Hit reiser ekspertene i sommer

Har du noen gang lurt på hvor de som jobber i Ving helst drar på ferie? Nå deler de sine sommerplaner og sine beste reisetips med deg – kanskje du finner litt inspirasjon til din egen sommerferie?

 

svempa

Svempa og datteren Aurora på ferie på favorittøya Mallorca.

SVEN ARNE STRØMSVÅG aka SVEMPA
HR-ansvarlig
Favorittsted: Mallorca
Antall besøk: Ca. 20
Årets sommerferie går til: Cala Bona på Mallorca

Mallorca er favoritten min fordi det er en øy som har alt: sol, bad, god mat og shoppingmuligheter. Og den passer for alle aldersgrupper. Hvor på Mallorca jeg foretrekker å reise avhenger av hvem jeg reiser sammen med. Skal du på voksentur er Palma by helt ypperlig med sine restauranter og butikker, og strendene er bare en kort taxitur unna. Med barn er Palma Nova perfekt: flotte strender og kort vei til Palma.

Beste Mallorca-tips: Ta taxi til restauranten Can Pedro i Genova litt overfor Palma by. Det skal godt gjøres å finne mer autentisk tapas enn den som serveres her. Pluss – de har fantastisk god kanin på menyen!

Beste Mallorca-minne: Det må være da jeg jobbet på kontoret der og bodde i en egen byvilla med terrasse og sitrontrær. Det var en fantastisk tid.

 

lhvLINDA VEDØ
CRM-ansvarlig
Favorittsted: Ocean Beach Club på Kreta
Årets sommerferie går til: Ocean Beach Club på Kreta (igjen!)

Ocean Beach Club ligger i Makrigialos sørøst på Kreta, og det er en rolig, liten og sjarmerende fiskerlandsby som er mye mindre turistifisert enn for eksempel vestsiden av Kreta. Vi har vært her flere ganger og bor alltid på Ocean Beach Club – et designhotell med fantastisk beliggenhet og flotte, moderne leiligheter med nydelig utsikt utover havet.

clubhouse_suite_swimtout_obc

Utsikt fra Lindas terrasse med Swim Out

For å få det lille ekstra, prikken over i-en, vil jeg anbefale en av leilighetene med direkte bassengutgang (også kalt swim-out) for maksimal komfort.  Hotellet er i utgangspunktet et familiehotell, men er likevel overraskende rolig og med en avslappet atmosfære.

Beste Kreta-tips: I tillegg til å bare slappe av på den flotte stranden ved hotellet eller ved bassengkanten vil jeg også anbefale å leie bil et par dager. Dra på dagsturutflukter til byene Agios Nikolaos og Sitia som et avbrekk. Og ta en tur til den flotte palmestranden Vai helt nordøst på Kreta. Det er fine veier stort sett overalt, og det er lett å ta seg frem. Og ikke glem å spise på de lokale tavernaene utenfor hotellet – de serverer nydelig gresk mat til en rimelig penge.

SE OGSÅ: Den store Kreta-guiden

 

mallorca copyCHRISTIAN GRØNLI
Administrerende direktør
Favorittsted: Mallorca
Antall besøk: 25-30
Årets sommerferie går til: Symi og Rhodos

– Jeg velger nesten alltid Mallorca, fordi jeg aldri blir skuffet. Den vakre øya byr hele tiden byr nye, uoppdagede perler – i alle fall for meg.  Jeg har kommet ut av tellingen, men jeg har trolig vært der 25-30 ganger, og jeg blir aldri lei.

– I år ser det ut til at det blir første gang uten besøk fra meg, for i år blir det en liten gresk perle, og en litt større en som står på programmet. Først en uke på stille og fredelige Symi, deretter en uke for å få opp pulsen igjen på Rhodos. Men, som sagt, jeg kommer alltid tilbake til Mallorca. Hvem vil ikke like å nyte denne frokostutsikten i Palma de Mallorca?

Beste Mallorca-tips: Mange! Vil du ha noen tips, så send meg en mail!

SÅ DU DENNE? Disse restaurantene må du prøve i Palma

 

LISA HELLERUD
Vings ruteflyavdeling
Favorittsted: Celebrity Cruises
Antall besøk: 5 cruiseferier
Årets sommerferie går til: Cruise langs Frankrikes østkyst

– Jeg synes cruise er en flott ferieform – jeg våkner til nye steder hver dag og trenger bare å pakke ut kofferten én gang – det passer meg bra. Jeg har vært på både store og mindre skip og må si at jeg har hatt gode opplevelser på alle. Alt til sin tid.  Jeg synes det er pennende med de nye store skipene som f.eks. Harmony of the Seas med masse aktiviteter og show etc. men foretrekker nå de litt mindre skipene for et mer «voksent» publikum.

– Cruisefavoritten er Celebrity, de er rettet mot et mer voksent publikum, men barn er selvfølgelig velkomne. Skipene har gode restauranter,  underholdning, god service og hyggelige barer, bl.a. en jazzbar som jeg liker godt. Perfekt for å «mingle» litt om kvelden.

Beste cruisetips: Lurer du på om du skal velge Europa eller Karibia? Begge deler er supert! Europa byr på opplevelser, utflukter, du kan rusle rundt i byer, shoppe og den slags, mens Karibia blir litt mer avslappet med fokus på sol og bad. I alle fall for meg.

Beste cruiseminne: Et av de beste er fra Grand Cayman i Karibia, der jeg var med på en utflukt til «Stingray City». Det var en opplevelse å få svømme blant store rokker!

00013819

LES MER: 24 timer om bord på Harmony of the Seas

 

Svein Erik BjørheimSVEIN ERIK BJØRHEIM
Leder for ruteflyavdelingen
Favorittsted: Parga
Antall besøk: 4
Årets sommerferie går til: Rhodos og Sunprime Miramare

Parga er min absolutte sommerfavoritt, det er rett og slett gresk sjarm på sitt aller beste. Det er bare noe med Hellas om sommeren.

LES OGSÅ: 10 greske matretter du må prøve

x

Ekte gresk sjarm lokker Vings ruteflyleder til Parga.

Ekte gresk sjarm lokker Vings ruteflyleder til Parga.

IMG_7899ANN-RENÉE DEGNES
Salgskoordinator/Avdelingsleder Nettsupport
Favorittsted: Skiathos og Skopelos
Antall besøk: ca. 11
Årets sommerferie går til: Skiathos

Skiathos er en øy som passer for alle. Jeg pleier å være på ulike strender når jeg er der – for det er så mange fine – men har du muligheten bør du ta turen over til den lille øya Tsougria. Gamlebyen er fin og koselig, og det finnes masse gode restauranter. Prøv The Windmill – en nedlagt vindmølle – med utrolig flott utsikt over byen, eller gå på Taverna Alexandros som ligger i gamlebyen. Vil du shoppe bør du stikke innom Kitty’s Ammos Boutiqe som har så mye fint av smykker, armbånd etc. Hun lager mange ting selv og her kan du finne noe helt unikt. Ønsker du å slå ut håret litt er det gode muligheter for det også.

– Skopelos ligger heller ikke langt unna hvis man liker å dra på oppdagelsesferd, og en kombinasjon av disse to øyene gir en fullkommen ferie. Skopelos er litt større enn Skiathos og har litt mer å by på hvis du kjører rundt på øya. Et must er Mamma Mia-kirken! Skopelos by er også utrolig idyllisk og hyggelig. Favorittstranden min på Skopelos er Agnontas, en rullestenstrand. Anbefaler å spise lunsj der – bedre fisk og kalamares skal du lete lenge etter!

Hva er dine beste sommerferietips?
Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet.