Visum til Tyrkia – Dette må du vite

VSTRAYT1282

Et visum er en tillatelse til innreise i et land. Skal du ut og reise er det viktig at du setter deg inn i om visum kreves for ditt reisemål, så unngår du å bli stående på flyplassen med skjegget i postkassa. På våre sider www.ving.no/pass-og-visum finner du fyldig informasjon om pass og visum, samt reiseinformasjon om det du måtte lure på før, under og etter reisen. Du kan også lese mer om visumreglene og finne reiseveiledninger for hele verden på Utenriksdepartementets hjemmeside www.landsider.no.

Nye visumregler i Tyrkia

Fra 10. april 2014 var det ikke lenger mulig å kjøpe visum ved ankomst til Tyrkia. Visumet må kjøpes på forhånd på www.evisa.gov.tr, og koster som før 20 USD pr. person. Du fyller ut skjemaet på nettsiden selv, og slipper ventetid. Utskrift av visumet må tas med og vises sammen med gyldig pass. Den norske ambassade anbefaler at du laster ned det elektroniske visumet og lagrer det på smarttelefon, laptop eller nettbrett, slik at du kan skrive det ut på nytt dersom du skulle miste den første utskriften.

Reiser du med norsk pass får du et såkalt «multiple entry»-visum som varer i 90 dager. Det vil si at du kan besøke Tyrkia flere ganger med samme visum, så lenge du holder deg innenfor en ramme på 6 måneder. Nytt visum kan først bestilles når det første har utløpt (etter 6 måneder). Passet må også være gyldig i 6 måneder etter hjemreisen.

 

Slik fyller du ut søknad om visum til Tyrkia, steg for steg:

Gå inn på www.evisa.gov.tr

NB! Vi anbefaler at du klikker på lenken over for å komme direkte til siden du skal bruke for å søke om visum. Det finnes sider som kan ligne på den offisielle. Visumet på disse sidene koster ofte mer, og kan være ugyldige. Pass på at du er inne på riktig side når du søker (og betaler!).  

Vær også oppmerksom på at du skal motta en bekreftelse på e-post etter at du har fylt ut søknaden. Hvis du ikke har mottatt denne e-posten i løpet av 15 minutter må søknaden fylles ut på nytt. 

Når du er inne på siden www.evisa.gov.tr ser det ut som på bildet nedenfor ⇓

Trykk på Apply Now

applynow

Du vil da få opp dette:

newapp

Når dette er ferdig utfylt, velger du Save and Continue.

Du får da opp dette vinduet:

arrdate

Når siden over er gjennomført får du opp dette vinduet. Her skal du fylle ut slik det står i passet:

utfyllsompass

Etter at alt er fylt ut, velger du Save and Continue.

Du får nå opp en ny rute der du skal se over at alt det du har skrevet stemmer. Det er svært viktig at alt er korrekt utfylt. Velg Edit hvis du ønsker å endre informasjonen, eller velg Verify for å gå videre.

verify

Etter du har valgt Verify får du opp denne meldingen:

sussessverify

Visumet er gjennomført, men betalingen mangler fortsatt. En e-post med informasjon blir automatisk sendt til din e-postadresse.

epost

Hvis du ikke har mottatt e-posten i løpet av 15 minutter må søknaden fylles ut på nytt.

Når du får e-posten åpner du den og trykker på Approve.

emailadressapporved

Da kommer du til det siste steget: Betaling

kortinfo

God tur til Tyrkia!

 • damn soul

  hei jeg har ein kompis som ble stoppet ved gate pga at han benyttet e visa mens han har reisebevis.
  hvordan bestiller jeg en time, har prøvde på tyrkisk ambassaden men skjønner ikke helt hvordan æ gjør det.? noen kan hjelp.

 • Abbas Janaq

  Hei. Kan jeg kjøpe visum i flyplassen?

  • lenkongerud

   Hei. Nei, det kan ikke kjøpes på flyplassen lenger.

