Rett fra hjertet

VSESLPALPS1030

Møt en som jobber i Vings verden!

Navn: Edward Ekblom
Alder: 23 år
Reisemål: Gran Canaria
Jobber som: Reiseleder

Hvordan er det å jobbe på Gran Canaria?
Å jobbe på Gran Canaria er veldig givende, siden det er en så stor og allsidig destinasjon både om sommeren og om vinteren, med mange forskjellige typer gjester og befolkning. Langs sydkysten er det mye fint å oppleve, fra de koselige og idylliske gatene i Purto de Mogán, til den myke, varme sanden i Playa de Amadores. Gran Canaria er en herlig destinasjon å jobbe på hvis man trives med et høyt tempo, god mat og solskinn 320 dager i året.

Hva består hverdagen din av?
Hver dag som guide på Gran Canaria er forskjellig og unik på sitt vis, og min hverdag består av mange ulike arbeidsoppgaver. Det kan være en dag på flyplassen med høy puls og mange nyankomne gjester. Det kan være gjester som kommer innom servicesenteret med ulike ønsker og spørsmål, og det kan være glade og energiske gjester som vil bestille en utflukt med familien og for eksempel ri på kameler i Fatagadalen. Jeg kan komme med mange flere eksempler, men om jeg skal beskrive en hverdag på Gran Canaria med 3 ord så må det bli; puls, varme og glede.

Hva er det beste med jobben din?
Det er vanskelig å si hva som er det aller beste, for det er veldig mye som er bra i min jobb som guide i Ving. Men noe av det beste er få å jobbe med et fantastisk team og i Gran Canarias behagelige klima. Noe annet jeg setter stor pris på er tilbakemeldinger fra gjester som skryter av servicen vi gir og som sier at de stortrives. Det gjør jobben ekstra morsom!

..og hva er mindre gøy?
Det er de få gjestene som sier at de er misfornøyde med ferien. Da er jobben vår å forsøke å snu negativiteten deres for så å forhåpningsvis komme frem til en løsning der begge parter blir fornøyde. Så får man i stedet en positiv situasjon!

Hvilke tre ting er man «nødt» til å få med seg hvis man er på ferie på Gran Canaria?
Jeg synes så absolutt at man bør besøke en av våre mange koselige partnerestauranter, som for eksempel en tapaskveld på Tango Tapas i Playa del Ingles. Her får du god mat og bra service. Jeg anbefaler også et besøk i Puerto de Mogán – Gran Canarias egen, lille Venezia. Ta en god kopp kaffe langs havnen, hvor du også kan rusle rundt og se på de små butikkene og bodene. Og sist, men ikke minst, en vandringstur i fjellet med Rocky Adventures. Her kan du dra på dagstur med skandinaviske guider som tar deg med langs de gamle turstiene til utrolige steder med flott natur, noen med fantastisk utsikt helt til naboøya Tenerife. Du får også lære mye om øya og plantelivet her.

Hva er ditt favorittreisemål?
Min personlige favoritt er Barbados i Karibia. Jeg har bodd der hver vinter siden 2010, og det er et sted jeg anser som et av jordens mesterverk. Opplev rytmen, varmen, de herlige menneskene og den gode maten. Kort og godt paradis på jord.

Hva kan du ikke reise på ferie uten?
Det avhenger av hva slags ferie jeg skal på. Skal jeg slappe av 2 uker i Spania kan jeg ikke reise uten en god bok og solbriller. Men skal jeg på en mer aktiv ferie, så reiser jeg ikke uten skateboardet og surfebrettet mitt.

Har du en morsom historie fra din tid som reiseleder? Fortell!
Jeg har opplevd en morsom, men pinlig situasjon den gangen jeg skulle sende avgårde min aller første buss her på Gran Canaria:

Jeg går inn på bussen med velkomstmaterialet i hendene og kjenner meg ivrig og veldig nervøs. Jeg tar opp mikrofonen for å ønske gjestene velkommen. I mikrofonen sier jeg ”Hei alle sammen! Hjertelig velkommen til Kypros og solfylte Ayia Napa.” Jeg klarte selvsagt å si destinasjonen jeg hadde øvd inn da jeg gikk på Service School, og i tillegg virker ikke mikrofonen. Jeg går et steg opp og snakker høyere. Plutselig er det kjempevarmt og jeg ser for meg hvor rød jeg må være i ansiktet. Et øyeblikk synes jeg det går mye bedre, før alle bakerst i bussen roper ”VI HØRER IKKE!” Puh, fiasoken er komplett. Jeg stiller meg midt i bussen og halvveis skriker ut resten av informasjonen. Når jeg så er ferdig og har ønsket gjestene en god ferie så dukker selvfølgelig bussjåføren opp, akkurat for sent for å hjelpe meg med mikrofonen – som han så klarer å skru på helt fint. Jeg hører noen av gjestene le når jeg stiger ut med hjertet i halsen og en kroppstemperatur på omtrent 45 grader… Sånn kan det gå når man er ny i jobben, men det gjelder bare å stå på. Nå sender jeg bussene avgårde med betydelig mer selvsikkerhet.

Konkurranse!
Drømmer du om å jobbe som reiseleder i varmere strøk? Er du mellom 10 og 13 år, kan du nå få drømmen din oppfylt! Delta i vår konkurranse “Reiseleder Junior” – kanskje er du den heldige som får prøve ut drømmejobben på Sunwing i én uke denne sommeren.