London på 24 timer

VSGBLON1273

.

IMG_9260 (2)

Bjørnhild Vedø

Bjørnhild skal på svipptur til London før jul. Men hvordan planlegger man egentlig en reise på kun 24 timer?

En grytidlig onsdag morgen i midten av desember flyr Bjørnhild Vedø til London. Men det blir ingen langhelg i den engelske metropolen, for allerede dagen etter går turen hjem igjen til Trondheim. Hun og venninnen har kastet seg på den såkalte nanoferie-trenden, en stadig mer populær ferieform blant nordmenn.

Hvorfor nanoferie?

Som tobarnsmor med jobb og studier i tillegg er det en hektisk hverdag uten mye tid til overs, sier Bjørnhild. Derfor valgte vi en storbytur med kun én overnatting nå før jul. Perfekt for å få et lite avbrekk fra hverdagen, og samtidig komme hjem med mer energi og pågangsmot uten å bruke mye tid og penger. Er man flink til å planlegge kan man få veldig mye ut dagene, selv med kun én overnatting. Siden vi reiser tidlig får vi nesten hele onsdagen og en god del av torsdagen i London før vi reiser hjem.

Hva gjør man i London på 24 timer?

Vi reiser først og fremst for å få litt julestemning ved å rusle rundt i gatene og spise god mat. Vi skal besøke julemarkedet i Hyde Park, Winter Wonderland, og vi må selvfølgelig stå på skøyter.

Shopping er ikke øverst på listen denne gangen, men litt blir det nok. Oxford street blir masete, spesielt nå i førjulstiden, derfor drar vi heller til Covent Garden og området rundt. Neal Street og Neals Yard er veldig sjarmerende med hyggelige små butikker og spisesteder – virkelig en av mine favoritter i London.

Vi har ikke bestemt oss for hvor vi skal spise enda, men Jamie Olivers restaurant Barbecoa er et alternativ. Den ligger inne på One New Change, rett ved St. Pauls Cathedral. Muligens blir det også blir en musikal på kvelden.

Hva er med i kofferten?

Jeg kommer til å pakke veldig lite, men i stor koffert, det pleier som regel å bli med litt ekstra hjem. Kofferten kommer nok til å inneholde par enkle byantrekk siden vi ikke har planer om store festligheter på kvelden. Gode joggesko er et must siden vi kommer til å gå mye.

Hva ser du mest frem til?

Winter Wonderland, og god mat og god drikke selvsagt.

Les også:

Opplev mer med nanoferie!

Tid for julemarkeder