 • Murad

  Hei!
  Jeg har søkt om visum for en måned siden med reisebevis(grønt pass). hvordan får jeg svar om det blir innvilget eller ikke?

  • lenkongerud

   Hei Murad. Når man søker om visum med reisebevis (grønt) søker man via den tyrkiske ambassaden i Oslo, så jeg ville forsøkt å ringe dem på 22 12 87 50 for informasjon om dette.

 • Torsteinn Sofusson

  hallo , er islansk og har islansk pass, men skal fly fra norge til tyrkia kan jeg bestille visum igjenom e_visum bare har island som land ?

  • lenkongerud

   Hei! Du kan bruke e-Visa. Det stemmer at du må velge Island som ditt land. God tur!

 • Adelen Stensrud

  Hei har bestilt Visum til Tyrkia, men ankomst dato 12 juli. Nå viser det seg at vi ikke kan reise før 19. juli. Vil dette ha noe å si, eller må jeg bestille nye visum? 🙂

  • lenkongerud

   Hei Adelen! Sånn jeg forstår det trenger du ikke å bestille nytt visum pga. dette. Så lenge ankomstdatoen er senere enn datoen du førte opp i utgangspunktet (og før utløpsdatoen) skal det gå helt fint. 🙂 (Du kan se hva e-Visa skriver under “Do I need to enter Turkey on the exact date specified in my application?” på denne siden: https://www.evisa.gov.tr/en/info/ ) God tur!

 • May Ljungqvist

  Må barn ha visum også? ( 5 åring?

  • lenkongerud

   Hei May. Det stemmer, også barn må ha visum.

 • Britt Elin

  Har et visum fra tidligere, og planlegger en ny tur til Tyrkia. Ser at visumet da vil gå ut mens jeg er der. Hvordan gjør jeg det da? Kan jeg kjøpe et nytt visum fra dagen etter det andre går ut?

  • lenkongerud

   Hei Britt Elin. Beklager at vi svarer deg sent. Våre reiserådgivere anbefaler at du kjøper et nytt visum som gjelder fra innreisedatoen.

 • miley

  Hei vennen min lurte på hvis hun skal var i tyrkia mer en 30 dager hva skjer da? hun har reise bevis.

  • lenkongerud

   Hei. Hvis man skal søke om visum til Tyrkia med reisebevis må man søke via den tyrkiske ambassaden i Oslo. Du kan kontakte dem på 22 12 87 50 for mer informasjon.

 • Merete Ask

  Vi reiser til Tyrkia på torsdag og har et visum som er gyldig til 7 des. Vi var der i juni og på visumet står det innreise og utreise, samt reisedokument nummer fra forrige tur. Kan det fortsatt benyttes og må vi evt melde fra om noen endringer for å benytte det en gang til?

  • lenkongerud

   Hei Merete. Visumet er gyldig i 6 måneder, så det skal gå fint å bruke det på nytt.

 • Christine RedDevil Andersen

  Hvordan kan man søke visum dersom man har utlendingspass/reisebevis?

  • lenkongerud

   Hei Christine. Hvis man skal søke om visum med f. eks. reisebevis for flyktninger (grønt) må man søke via den tyrkiske ambassaden i Oslo. Man kan dessverre ikke benytte e-visa-løsningen.

 • Per-Magne Lund

  Hva gjør man hvis man har byttet adr. slik at den ikke er det samme som står i passet

  • lenkongerud

   Hei. Mener du i visumet? (Så vidt jeg vet er det ikke vanlig å ha adressen i passet?) Hvis du har endret adresse og den ikke stemmer overens med den du oppga når du søkte om visumet bør du nok forsøke å kontakte e-Visa og høre med dem om det kan løses. Kontaktinfo finner du her: https://www.evisa.gov.tr/en/feedback/

 • Per-Magne Lund

  Hvis man er myndig (voksen)

 • Per-Magne Lund

  Hvis begge foreldrene er døde, skal de likevel føres opp i søknaden?

