Visum til Tyrkia – Dette må du vite

VSTRAYT1282

Et visum er en tillatelse til innreise i et land. Skal du ut og reise er det viktig at du setter deg inn i om visum kreves for ditt reisemål, så unngår du å bli stående på flyplassen med skjegget i postkassa.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2014 og at deler av innholdet kan være foreldet. 

Fra 10. april 2014 var det ikke lenger mulig å kjøpe visum ved ankomst til Tyrkia. Visumet må kjøpes på forhånd på www.evisa.gov.tr, og koster 35 USD pr. person. Du fyller ut skjemaet på nettsiden selv, og slipper ventetid. Utskrift av visumet må tas med og vises sammen med gyldig pass. Den norske ambassade anbefaler at du laster ned det elektroniske visumet og lagrer det på smarttelefon, laptop eller nettbrett, slik at du kan skrive det ut på nytt dersom du skulle miste den første utskriften.

Reiser du med norsk pass får du et såkalt «multiple entry»-visum som varer i 90 dager. Det vil si at du kan besøke Tyrkia flere ganger med samme visum, så lenge du holder deg innenfor en ramme på 6 måneder. Nytt visum kan først bestilles når det første har utløpt (etter 6 måneder). Passet må også være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen.

Ytterligere informasjon om pass og visum finner du på denne siden. Ytterligere opplysninger fås ved henvendelse til den tyrkiske ambassaden (tlf. 22128750), samt på Utenriksdepartementets nettside. Vi tar forbehold om endringer.

 

Slik fyller du ut søknad om visum til Tyrkia, steg for steg:

Gå inn på www.evisa.gov.tr

NB! Vi anbefaler at du klikker på lenken over for å komme direkte til siden du skal bruke for å søke om visum. Det finnes sider som kan ligne på den offisielle. Visumet på disse sidene koster ofte mer, og kan være ugyldige. Pass på at du er inne på riktig side når du søker (og betaler!).  

Vær også oppmerksom på at du skal motta en bekreftelse på e-post etter at du har fylt ut søknaden. Hvis du ikke har mottatt denne e-posten i løpet av 15 minutter må søknaden fylles ut på nytt. 

Når du er inne på siden www.evisa.gov.tr ser det ut som på bildet nedenfor ⇓

Trykk på Apply Now

applynow

Du vil da få opp dette:

newapp

Når dette er ferdig utfylt, velger du Save and Continue.

Du får da opp dette vinduet:

arrdate

Når siden over er gjennomført får du opp dette vinduet. Her skal du fylle ut slik det står i passet:

utfyllsompass

Etter at alt er fylt ut, velger du Save and Continue.

Du får nå opp en ny rute der du skal se over at alt det du har skrevet stemmer. Det er svært viktig at alt er korrekt utfylt. Velg Edit hvis du ønsker å endre informasjonen, eller velg Verify for å gå videre.

verify

Etter du har valgt Verify får du opp denne meldingen:

sussessverify

Visumet er gjennomført, men betalingen mangler fortsatt. En e-post med informasjon blir automatisk sendt til din e-postadresse.

epost

Hvis du ikke har mottatt e-posten i løpet av 15 minutter må søknaden fylles ut på nytt.

Når du får e-posten åpner du den og trykker på Approve.

emailadressapporved

Da kommer du til det siste steget: Betaling

NB. Vær oppmerksom på at prisen har steget til 35 USD etter at dette blogginnlegget ble laget. 

kortinfo

God tur til Tyrkia!