Sjarmert av Sardinia

Sardinia – krystallklart vann og sjarmerende badeviker. Middelalderbyer, pizza  og verdens beste iskrem. Forventningene var høye da vi satte kursen sydover for to ukers italiensk ferie i juli.

Vi startet rolig med noen dager på solsenga, boccia og strandvolleyball. Så var vi klare for opplevelser. Med syvseters leiebil, kart og GPS la vi ut på oppdagelsesferd.

I Porto CervoSmaragdkysten så vi yachter så store som hus, nøt feriens dyreste vin og beundret de rike og berømte som bruker den berømte kyststripen som sin private lekegrind.

SMARAGDKYSTEN: I Porto Cervo ferierer de rike og berømte. Havnebyen ble etableret på 1960-tallet, og eksklusive butikker, barer og restauranter ligger tett i tett. Noah (t.v) og Øystein Larsen-Vonstett lot seg imponere over yachtene – høye som hus! Foto: Privat

Stintino ga oss en smak av Karibia med kritthvite strender og turkisfarget hav.

Stintino er blant de fineste strendene i hele Italia!

Middelalderbyen Bosa levde opp til sitt rykte som en av Italias vakreste middelalderbyer og langs bredden av elven Temo fikk vi turens desidert beste sjømatpasta, etterfulgt av tidenes møreste skinke, smakfulle oster og deilig, salte oliven.

STINTINO: Her finner du Sardinias kanskje hviteste strand og mest turkisfargede hav. I høysesongen fylles det fort opp på solsengene, så det gjelder å være tidlig ute. Foto: Privat

Ikke gå glipp av Bosa – kanskje den vakreste byen på Sardinia!

BOSA: Middelalderbyen Bosa ligger et par timer sør for Alghero. Det er en fin opplvelse å rusle rundt i de trange gatene, spise en is og nyte en deilig lunsj langs elvebredden. Foto: Privat

Vi kjørte oss nesten bilsyke på svingete veier mot søvninge Monteleone Rocca Doria og drakk turens beste espresso med lokalbefolkningen i Villanova Monteleone.

På agriturismo Sa Mandra fikk vi servert helgrillet pattegris som smeltet i munnen og i gamlebyen i Alghero lot vi oss stadig imponere av de vakre solnedgangene mens vi gikk oss bort i smågatene og spiste iskrem som om det var 17. mai og bursdag på en gang.

ALGHERO: Gamlebyen i Alghero blir vi aldri lei. Vær tidlig ute for å sikre deg et restaurantbord øverst på borgen, med førsteklasses utsikt til den vakre solnedgangen. Foto: Privat

Vi leide katamaran som tok oss til de beste snorklestedene og drakk rosévin i solnedgangen mens skipperen lærte barna å ta salto.

KATAMARANTUR: Sardina er omkranset av krystallklart vann. En dag til sjøs i katamaranbåt med egen skipper er verdt pengene, mener Selma (f.v), Elisabeth. Øystein og Noah Larsen-Vonstett. Foto: Privat

Etter en uke på farten var det godt å komme tilbake til hotellet for dovent å gå tilbake i feriemodus med sene frokoster, lange lunsjer og late dager på stranden. Vi leide padlebåter til bena ble slitne og ørene solbrent, leste bøker og lot oss underholde av de fargerike selgerne som aldri ga opp håpet om at vi skulle kjøpe en lekekrokodille, vannmelon eller ferske kokosnøtter.

BADELEKER TIL ALLE: Flaks for strandselgeren at varene hans ikke veier så altfor mye. Foto: Privat

Akkurat da vi hadde begynt å flasse på magen og var bittelitt lei av pasta var ferien plutselig over. Solbrune og uthvilte vinket vi farvel og på gjensyn til Sardina – overbevist om at øya kommer til å gi mange norske familier herlige ferieopplevelser også neste sommer.

Arrivederci!

Høydepunkter

* Stintino-stranden. Kritthvite strender og turkist hav. Et nydelig område som dessverre fort blir veldig fullt i sommersesongen. Tipset er å være her tidlig for å sikre seg en solseng. Lunsj spiser dere på pizzeriaen ved stranden i Stintino sentrum.

