Magiske minutter i Manchester

Det er spilt 70 minutter av lokaloppgjøret mellom United og City på Old Trafford. Hjemmelaget ligger under 1-2 da Rashford får ballen ved 16-meteren, skyter forbi to forsvarere og rett i mål!

Stemningen på stadion kan vanskelig beskrives med ord, men vi fanget øyeblikket på Snapchat fra rad 35. Slik så det ut:

 

Årets kamp i England

Det skal innrømmes at undertegnede neppe hadde funnet veien til Manchester og Old Trafford på egen hånd. Det er takket være en over gjennomsnittet fotballinteressert familie at jeg befinner jeg meg sammen med sønn, mamma og to nevøer – samt 75 267 andre fotballentusiaster – for å overvære det som av de innvidde betegnes som årets kamp.

2016-09-12-16-39-46

MAGISK: Du trenger ikke være spesielt interessert i fotball for å bli overveldet når du kommer inn på en av de store, kjente arenaene. Her er Markus, Jonas, Noah og Marit på Old Trafford. Foto: Privat

 

– Dette er litt som Strømsgodset og Mjøndalen, bare mye større, forklarer sønnen min.

De siste dagene har vi pugget spillere og draktnummer. Det er viktig å stille forberedt. I likhet med drøyt 70 000 andre (de resterende er lyseblå) er også jeg ikledd en rød skjorte. På ryggen min står det Pogba med hvite bokstaver (Paul Labile Pogba, sentral midtbane for United siden august 2016).

 

Pogba

EN AV RØDE: Hvis jeg kunne valgt selv så hadde det stått Ibrahimovic bak på ryggen min, men Pogba duger bra. Foto: Privat

Fotball er religion

Trøya er riktignok en gave til lillebroren min, men da de røde hordene inntok områdene utenfor Old Trafford føltes det naturlig å tyvlåne den. Det er nemlig umulig ikke å la seg rive med av den elektriske stemningen som råder i Manchester denne lørdagen i september. Plutselig blir det viktig å markere tilhørighet. Fotball er religion for mange, og jeg er på vei inn i det aller helligste. Jeg får anerkjennende nikk fra gjengen min.

– Nå var du kul, mamma!

2016-09-10-14-07-54

DRØMMENES TEATER: Old Trafford har vært hjemmebanen til Manchester United siden 1910 og har plass til 75 643 tilskuere. Foto: Privat.

Ut med dommeren!

Som nyfrelst supporter oppleves naturligvis også skuffelsen desto større da dommeren annullerer Rashfords utligning! Er det mulig?! Zlatan var i offside og det er fremdeles 1-2 på Old Trafford. Ut med dommeren! Når 70 000 fans bryter ut i en felles klagesang mot dommeren så er jeg blant de ivrigste på raden vår.

– Sjekk tante nå a`!

Mourinhos menn gjør en hederlig innsats i siste halvdel av kampen, men når det blåses av 26 minutter senere lyser det 1-2 på måltavla, i vår disfavør. Erkerivalen fra den andre siden av byen kan dra hjem med seieren i lomma, og det gjør vondt for en nybakt United-fan å se City-supporterne myldre som en lyseblå maurtue i supporterhjørnet sitt mens vi andre forsvinner slukøret ut av stadion. Det eneste som er sikkert er at vi skal tilbake neste år – og da slår vi dem!

Slik kommer du dit:

Ving selger fotballreiser (kampbilletter med hotell – med eller uten flyreise) til Premier League og La Liga. Vårt søsterselskap Thomas Cook er offisiell partner til flere av Storbritannias beste fotballag, og vi kan derfor tilby prisgunstige billetter. Les mer: Vings fotballreiser

Omvisning på arenaene:

Det er daglige omvisninger på arenaene, men ikke på kampdager. På Etihad kjøper du billetter i Mega Store-butikken ved siden av stadion, på Old Trafford kjøper du billetter i resepsjonen under Sir Alex Ferguson Stand. Sjekk  www.manutd.com  og  www.mancity.com for mer informasjon om ulike pakkeløsninger og priser.

2016-09-12-12-13-50

OMVISNING PÅ ETIHAD: Vi hadde med oss en City-tilhenger (nr 2 fra venstre) og måtte naturligvis også besøke Citys hjemmebane i Manchester. Foto: Privat.

Å komme seg rundt:

Vi tok taxi fra flyplassen til hotellet vårt sentralt i Manchester. Det koster ca 25£ og tar 25-30 minutter. Det er enkelt å ta seg rundt i Manchester, både til fots og ved hjelp av taxi eller trikk. Vi kjøpte dagskort og tok trikken både til Old Trafford og til Etihad. Ca fire stasjoner fra sentrum til begge arenaer.

2016-09-10-19-53-35

Hotelltips:

Alle Vings hotell ligger sentralt i Manchester og med gangavstand til severdigheter, restauranter og shopping. Vi bodde på The Midland, et av Manchesters mest berømte og eldste hotell. Fantastisk frokost og et lekkert spa med svømmebasseng og treningsrom. Les mer: Vings hotell i Manchester

2016-09-10-15-51-19

FUN FACT: Det var her på ærverdige Midland Hotel David Beckham hadde sin første date med Victoria. Hotellet duger fint for deg som er på helgebesøk i Manchester også. Foto: Privat.

 

Kategorier