio City Music Hall er blant severdighetene. Kjøres som regel fra 1. desember til 2. januar.

Tenning av julegranen på Rockefeller Center

Juletreet tennes som regel i slutten av november.

Julebutikkene i Bryant Park

Popper som regel opp i slutten av oktober eller i november. Det pleier også å være en liten skøytebane her. Juletreet tennes som regel i slutten av november.

Holiday Candlelight Tour på Mount Vernon Hotel Museum

Populær omvisning i et av New Yorks eldste hus. Her får du oppleve gammeldags julestemning på sitt beste.

Har du noen julete reisetips du vil dele?
Bruk gjerne kommentarfeltet under ↓

Kategorier