Kelner, kelner! Det er et barn i suppen min!

Det er sommer, det er Syden, det er sol. Du ligger ved bassengkanten og kjenner feriemodusen innta kroppen. To uker med pur nytelse i vente, ikke en bekymring i sikte. I det du strekker deg ned i veska etter det doggfriske sprudlevannet, kjenner du det harde kjærtegnet av en fotball som treffer bakhodet. Med solbrillene på leppene, og sprudlevann i vrangstrupen gjør du ditt beste for å bekjempe ditt indre primalskrik. Du smiler stivt “det går så fint” til pjokken som blygt henter ballen, men innvendig fråder du. Hvor er foreldrene? Hvorfor i hul…. kan ikke folk passe på ungene sine når de er på ferie?

Det er ingen hemmelighet at barn og voksne ofte har litt motstridende ferieinteresser. Dette har Ving for lengst tatt konsekvensen av.

Voksentid 24 timer i døgnet

Hotell for voksne har siden Ving lanserte konseptet Sunprime Resorts i 2007 vært en suksess, og det er ikke uten grunn. På Sunprime er det kjemisk renset for både barneskrål og fargerike badeballer i bassenget! Alt er lagt til rette for voksne som ønsker å feriere på egne premisser, og som vil skjemme seg bort med spa-behandlinger, smakfull mat og gode viner i hotellets barer og restauranter.

Så populær er ideen om voksenferie blitt at Ving sommeren 2012 nå lanserer fem nye hotell for voksne. Ett i Ayia Napa på Kypros, ett i Chania på Kreta og intet mindre enn tre nye hotell i Tyrkia! Tyrkia har det siste året seilt opp som nordmenns storfavoritt, og nå imøtekommes etterspørselen med Sunprime Resorts i både Alanya, Side og Bodrum. Sunprime Resorts har en aldersgrense på 16 år.

– Det er gledelig at vi nå kan tilby vårt voksenkonsept på et flertall av våre mest populære reisemål. Når disse fem hotellene åpner består Sunprime Resorts av ti hotell rundt om i verden, og målet er at det skal bli enda flere, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Til og med arkitekturen og designen på Sunprime er valgt med tanke på å oppfylle et voksent publikums behov for avkobling og inspirasjon. Treningsrom med SATS-utdannede instruktører, direkte transfer til og fra flyplassen i tillegg til innsjekking for hjemreisen med Easy Travel andre fasiliteter voksenhotellene kan lokke med.

– Mine egne barn er på vei ut av redet, så jeg er selv en flittig bruker av voksen-hotell. Jeg har tilbrakt min dose av tid på typiske familiehoteller når barna var mindre, men nå synes jeg det er deilig å slippe unna småbarn, i alle fall en uke eller to i året, sier Grønli.

Og Grønli er ikke alene. En undersøkelse Ving nylig foretok blant ferierende fra de største norske flyplassene, viser at over 30 % i alderen 18 til 29 år velger voksenhotell når de skal på ferie. Nordmenn ønsker i stadig større grad å feriere på designhotell for voksne, de vet hva de vil ha, og er villige til å betale for det. Dette er gjester som har vokst fra ungdomshotellene, og som ønsker seg et alternativ til de tradisjonelle familiehotellene.

 • Solveig

  Var på Sunprime hotellet på Playa Del Cura i fjor i september. Jeg og min samboer er midt i 20 årene og har ikke barn. Super deilig å bo på dette hotellet:)

  • Hei Solveig, hyggelig å høre at dere hadde en fin ferie på Sunprime. Mvh Sophie

 • reidun røren

  Det med hotell for voksne er helt topp. Isommer var vi på et kruice i Middelhavet, hvor skipet hadde egen avdeling på dekk kun for voksne. Det var herlig. jeg er vanligvis meget barnevennlig, men til tider er det behov for fred og ro rundt seg

  • Hei Reidun, Ja, det er mange som mener det samme som deg! Derfor dette er et fint alternativ. 🙂 Mvh Sophie

 • Gunnhild Linnea Langvand

  Dette er flott, men jeg skulle ønske det var hoteller beregnet for enslige, at man slipper å betale for å være alene!! Det er jo sååå
  mange enslige nå…så det savner jeg

  • Hei Gunnhild, Vi har tilbud for enslige også til noen Sunprime hotell. Har du vært inne å sjekket vårt Ving-solo tilbud? http://www.ving.no/ving-solo Håper du finner noe som passer for deg. mvh Sophie

 • Linda Haukås

  Dette er et supert tiltak for oss som enten ikke har barn, eller som har voksne barn. Jeg må ærlig innrømme at jeg foretrekker å slippe barneskrål og stor ståhei når jeg er på ferie, så dette er noe jeg kommer til å benytte meg av.

  mvh
  Linda

  • Hei Linda, Takk for tilbakemelding.Vi gleder oss til å sende deg på ferie:) mvh Sophie