Kule storbyer med strender

topp storbystrand

Du står på fortauet. Rundt deg vibrerer storbyluften av stemmer, trafikk, lukter og lyder. Føttene er slitne og handleposene fulle. Hva passer vel da bedre enn å lade batteriene på stranden?

.

 1. Barcelona

I en av Europas hippeste og mest spennende byer, Barcelona, kan du ta turen innom stranden når som helst, den ligger nemlig midt i byen. Selvsagt må du også besøke La Sagrada Familia – den eksentriske arkitekten og multikunstneren Antoni Gaudís ufullendte kirke som ble påbegynt allerede i 1882. Og Parc Güell på høyden med vakker utsikt over byen. Men mellom slagene ligger La Barceloneta – den langstrakte stranden – der og venter på deg.

LES OGSÅ: 6 storbyer du ikke bør gå glipp av

I Barcelona får du både i pose og sekk – heftig storbypuls og den lekre stranden La Barceloneta.

2. New York

Hæ, tenker du kanskje – strand i New York? Ja visst! Hopp om bord metrolinje D, Q, N eller F fra Manhattan i retning Brooklyn og gå av på Stillwell Avenue. Rett ved ligger verdenskjente Coney Island med en lang, fin strandpromenade og en like lang sandstrand. Langs promenaden ligger pølsekjendisen Nathan’s Famous, fornøyelsesparken Deno’s Wonder Wheel Amusement Park og New York Aquarium, for å nevne noe.

Se hvordan det ser ut på Coney Island her

LES OGSÅ: Ta med barna til New York

 

3. Palma

Mallorcas hovedstad Palma er en storby i lite format, full av kulturliv, smakfulle tapasrestauranter og shoppingmuligheter.  Få byer har en så harmonisk blanding av gammelt og nytt. I det ene øyeblikket rusler du rundt i pittoreske middelaldersmug med lokale håndverkere, lekende barn, kafeer og tapasbarer. Og i det neste mingler du med det spanske in-folket på hippe restauranter, gallerier, designerbutikker, eksklusive beach clubs, barer og diskotek. Og bare et steinkast unna ligger Palmabukten med alle sine strender for enhver smak.

LES OGSÅ: Restaurantene du må prøve i Palma

Palma er en storby i lite format, med fristende strender som denne – Playa de Palma – rett i nærheten.

 4. Downtown Dubai

I motsetning til forrige by på listen er Downtown Dubai ekstravagant, overdådig og enorm. Her finnes verdens største shoppingsenter med nesten 1500 butikker, og du kan ta turen opp i verdens høyeste bygning, Burj Kalifa. Og bare ti minutter unna den intense storbyen ligger kritthvite strender og turkisblå bølger. Perfekt for en liten pause!

LES OGSÅ: Dubai – Størst, best og vakrest

VSAEDXBJUM1036

Ekstravagante Dubai har intens storbypuls og fantastiske strender.

5. Lisboa

Stadig flere får øynene opp for Portugals sjarmerende hovedstad. Restaurantlivet er fremdeles ganske rimelig her, og du kan blant annet besøke den middelalderske bydelen Alfama med sine trange smug, bydelen Bairro Alto, teste den spesielle gateheisen Elevator de Santa Justa ved Rossio,   Og de langstrakte, nydelige sandstrendene finner du rett utenfor byen. Estoril og Cascais ligger ca. 30 minutters togreise fra Lisboa og passer perfekt for deg som vil kombinere sol og badeliv med storbyens mangfold, eller omvendt.

LES MER: 12 timer i Lisboa

Storbyturen til Portugal kan enkelt kombineres med strendene du finner litt utenfor byen.

6. Malaga

Malaga er kjent som utfartsåren videre til de kjente badebyene langs Costa del Sol, og mange haster avsted uten å ofre Malaga en tanke. Men Malaga er en trivelig by med et hint av storby du ikke bør gå glipp av. Calle Larios er byens handlegate og sentrum med trendy butikker på rekke og rad, og i de trange brosteinsgatene som strekker seg ut herfra finner du flust av koselige spisesteder og småbutikker. Vil du på stranden følger du bare havnepromenaden så langt det går, og tar til venstre inn på La Malagueta.

malaga

Kombinér shopping på Malagas markeder med avslappende strandliv på La Malagueta

7. Nice

Nice er Frankrikes største turiststed, og ikke uten grunn. Solen skinner nesten bestandig ned på byens blomstermarkeder, trendy butikker og utsøkte restauranter. Og ikke minst – stranden ligger midt i byen. Ta en spasertur på strandpromenaden, nyt lyden av bølgene mot stranden og duften av deilig mat som serveres á la Provençale. I Nice lever du det gode liv.

Hvor har du mest lyst til å reise? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nederst på siden! ⇓

Storbysus og strandliv i skjønn forening – i lekre Nice.

Tips: Kunstige strender

Ikke alle storbyer kan skilte med flotte sandstrender, men litt kreativitet kan fikse det meste. I Berlin kan du bade i Arena Badeschiff, et basseng som er senket ned i elven Spree. Bassenget holder ca. 24 grader. Ikke så verst! Paris og London har også lignende kunstige badeplasser for alle badeentusiaster.

berlin

Du kan ta en dukkert i storbyene uten strand også, som i Arena Badenschiff i Berlin      ||      Foto: Flickr: luke7100 (Copyrighted/CC-licensed/no edits)

 

Kategorier