* Porto Cervo. Her finner du øyas (og kanskje Middelhavets) største yachter. Lekeplass for verdens jetsettere i juli og august. Prisnivået er også deretter…

* Bosa. Nydelig middelalderby som står på listen over Italias vakreste småbyer. Spis lunsj langs elven Temo og gå på oppdagelsestur i de trange smugene. En times biltur fra Alghero.

* Gamlebyen i Alghero. Solnedgang på toppen av borgen og middag på The Kings. Alghero er berømt for sjømat. Et must å prøve sjømatpasta i ferien!  Desserten spiser dere fra en av de mange iskremutsalgene. Italiensk is er verdens beste. Æresord!

* Neptun-grottene noen kilometer nord for  Baia di Conte. Vakre dryppstensgrotter. Hit kommer du med bil eller båt.

* Sa Mandra. Agriturismo (bondegård) som serverer egenprodusert mat. Flott opplevelse for små og store.

 • Hege

  Hei:) vi er to par som planlegger tur til til Sardinia i sommer. Har funnet flybilletter til greie priser med Norwegian. Ser at de fly til en flyplass nord på øya. Er lange avstander til f.eks ned til hovedstaden, eller hvor bør vi evt bo? Vi er i midten av 20 åra alle sammen og liker litt liv og røre, men trenger ikke bo midt i partystreeten. Syntes det er litt vanskelig å vite hvor vi bør bo for å få med seg mest mulig og ha god utvalg av restauranter 😊

  • lenkongerud

   Hei Hege!

   Elisabeth (som har skrevet dette blogginnlegget) har byttet arbeidsplass, men jeg har snakket med henne og hun sier følgende: Jeg vil absolutt anbefale dem å bo i Alghero. Her er det et godt utvalg av restauranter og uteliv. I tillegg er det sol og strand, og det er mulig å komme seg rundt til steder som nydelige Bosa og den vakre stranden i Stintino ved hjelp av leiebil eller buss. Smaragdkysten nordvest er også et alternativ, men jeg synes det var litt kjedelig der, i tillegg til at det er ganske dyrt.

   Håper dette var til hjelp! God tur 🙂

   Hilsen Lén

 • Cecilie

  Hei.
  Vi skal til Sardinia i juni med 2 barn på 8 og 13. Hvor anbefaler du og bo? Alghero, rundt Porto Cervo, Santa Teresa eller San Teodor? Eller denne byen Bosa? Har forsøkt og forhøre meg med Ving men vanskelig og få svar da ingen egentlig har vært der, og de få som har vært der har kun vært i Alghero:) Vi ønsker både strand og by hvor vi finner restauranter til kveldene.
  Takknemlig for svar.

  • lenkongerud

   Hei Cecilie! Elisabeth svarer følgende: Så deilig med en tur til Sardinia. Det er en fantastisk flott øy. Jeg ville valgt å bo i eller ved Alghero. Da har dere det meste innen rekkevidde. Så kan dere heller leie bil og besøke andre deler av øya. Det er flott i Porto Cervo, men prisnivået er der etter. Passer nok bedre for par som vil koste på seg litt ekstra. Synes dessuten at gamlebyen i Alghero er veldig koselig, spesielt på kveldstid. Mange koselige restauranter og isbarer, og mye å se på for små og store. Ønsker dere en fantastisk tur! Reisehilsen fra Elisabeth

   • Cecilie

    Tusen takk for svar!! Har nå bestilt fly så det blir 4 dager i Roma og en uke på Sardinia. Gleder oss! Vil du anbefale alle dagene i Alghero eller 3 netter i Alghero, og en natt i Santa Teresa og 3 netter i Baia Sardinia? Veldig takknemlig for at du hjelper meg litt. Tusen takk!! God onsdag videre:)

    • lenkongerud

     Hei igjen! Beklager så mye at vi svarer deg sent. Elisabeth skriver følgende: Høres ut som en god ide å tilbringe noen dager på ulike steder. Hvis dere først skal bo noen dager i nord så bør dere få med dere en tur over til Korsika. Det går ferge flere ganger om dagen. Bonifacio er et nydelig sted, og dere får med dere mye i løpet av en dag her. Hvis dere bor i Baia Sardinia har dere også mulighet til å ta en dagstur til Maddalena-øyene som visstnok er utrolig vakre. God tur! Hilsen Elisabeth

Kategorier