Verdens råeste maratonløp

For mange er ferie synonymt med horisontal positur og hvilepuls. Andre løper maraton rundt om i verden. Ikke bare de verdenskjente løpene i Boston og New York – men noen helt ekstraordinære løp.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde utdatert informasjon. 

x

1) EDP Rock ‘n’ Roll Lisbon Marathon i Portugal

Dette løpet er sannsynligvis løpe- og musikkentusiastens våte drøm. Langs løypa gjennom Portugals hovedstad Lisboa står det nemlig intet mindre enn 30 band og spiller livemusikk! Underveis møter du også både heiagjenger og kan sveipe innom vannstasjoner med egne temaer.

2) Walt Disney World® Marathons i USA

Kan du tenke deg en mer magisk maraton enn når du løper gjennom Walt Disney World® Resort i Orlando? Det arrangeres både Star Wars™ Half Marathon og Disney Princess Half Marathon Weekend, så her er det bare å velge det som passer deg best. I januar 2018 arrangeres det originale maratonløpet for 25. gang – da blir det garantert jubileumsfestligheter!

Foto: Thomas Cook Blog

3) Niagara Falls International Marathon i USA & Canada

Nå beveger vi oss over på den litt mer spektakulære delen av skalaen. Ikke bare er målstreken for dette maratonløpet på kanten av Niagara Falls, men du må faktisk ha med deg passet på turen. Løpet starter nemlig i USA og ender i Canada! Heldigvis blir du tollklarert før startskuddet går, så grensepasseringen påvirker ikke tidsresultatet nevneverdig.

Ikke helt klar for maraton enda? Begynn med en treningsreise, da vel!

Foto: Thomas Cook Blog

4) Antarctic Ice Marathon i Antarktis (!)

Wow. Bare… Wow. Dette er ikke maraton for nybegynnere. Antarctic Ice Marathon er det eneste løpet i Antarktis, og deltakerne møter snø, is og vindkast med en temperatur på 20 minusgrader på veien mot målstreken. Brr.

Foto: Thomas Cook Blog

5) International Marathon of Marrakech i Marokko

Mild temperatur, kameler langs veien og de spektakulære Atlasfjellene i bakgrunnen – det venter deltakerne som snører på seg joggeskoene og begir seg ut på dette løpet i Marrakech. Det høres kanskje ikke så verst ut? Ifølge ryktene finnes det imidlertid ikke et eneste toalett langs ruta. Null. Ryktene skal også ha det til at dette er et av de raskest gjennomførte maratonløpene. Mystisk!

6) Kilimanjaro Marathon i Tanzania

Slapp av, du trenger ikke å løpe opp Kilimanjaro i dette maratonløpet. I stedet løper du langs gamle veier med det dramatiske fjellet ruvende over deg. Du må riktig løpe en god del oppover når du nærmer deg halvveis, men så er det nedoverbakke resten av veien. Og etterpå er det høyst velfortjent med en skikkelig digg ferie på Zanzibar, spør du oss!

Foto: Thomas Cook Blog

7) The Great Wall Marathon i Kina

The Great Wall Marathon er et av de hardeste maratonløpene i verden. Som om det ikke er nok å løpe 4,2 mil må deltakerne også forsere mer 5000 trappetrinn langs muren! Det er nesten så man kjenner melkesyra komme krypende bare av tanken.

Foto: Thomas Cook Blog

8) Inca Trail Marathon to Machu Picchu i Peru

 

Når vi først snakker om verdens hardeste maratonløp: Hva med en løpetur langs inkastien til Machu Picchu, den hellige inkabyen i Peru? Har du gått inkastien før vet du at den byr på dagesvis med ujevnt terreng, flere steintrappetrinn enn du kan telle og svimlende høyder – vi snakker flere tusen meter over havet. Målstreken er inkaenes hellige by Machu Picchu, og den gjør det heldigvis verdt slitet.

Machu Picchu – inkaenes hellige by i Peru. Foto: Thomas Cook Blog

9) The Big Five Marathon i Sør-Afrika

Fra spektakulært til utmattende, nå sklir vi over i den skremmende delen av spekteret: Et maratonløp på den afrikanske savannen, midt blant ville dyr og stekende sol. Vi tipper det er en ekstra fordel om du kan løpe fort i tillegg til å holde ut i 4,2 mil. Skikkelig fort.

Foto: Thomas Cook Blog

10) Australian Outback Marathon i Australia

Et utfordrende, men fantastisk, maratonløp gjennom gressletter og sanddyner i Australias berømte villmark. Når du når målstreken venter en uslåelig utsikt mot kolossale Ayers Rock.

Ayers Rock er et av Australias mest berømte severdigheter. Foto: Thomas Cook Blog

Hvilket maratonløp vil du helst bryne deg på?
Vet du om flere maratonløp utenom det vanlige?
Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under.

Dette blogginnlegget er basert på innlegget The best marathons to take part in around the world på Thomas Cook Blog.