Vinterens hotteste reisemål for familien

Atlantis The Palm, Jumeirah Beach, Dubai, Förenade Arabemiraten 
 DXBATLA

Hils på over 65 000 fisk og sjødyr som bor på hotellet The Palm

Passer Dubai for familieferien, lurer du kanskje på. Det er faktisk et av verdens tryggeste steder, med opplevelser som får både store og små til å fryde av glede. Belinda Jensen tok med seg mannen og datteren Ella på en litt annerledes påskeferie.

belinda

Dubai i påsken byr på barnevennlige strender og deilig temperatur

Dubai er stedet der milliardærer og megabygninger møter markeder og moskeer. Men det er også fullt av barnevennlige hotell, badeland og spennende opplevelser som holder tempoet oppe for de små gjennom hele ferien.

Hotellet – en opplevelse i seg selv

Dubai er synonymt med spektakulære hotell, og mange av dem er nesten som fornøyelsesparker. For Belinda og familien var hotellet i Jumeirah nesten det beste med hele reisen.

På The Westin Dubai Mina Seyahi var servicen super og selv om det bodde mange andre der føltes det aldri “crowded”, forteller Belinda. Datteren Ella elsket bassengområdene, og de hadde alt mulig tenkelig utstyr til barna som bøtter, spader og leker.  I påsken arrangerte de aktiviteter som ansiktsmaling, hoppeslott og minibuffé på et eget område for barna.

The Westin Mina Seyahi, Dubai, Förenade Arabemiraten. DXBWEDU

De fleste hotellene i Jumeirah ligger ved havet, Belinda og familien bodde på The Westin som har sin egen private strand

dubaihotell

Ella (4) stortrivdes, her i et av de fem bassengene på hotellet

Og utmattede foreldre ble heller ikke forsømt  – på søndager serverte de champagnebrunsj med dj som spilte for de voksne – et utrolig kult tilbud, syntes Belinda.

I Dubai er det nettopp på hotellene du finner de fleste aktivitetene. Så innimellom deilige dager på stranden, besøkte familien også hotell med badeland, akvarium, restauranter og shopping. De fikk til og med en tur til downtown Dubai for å se på det utrolige fonteneshowet.

På søndager serverte de champagnebrunsj med dj som spilte for de voksne – et utrolig kult tilbud

dubaistrand

Belinda valgte Jumeriah Beach – barnevennlig med kort vei til downtown Dubai

Kort vei til varmen

Seks timer på fly er ikke mye for å oppleve sol og varme i vintermånedene. Reisetiden var avgjørende for Belinda som ønsket kortest mulig vei til sol og behagelig vær. Om sommeren kan temperaturen fort stige over 40 grader, så november til mai er den beste tiden å reise, spesielt med de aller minste.

Reisetips for familien:

  •  Verdens høyeste, største og beste

Har du barn som liker Guinness rekordbok kommer de til å elske Dubai. Her finnes jo tross alt verdens tre høyeste hotell, verdens høyeste bygg, verdens to største kunstige øyer og verdens største kjøpesenter. For å nevne noe.

  • Ski Dubai

De litt større barna kommer til å elske dette. Å dra på seg lue og vanter for å stå på slalåm i et land midt i ørkenen er såpass surrealistisk at det bare prøves. Og det finnes pingviner her også. Vil du ikke stå på ski, men er nysgjerrig på hvordan det ser ut kan du se inn gjennom vindusrutene i Mall of the Emirates.

Ski Dubai. Dubai Marina, Jumeirah Beach.

Du kan treffe ekte pingviner flere ganger om dagen i Ski Dubai – pingvinenes marsj er et av  dagens høydepunkt i verdens største innendørs skibakke.

  • Badeland og akvarium på The Palm

Det finnes hotell, og så finnes det hotell. Atlantis The Palm tilhører sistnevnte kategori. Selv om du ikke bor her selv kan du fint dra hit og utforske alle fasilitetene mot en avgift.  Hotellet har et kjempeakvarium med 65 000 fisk og sjødyr, et delfinarium og et gigantisk badeland til glede for barn i alle aldre.

  • Madinat

Stilig hotell med egen innsjø, leke- og badeland, masse restauranter og andre tilbud. Her kan du faktisk dra på en dagsutflukt uten problemer med å fylle dagen med aktiviteter. Lyst til å bo her? Bestill på Ving.no.

  •  BOUNCE Dubai

Her kan barn (og voksne) leke seg i et gigantisk område dekket av gummimatter. De små kan hoppe og leke i Mini Bounce, mens de litt større kan prøve basketkurven og klatre opp “The Wall”. Dere kan også utfordre andre besøkende i en omgang kanonball.

  • Posh Paws Animal Sanctuary and Petting Zoo

Denne frivillige organisasjonen gir flere hundre dyr inkludert pinnsvin, ponnyer, kakaduer, hjort, flamingoer, bavianer, ender, marsvin, fjeiter, ildere og andre dyr som har blitt reddet eller donert til gården et hjem Barna kan bli kjent med dyrene og klappe, mate og kjæle med dem.

Dubai Mall. Downtown Dubai

Fontenen er koreografert til alle mulige tenkelige musikksjangrer og skyter 150 meter opp i været

  • Dubai Fountain

Nedenfor Burj Khalifa, og utenfor Dubai Mall finner du verdens største fonteneshow. Hver hele og halve time, fra ettermiddag til sen kveld, kan du se den dansende fontenen som er koreografert til ulike typer musikk. For å komme ekstra nær kan du leie en Abra, en tradisjonell trebåt som tar deg ut på vannet.

  • Dubai Aquarium

Akvariet er en av Dubais største turistattraksjoner med 140 forskjellige arter og 400 haier i Dubai Mall. Du kan ta en nærmere titt i den enorme tanken ved å gå en glassbunntur, snorkle i bur og til og med dykke med hai (!).

  • Kidzania

I Dubai Mall ligger også Kidzania. I denne kunstige byen får barna sjansen til å prøve seg på voksenlivet. Det hele starter med at barnet lander på byens “flyplass” med et boardingkort og 50 kidzos (den lokale valutaen). Deretter er det rett ut i byens gater for å teste livet og skaffe seg et yrke. Ved å jobbe tjener de penger og kan bruke lønnen på morsomme aktiviteter.

Kategorier