  • lenkongerud

   Hei. Det er valgfritt å føre opp foreldrenes navn.

 • Maria

  Hei har bestilt visum til meg og min familie som skal til Tyrkia. Ser nå i ettertid når jeg skal skrive de ut at jeg har glemt mellomnavn + at det mangler noen bokstaver i etternavnet mitt… Hva gjør jeg nå?

  • Hei!
   Jeg anbefaler deg å høre med den tyrkiske ambassaden for å få svar på dette. Kontaktinfo finner du på denne siden: https://www.evisa.gov.tr/en/feedback/

  • lenkongerud

   Hei Maria. Navnet skal stemme med det som står i passet ditt, så det er mulig at visumet nå regnes som ugyldig og at du må bestille et nytt. Du kan forsøke å kontakte e-Visa og høre med dem om dette kan løses på en eller annen måte. Kontaktinfo finner du på denne siden: https://www.evisa.gov.tr/en/feedback/

 • Sissel

  Hei 😃jeg bestilte meg visum via esta da jeg skulle til USA i mars. Har også vært i Tyrkia i 2014 med visum via crusie selskap. Gjelder det nå hvis jeg bestiller tur? Og kan jeg dra på politi stasjonen og scanne passet og finne det ut?

  • Hei Sissel!
   Dersom visumet ditt er fra 2014 må du bestille deg et nytt.

  • lenkongerud

   Hei Sissel. Du må nok bestille nytt visum hvis du skal til Tyrkia. Varigheten er 90 dager. ESTA gjelder kun for USA.

 • Alida

  Hei! Bestilte visum til meg og en venninne for en ukes tid siden. Vi ankommer Tyrkia den 20.august, men jeg klarte og sette ankomst dato en måned tidliger altså til 20.juli på mitt eget visum. Derimot gjorde jeg riktig på venninnen min sitt. Har dette noe å si? Vi skal kun være i 2 uker! 🙂

  • lenkongerud

   Hei! Visumet er gyldig i 90 dager, så det skal gå helt fint å reise med det. God tur! 🙂

 • Knut Erik Solheim

  Hei. Vi bestile E-visa med innreise 12-august til Tyrkia. Nå ser det ut til at vi kan bli med på en tidligere tur. Går det an å endre visumet til en tidligere innreise-dato?

  • lenkongerud

   Hei Knut Erik! Det er dessverre ikke mulig å endre innreisedatoen. Hvis du skal reise tidligere enn antatt må du søke om nytt visum for denne perioden.

 • Svein Erik Ringseth

  Hei bestilte e-visa for min samboer for avreise 26.08.2015 til side tyrkia men etter og ha mottatt visumet ser jeg at jeg har skrevet fødselsdato 21.7.65 istedet for riktig dato som er 21.4.65. Hva skjer med dette må jeg søke på nytt

  • lenkongerud

   Hei Svein Erik. Alle datoene må stemme overens med det som står i passet, så sannsynligvis er visumet ugyldig. Det er ikke vi i Ving som administrerer siden for visumsøknader, så jeg vil anbefale at du tar kontakt med e-Visa og hører med dem om dette kan løses på en eller annen måte. Kontaktinfo finner du på denne siden: https://www.evisa.gov.tr/en/feedback/

 • Hege Johansen

  Hei. Jeg har akkurat ordnet meg visum, men jeg glemte å skrive Norge bak fødestedet mitt. Har det noe å si?

  • lenkongerud

   Hei Hege. Ifølge våre reiserådgivere skal ikke dette være noe problem ettersom du allerede har registrert passets nasjonalitet i første trinn av søknaden.

 • Lise Rolland Ottesen

  Jeg lurer på om visumet mitt er gyldig.Jeg har fylt ut utstedt: 30.01.06 som står i passet , men datamaskinen ville ikke “godta” til 30.01.16 som det står i passet. Jeg fikk opp data 14.02.16 som datamaskinen valgte, og det førte jeg opp i visumet.

  • lenkongerud

   Hei Lise. Jeg vil tro visumet er ugyldig når utstedelsesdatoen er feil, men jeg er ikke helt sikker. Jeg anbefaler at du tar kontakt med e-Visa og hører med dem direkte. Du kan ringe dem på +90 312 292 2929 eller fylle ut kontaktskjemaet på denne siden: https://www.evisa.gov.tr/en/feedback/

 • Geir Egset

  Hei. Fungerer fint mot min e-post – men har en kamerat som har samme problemet han får ikke svar på søknaden – det er serveren på jobben hos ham som stopper mailen og han får dermed ikke søkt. Vi har løst dette ved at han søker men bruker min e-mail som mottaker – så sender jeg videre svarmailen til ham og han svarer og betaler fra sin maskin….

  • lenkongerud

   Hei! Så bra at dere har funnet en løsning. Takk for info!

 • Stein Myhre

  Hei. Jeg får ikke mail til min private e-mail… Fyllt inn alle felter ifølge “oppskrift” men skjer ingen ting.. Hva kan det være?

  • lenkongerud

   Hei! Det var merkelig. Kan e-posten ha havnet i mappen for søppelpost/spam?

   • Stein myhre

    Nei, ligger ingen ting der heller..

    • lenkongerud

     Det er sånn at hvis ikke visumsøknaden bekreftes i løpet av en time via e-posten du mottar, så kanselleres søknaden automatisk. Det har sannsynligvis skjedd med søknaden din nå, så dessverre må du nok søke en gang til. Pass på at du ikke lukker vinduet når du kommer til den siden hvor det står «Your application has been successfully completed.» – der finnes det nemlig en grønn knapp med «Resend e-mail» i tilfelle du opplever det samme på nytt. Lykke til! 🙂

 • Tom Eilertsen

  Hei! Vi har klart å skrive Tromsl i stedet for Tromsø i visumet til barnet vårt, vil dette få noen konsekvenser?

 • Adrian Sæther Calderon

  Da har jeg bestilt visum! Men skal jeg skrive ut siden der det står Elektronik Vizesi A2 og ta med på flyplassen?

  • lenkongerud

   Det stemmer! God tur til Tyrkia 🙂

 • Jan erik Magnussen

  Hei
  Jeg har prøvd i flere dager å få til dette, alt går bra, men når jeg får mailen tilbake for betaling, så har tiden gått ut, er det noe jeg gjør feil??

  • lenkongerud

   Hei! Hvilken nettleser bruker du? Det kan hende det hjelper å bruke en annen. Hvis du bruker iPad kan det hende at det er den som gjør at det ikke går, de kan være litt kranglete noen ganger. Prøv heller på en laptop eller stasjonær maskin.

 • Elena

  Hei. Jeg var litt kjapp da jeg ordnet visum, og skrev Norge på fødested istede for Molde som det står i passet. Tror dere dette har noe å si?

  • lenkongerud

   Hei Elena! Ifølge våre reiserådgivere burde dette gå helt fint. Det viktigste er at landet er korrekt. God tur når den tid kommer 🙂

 • Freddy Messel

  Hei!
  Er det bare meg eller ligger siden nede?

  • lenkongerud

   Hei! Det fungerer helt fint å følge lenkene til siden herfra nå. 🙂

 • Ane

  Hei, hvordan søker jeg gruppevisum? Leser at det skal være en link å trykke på som ikke jeg finner.

  • lenkongerud

   Hei Ane! Ettersom jeg er usikker på hva slags gruppe du skal søke for anbefaler jeg deg å ta kontakt med kundeservice på 088 88. Så vidt jeg vet kan reiseselskaper søke om visum på vegne av turistgrupper, men dette vet de mer om på kundeservice. 🙂

 • Bente iren Askerød

  Hei. Skal navn på mor og far i søknadsskjema fylles ut også av voksne, eller gjelder det bare barn?

