Reiseeksperten: 5 Zanzibar-tips

Royal Zanzibar Beach Resort

Tanzanias Zanzibar er en tropisk paradisøy, en jungel av kokospalmer og deilige strender. En reise hit byr på opplevelser du sent vil glemme.

ingvild

Ukens reiseekspert:

Ingvild Follestad
31 år
Dive master-trainee på Zanzibar
Bodd på øya i 2 år

Favorittsted: Nungwi

 

 

 

 

 

1. Dykketur til Mnemba

Mnemba atoll er det beste stedet å dykke og snorkle i det krystallklare vannet på Zanzibar, og her kan man ofte se grønne skilpadder. Selve øya er privat, men fantastisk å se og ta bilder av.

2. Romantisk middag på Langi Langi

Ett av mine favorittsteder på Zanzibar er Langi Langi, en restaurant i Nungwi med fantastisk havutsikt og spennende swahili-inspirerte retter. Prøv Hatari chilli pili pili chicken, eller en seafoodcurry.

3. Yoga ved soloppgang

Start dagen tidlig med energigivende yoga. Marisa ved Yoga Zanzibar tilbyr yogatimer på en takterasse i Nungwi, et perfekt sted for en energiboost. Og bonusen: utsikt over Det indiske hav!

4. Solnedgang over Stone Town

Ta en drink i solnedgangen, også kalt en «sundowner», på en takterasse med utsikt over Zanzibars gamleby Stone Town. Populært blant både lokale og turister.

5. Nattmarkedet i Forhodani

Spis middag på nattmarkedet for en kulinarisk opplevelse litt utenom det vanlige.  Velg og vrak fra det store utvalget av matboder med fisk, skalldyr og tradisjonelle swahili-retter – men husk og avtale pris på forhånd!