Hotell med egne matrådgivere

Sliter du med matallergi eller intoleranse vet du at en ferie utenlands fort blir forbundet med bekymringer. Med matambassadørene på Sunwing kan du slappe av og nyte maten.

Språkforviklinger, eller usikkerhet rundt mattilbudet på reisemålet er ting som ofte kan by på problemer. Derfor har  Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club innført egne, utdannede matambassadører som gjør sitt beste for å skape trygghet for gjester med allergi og intoleranse. En av disse er Claudio Bolognesi, matambassadør på Sunwing Fãnabé Beach på Tenerife.

Claudio

Claudio er allergikernes gode hjelper.

Hva gjør en matambassadør?

– Jeg fungerer som en rådgiver for gjestene, både før og under ferien. Jeg har utdannet et team her på hotellet, der alle har kunnskap om emnet. Fordi dette handler virkelig om teamwork der alle, kokker som servitører, er med.

Hvilke andre forbedringer har dere gjort?

– Vi har merket alle menyer og bufféer med symboler som tydelig viser hvilke retter som passer for glutenintolerante, laktoseintolerante, nøtteallergikere osv. Vi har også innført nye retter på menyene, og et utvalg spesialvarer i hotellets Mini Market. I blant lager vi spesialmat til gjester med særskilte behov. Noen spesialoppskrifter lager vi på en adskilt del av kjøkkenet, for å unngå kontakt med eventuelle allergener.

Hvordan kommer gjestene i kontakt med dere?

– Man kan alltid kontakte oss via e-post, der vi svarer innen 24 timer. Når man har ankommet hotellet er vi alltid tilgjengelige, og vi har et informasjonsmøte hver dag klokken 11, et slags «åpent hus» der alle som er interesserte kan stille spørsmål om maten og bli bedre kjent med hva vi gjør. Eller bare bli bedre kjent med oss!

Hva er det morsomste med jobben?

– Vi kommer veldig nær gjestene og blir godt kjent. I begynnelsen hender det mange er sjenerte og litt reserverte, men etter en stund blir man kjent med hverandre og de tør å stole på oss. Vi legger virkelig hjertet vårt i dette, og vi blir nesten som en familie til slutt – både vi i teamet og gjestene vi hjelper.

Hvordan har responsen vært?

– Responsen fra gjestene har vært fantastisk. De er generelt veldig fornøyde og glade. Ettersom det ofte er barn som har disse problemene blir foreldrene glade for barnas skyld, noe som gjør at de kan slappe av og nyte ferien fullt ut. Mennesker som tidligere har vegret seg våger nå å reise til utlandet. Og mange kommer tilbake når de ser hvor bra det fungerer.

Sunwing Family Resorts med egne matambassadører finner du på Gran Canaria (Sunwing Arguineguín Seafront og Ocean Beach Club – Gran Canaria), Tenerife, Tyrkia (Side East Beach), Kreta, Rhodos, Kypros og Mallorca (Alcudia Beach og Cala Bona Beach). Samtlige Mini Markets på våre Sunwing Family Resorts tilbyr også et begrenset utvalg av gluten- og laktosefrie varer.

Les mer: Slik spiser du trygt i ferien

Sunwing Arguineguín Seafront