Destinasjonssjefens Gran Canaria-tips

photo-550x756

Sarah Sundström (30) er Vings destinasjonssjef på Gran Canaria. Her deler hun sine beste tips etter tre år på den populære ferieøya.

···

De beste restaurantene

Grill El Draguillo i Puerto de Mogán
Velkjent og populær restaurant – også blant lokalbefolkningen. Mye folk i helgene. Spesialiteten er grillmat, men de har et stort utvalg forskjellige retter på menyen. Ligger fint til utenfor landsbyen Mogán.

Restaurante Casa Martell i Las Palmas
Ligger i El Madronal i nærheten av byen Santa Brigida. Her serveres utmerkede lokale retter og et omfattende vinkart. Området har egen vinproduksjon og restauranten tilbyr forskjellige årganger av disse vinene.

Restaurante Achora i San Cristobal
Fiskerestaurant i nærheten av Las Palmas. Maten er alltid fersk og servicen god.

2. Oppdag Gran Canaria på sykkel

Den beste måten å se øya og den allsidige naturen på er fra sykkelsetet. Med Ving kan du dra på sykkelutflukt helt til toppen av Gran Canaria og nyte den friske fjelluften. Underveis besøkes et lite, lokalt marked og Gran Canarias religiøse sentrum, Teror.

3. Roque Nublo

Lei en bil og kjør mot Roque Nublo la Degollada de Goleta, den store fjellformasjonen som har blitt et kjent landemerke på øya. Du parkerer ved foten av fjellet og følger skiltene oppover til 1813 moh. Ta med lunsj og nyt utsikten!

4. Firgas

Mange feriegjester drikker vannet Firgas – uten å vite at det faktisk kommer fra Gran Canaria. Besøk den lille, pittoreske landsbyen og spaser langs hovedgaten Paseo de Canarias. Landsbyen har også en anlagt terrassefontene, hvor samtlige sju kanariøyers respektive våpenskjold er avbildet i miniatyr.

5. Jardin del Botanico i Tafira

Den botaniske hagen Jardin del Botanico ble grunnlagt av svensken Eric Sventenius. Han ville samle planter, blomster og vekster fra alle de ulike Kanariøyene på ett sted. Resultatet? En oase av flotte grøntområder og rolige omgivelser.