Smaken av Hellas – gresk salat

Gresk salat

Slik lager du gresk salat:

4 porsjoner

Ingredienser:

2 stk tomat
½ stk slangeagurk
½ stk rødløk
4 stk sprø issalatblader
1 glass fetaost i olje
1 glass sorte oliven (lite glass)
oregano

Slik gjør du:

1) Skjær tomater og agurk i skiver, løken skjærer du i ringer. Salaten finstrimles.

2) Vend alle ingrediensene sammen

3) Drypp litt av enten en god olivenolje eller oljen fra fetaosten over salataen

Ønsker du en egen vri kan du tilsette friske urter som noen basilikumblader eller timian, presse litt sitronsaft over retten og tilsette et dryss havsalt.

Server gjerne med godt brød, et glass vin og gresk musikk i bakgrunnen.

Visste du at det finnes strenge krav for at en ost kan bære navnet fetaost? Blant annet kreves det at ystemelka kun kan komme fra et av syv spesifikke geografiske områder i Hellas.

 

Slik lager du gresk moussaka 

Slik lager du gresk tzatziki

 

Kategorier