Reiseekspertens 5 Zanzibar-tips

Royal Zanzibar Beach Resort

Tanzanias Zanzibar er en tropisk paradisøy, en jungel av kokospalmer og deilige strender. En reise hit byr på opplevelser du sent vil glemme.

ingvildUkens reiseekspert:

Ingvild Follestad
31 år
Dive master-trainee på Zanzibar
Favorittsted: Nungwi

1. Dykketur til Mnemba

Mnemba atoll er det beste stedet å dykke og snorkle i det krystallklare vannet på Zanzibar, og her kan man ofte se grønne skilpadder. Selve øya er privat, men fantastisk å se og ta bilder av.

2. Romantisk middag på Langi Langi

Ett av mine favorittsteder på Zanzibar er Langi Langi, en restaurant i Nungwi med fantastisk havutsikt og spennende swahili-inspirerte retter. Prøv Hatari chilli pili pili chicken, eller en seafoodcurry.

3. Yoga ved soloppgang

Start dagen tidlig med energigivende yoga. Marisa ved Yoga Zanzibar tilbyr yogatimer på en takterasse i Nungwi, et perfekt sted for en energiboost. Og bonusen: utsikt over Det indiske hav!

4. Solnedgang over Stone Town

Ta en drink i solnedgangen, også kalt en «sundowner», på en takterasse med utsikt over Zanzibars gamleby Stone Town. Populært blant både lokale og turister.

5. Nattmarkedet i Forhodani

Spis middag på nattmarkedet for en kulinarisk opplevelse litt utenom det vanlige.  Velg og vrak fra det store utvalget av matboder med fisk, skalldyr og tradisjonelle swahili-retter – men husk og avtale pris på forhånd!