Reiseeksperten på Gran Canaria

Sarah deler sine 5 beste Gran Canaria-tips med Vings lesere

photo-550x756

Navn: Sarah Sundström
Alder: 30
Gjør på reisemålet: Destinasjonsjef i Ving
Bodd på reisemålet: 3 år
Favorittsted akkurat nå: Fatagadalen

1. De beste restaurantene
Grill El Draguillo, Puerto de Mogán
En restaurant som er velkjent blant de lokale og veldig populær, spesielt i helgene. Spesialiteten her er grillet mat, men de har et stort utvalg forskjellige retter på menyen. Ligger fint til utenfor landsbyen Mogán.

Restaurante Casa Martell, Las Palmas
Denne restauranten ligger i El Madronal i nærheten av byen Santa Brigida. Her serveres det utmerkede lokale retter og de har et omfattende vinkart, noe som er ekstra interessant ettersom området har egen vinproduksjon og restauranten tilbyr forskjellige årganger av disse vinene.

Restaurante Achora, San Cristobal, Las Palmas
Fiskerestaurant i nærheten av Las Palmas i San Cristobal Som serverer gode fisk- og skalldyrretter. Her er maten alltid fersk og servicen god.
skalldyr

2. Oppdag Gran Canaria på sykkel
Mange har sett forskjellige sider av Gran Canaria, men den beste måten å se øya og den allsidige naturen på er å oppdage den på sykkel. Med Ving kan du dra på sykkelutflukt helt til toppen av Gran Canaria. Der oppe i den frisk fjelluften begynner sykkelturen nedover fjellsiden. På turen får man blant annet besøke et lite lokalt marked og se Gran Canarias religiøse sentrum, Teror. Sjekk vårt utfluktsprogram på Gran Canaria.
bicycle

3. Roque Nublo – en perfekt utflukt på egen hånd
Lei en bil og kjør til bunnen av Roque Nublo, la Degollada de Goleta, en stor stein og et viktig landemerke på Gran Canaria som ligger 1813 moh. Man parkerer ved foten av fjellet og følger skiltene oppover. Ta med lunsj og nyt den i utsikten på det høyeste punktet.

4. Firgas by, nær Las Palmas
Mange feriegjester drikker vannet fra Firgas uten å vite at det faktisk kommer fra Gran Canaria. Besøk den lille pittoreske landsbyen med hovedgaten Paseo de Canarias. Landsbyen har et fossefall på 30 meter som er bygget i stein, hvor samtlige sju øyer med sine respektive våpenskjold er avbildet i miniatyr langs siden.

flower
5. Jardin del Botanico i Viera y Clavijo, Tafira
Er du interessert i planter, blomster og trær? Da er Jardin del Botanico et perfekt sted å besøke. Hagen ble grunnlagt av svensken Eric Sventenius som ønsket å samle planter fra alle de ulike Kanariøyene på ett sted. En oase av grøntområder og ro.