Kelner, det er et barn i suppen min!

Det er ingen hemmelighet at barn og voksne har litt motstridende ferieinteresser. Det har vi i Ving for lengst tatt høyde for.

Det er sommer, det er syden, det er sol. Du ligger ved bassengkanten og feriemodusen har inntatt kroppen. To uker med pur nytelse i vente, ikke en bekymring i sikte.

Idet du strekker deg etter det duggfriske sprudlevannet ved siden av deg, kjenner du det harde kjærtegnet av en fotball som treffer bakhodet. Med solbrillene på leppene og sprudlevann i vrangstrupen gjør du ditt beste for å bekjempe ditt indre primalskrik. Du smiler stivt “det går så fint” til pjokken som blygt henter ballen, men innvendig fråder du. Hvor er foreldrene? Hvorfor i kan ikke folk passe på ungene sine når de er på ferie?

Voksentid 24 timer i døgnet

Hotell kun for voksne har vært en suksess helt siden Ving lanserte konseptet Sunprime Hotels i 2007  og det er ikke uten grunn. Sunprime-hotellene er kjemisk renset for både barneskrål og fargerike badeballer i bassenget. Alt er lagt til rette for voksne som ønsker å feriere på egne premisser, og som vil skjemme seg bort med spa-behandlinger, smakfull mat og god vin i hotellets barer og restauranter.

Så populær er ideen om voksenferie blitt at Ving sommeren 2012 nå lanserer fem nye hotell for voksne. Ett i Ayia Napa på Kypros, ett i Chania på Kreta og intet mindre enn tre nye hotell i Tyrkia. Tyrkia har det siste året seilt opp som nordmenns storfavoritt, og nå imøtekommes etterspørselen med Sunprime Resorts i både Alanya, Side og Bodrum. Sunprime Resorts har en aldersgrense på 16 år.

– Det er gledelig at vi nå kan tilby vårt voksenkonsept på et flertall av våre mest populære reisemål. Når disse fem hotellene åpner består Sunprime Resorts av ti hotell rundt om i verden, og målet er at det skal bli enda flere, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Bildetekst: Sunprime Hotels er kun for voksne.

Sunprime Hotels er kun for voksne.

Til og med arkitekturen og designen på Sunprime er valgt med tanke på å oppfylle et voksent publikums behov for avkobling og inspirasjon. Treningsrom med SATS-utdannede instruktører, direkte transport til og fra flyplassen, innsjekking for hjemreisen med Easy Travel – og andre fasiliteter.

– Mine egne barn er på vei ut av redet, så jeg er selv en flittig bruker av såkalte “voksenhotell”. Jeg har tilbrakt min dose av tid på typiske familiehotell når barna var mindre, men nå synes jeg det er deilig å slippe unna småbarn, i alle fall en uke eller to i året, sier Grønli.

Og Grønli er ikke alene. En undersøkelse Ving nylig foretok blant ferierende fra de største norske flyplassene, viser at over 30 % i alderen 18 til 29 år velger barnefrie hotell når de skal på ferie. Nordmenn ønsker i stadig større grad å feriere på designhotell for voksne, de vet hva de vil ha, og er villige til å betale for det. Dette er gjester som har vokst fra ungdomshotellene, og som ønsker seg et alternativ til de tradisjonelle familiehotellene.

Her kan du se alle Vings Sunprime-hotell.