Shoppingtips fra Kanariøyene

Å shoppe uten å bli flådd er luksus. Her får du tipsene til hva du bør kjøpe med deg hjem fra hvor, hva du skal se etter og hva du bør tenke på før du drar kortet.

···

Shopping på Gran Canaria

I tillegg til et fantastisk uteliv og slående naturopplevelser byr Gran Canaria by utmerkede shoppingmuligheter. Hovedstaden Las Palmas er også øyas handelssentrum. Her ligger de store kjedene og merkevarebutikkene, både spanske og internasjonale. Byen største kjøpesentre er Las Arenas, La Ballena, det tradisjonelle Avenida Mesa y López – og selvsagt El Corte Inglés.

I Calle Mayor de Triana, i hjertet av det gamle Triana-nabolaget har du også et godt utvalg av butikker, med alt fra små outlets til gammeldagse tobakksbutikker og internasjonale merkevareutsalg. I dette området finner du også butikker som Benetton, Marks & Spencer, gode sko- og sportsbutikker, samt de populære spanske kleskjedene Mango og Zara. Kjøpesenteret El Muelle på Santa Catalina er også vel verdt et besøk.

Tips! På utflukten Shopping og sightseeing i Las Palmas kan du slå to fluer i en smekk.

Er du på utkikk etter mer eksklusive butikker er Costa Meloneras et godt alternativ. Det elegante kystområdet rett vest for Maspalomas er et av øyas nyeste og mest eksklusive feriesteder. Her finner du merkevarebutikker som Ralph Lauren og Lacoste i tillegg til små uavhengige og lekre butikker. Her ligger det lille, eksklusive shoppingsenteret Varadero og det langt større, men like stilfulle shoppingsenteret Centro Commercial Meloneras.

Foretrekker du mer autentiske og særegne varer anbefales Bondens marked i San Mateo. Her selges lokal frukt, grønnsaker og andre typiske kanariske produkter til gode priser.

Shopping på Tenerife – rimelig elektronikk og merkevarer

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, siden øya tilhører et frihandelsområde med lav omsetningsavgift. Du kan komme over meget gode kjøp på sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men siden arbeidskraften koster mye mindre her enn hjemme, kan lokale gullsmedvarer være ganske så rimelige i pris. Kjente designsmykker, klokker og penner er billig i forhold til hjemme. På Tenerife finnes det også flere hyggelige lokale markeder der du kan gjøre røverkjøp.

Nyttige shoppingtips

Unngå å bli lurt

Blant de tingene som er spesielt billige, kan vi nevne video- og digitalkameraer, mobiltelefoner og dataspill. Men til gjengjeld er det absolutt nødvendig å gi en ubetinget advarsel: Mange av stedene som selger elektronikk, er ikke utpreget ærlige. Du risikerer å komme hjem med noe helt annet enn det du trodde du hadde kjøpt. Du kan gjøre to ting for å unngå dette:

Før kjøpet

Ta kontakt med reisearrangøren din, som kan anbefale den beste butikken for akkurat det du leter etter. De butikkene som reisearrangøren samarbeider med er ærlige og forteller uten omsvøp om de forskjellige garantiene du kan tegne.

Etter kjøpet

Hvis du har blitt lurt, er som regel nytteløst å gå tilbake til butikken – plutselig snakker de ikke engelsk og de har aldri sett deg før, det er stengt og så videre. I stedet skal du gå til organisasjonen OMIC. Den holder til ved Centro Culturel i Los Cristianos og er en forbrukerorganisasjon som skal hjelpe folk som har blitt lurt ved kjøp. Det er din beste mulighet til å få hjelp – husk å ta med kvittering og selve varen.

Visanta

Hvis du vil handle elektronikk på Tenerife anbefaler vi butikkjeden Visanta, som gir garanti og returrett. De har butikker i kjøpesenteret Americas Plaza og Parque Santiago i Playa de las Américas, samt i Puerto de la Cruz.