  • Meg selv

   …og gjelder visum fra dagen vi søker eller dagen vi ankommer Tyrkia ?

   • lenkongerud

    Hei Bente. Alle feltene i søknadsskjemaet skal fylles ut. I skjemaet oppgir du hvilken dato du ankommer Tyrkia (se bilde tre i teksten over), og visumet er gyldig i inntil 90 dager fra ankomstdato.

 • Bymann

  Jeg bestilte visum til Tyrkia på meg og betalte kr.171,20 Min kone fant ut at hun ville være med så jeg bestilte til henne også men må ha truffet på en annen side og de trakk kr 1040, mitt kreditkort.Er det lovlig å legge sider som ikke tilhører Tyrkia visum så tett opp til så det ser ut som de er offisielle.Grunnen til min kone ikke skulle være med i første visum søknad
  er at jeg skulle ned for en uke til tannlegen.Hva kan jeg gjøre for å få igjen det betalte for mye.Jeg er pensjonist og har ikke så god råd.

  • lenkongerud

   Hei. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med vår kundeservice på telefon 088 88.

 • Tonje

  Har bestilt visum til Tyrkia fra 27.03. Men så har reisedato blitt flyttet til noen dager senere. Skal bare være der for ei uke, så går ikke utenom de 9 dagene uansett. Men må jeg bestille nytt visum likevel til rett avreisedato?

  • lenkongerud

   Hei Tonje! Jeg anbefaler at du tar kontakt med oss på 088 88 (eller epost eller chat). Kundeserviceavdelingen vår kan hjelpe deg å finne ut av dette. 🙂

 • Bjørnar

  Hva, hvis en er på Kypros, gresk side og vil ta en tur over på tyrkisk side, må en da også ha tyrkisk visum for å gjøre dette?

  • lenkongerud

   Hei Bjørnar! Ja, det tror jeg nok du må ha. Ta kontakt med vår kundeservice på 088 88, de vet mer om dette.

 • Knut Håkon Hansen

  Hvordan vet passkontrollen at jeg har visum de tok det på siste tur for noen uker siden. og jeg har ikke kopi av visumet.

  • lenkongerud

   Hei Knut! Beklager at vi svarer deg sent. Du må ha med papirutskrift av visumet i tillegg til gyldig pass. Når du søker om visum får du det tilsendt elektronisk (på epost), så du kan enkelt printe ut en ny kopi hvis du har mistet den første du fikk. Men pass på at visumet fortsatt er gyldig når du reiser – det varer kun i 90 dager. Når visumperioden er utløpt må du søke om nytt visum hvis du skal besøke Tyrkia igjen. Har du flere visumspørsmål anbefaler vi at du tar kontakt med vår kundeservice, enten på 088 88, på e-post info@ving.no eller på chat via våre nettsider. God tur! 🙂

 • Nils

  Hvis man har skrevet feil fødested i visum, og det står oppført en annen plass som fødested i passet, må man da kjøpe ny visum til Tyrkia?

 • Fjellanger Ingvald

  Er det umulige å få tyrkiavisa betalt uten at eg har nettbank ?

  • Frida Dahl

   Hei! Ved spørsmål om visum vennligst kontakt vår kundeservice på telefon 088 88, på e-post info@ving.no eller på chat via våre nettsider.

 • roy andersen

  var hos og skule ha nyt pass da sa dem at jeg fik visum når jeg kom frem passet er gyldig i 4 månder er de sant

 • Ørjan Linga

  Hei! når jeg har skrevet inn date of arrival (22.07.2014) så står det under; You are exempt from visa. så går det ikke ann å gjøre mer. hva skal jeg gjøre?

 • Frank Wiggen

  Kjempeflott av Ving å informere om dette. Tusen takk, keep up the good work. 🙂