Nordmenns storbyfavoritter: New York

Nylig gjennomførte Ving en undersøkelse der reiseglade fra hele landet ble spurt hvilke storbyer de har øverst på ønskelisten. Blant byene på topp finner vi både klassikere og nykommere. En av favorittene er New York.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde utdatert informasjon. 

Utfordringen med storbyreiser ligger ofte i å finne de unike stedene: de beste hotellene, de kuleste restaurantene, de stiligste barene og de mest spennende severdighetene. Vi skal oppleve mye på få dager, så litt råd og tips er alltid kjærkomment. Dette er Vings egne eksperter (og noen andre) sine beste tips fra New York.

24 prosent av dem som var med i undersøkelsen ønsker å reise til evigunge New York. Anne Nygaard i Ving var i New York i mai og deler villig sine best tips derfra.

– Jeg vil helt klart anbefale å spise mye ute. Dropp hotellfrokosten – det er så mange kule og spennende steder i denne byen! Til frokost og lunsj ville jeg sjekket ut The Butchers Daughter, Egg Shop eller Jack’s Wife Freda. Alle ligger i Soho, og disse stedene er noe helt utenom det vanlige, sier Anne.

– En annen kul ting er dessertstedet Eeggloo. Her får du is i vaffel, Hong Kong-style, og deilige cookies. Et skikkelig unikt sted og veldig Instagram-vennlig!

Nam nam! På det kule stedet Eeggloo får du de mest fantastiske desserter og kaker. Foto: Privat

Og er du klar for å være litt ekstra sunn, kan du ifølge Anne ta turen over til Brooklyn for å prøve verdens første avokadobar, Avocaderia.

– Det er både sunt og godt! Og Brooklyn er helt klart verd et besøk når man er i New York.

Til middag anbefaler hun uten å blunke NoMo Kitchen i Soho.

– NoMo passer fint etter å ha gått rundt i hyggelige Soho. Stedet har også fantastiske drinker og god service. Passer fint for grupper eller vennegjenger. God mat og god stemning, og et fantastisk sted med en helt spesiell atmosfære som bare må oppleves. De har også noen vanvittig gode brunsjer der i helgene, forteller hun.

Anne Nygaard, som jobber i Ving, var i New York i mai og tipser om spennende spisesteder i den amerikanske storbyen. Foto: Privat

Annes kollega Laila Øksnes har nettopp vært på hippe og superpopulære Buddakan i New York. Her får du moderne asiatisk mat i spektakulære lokaler. Stedet har en enorm takhøyde og domineres av et stort langbord på midten og småbord langs veggene i lokalet.

– Om du vil ha en god mat- og vinopplevelse, anbefaler jeg dette stedet på det varmeste! Buddakan ligger i Meatpacking District, og her er stemningen pulserende og servicen helt rå! sier Laila.

Hun hadde også veldig flotte opplevelser på The View – New Yorks eneste roterende restaurant.

– Her er utsikten like spektakulær som maten. Å ta heisen opp 48 etasjer og komme inn i den flotte restauranten, var en opplevelse i seg selv. For ikke å snakke om å spise middag mens gulvet roterer og utsikten konstant endrer seg. Vakkert! sier hun.

Hvor skal du bo i New York?

  • Du som reiser på budsjett: Hotel Edison. Hotellet har en veldig bra beliggenhet hvis det er det viktigste. Det er enkelt, men svært populært.
  • For luksusdyret: Waldorf Astoria. Ligger rett ved 5th Avenue og i nærheten av Central Park.
  • For barnefamilien: The Watson Hotel. Hotellet har badebasseng på taket og ligger sentralt til på Manhattan.
  • Til venneturen: Bo på NOMO Soho. Hotell med kul innredning og superbra beliggenhet.

Vil du ha flere New York-tips? Les aktivitetsguiden vår fra A-Å her.

New York, Barcelona og Roma topper nordmenns reiseønskelister rundt om i landet. Men mange har også lyst til å reise til både Dubrovnik og Budapest, to spennende og pulserende europeiske storbyer.

Eksperttipsene fra de andre favorittbyene finner du her:

 

Kategorier