Er nanoferie noe for deg?

Nanoferie

Nanoferie – storbyferie med bare én overnatting!

Har du en avspaseringsdag til gode, eller vil du få så mye som mulig ut av en helg? Da er kanskje nanoferie noe for deg. Nanoferie beskriver det å reise på en kort ferie – med bare én overnatting.

På en nanoferie gjør du lurt i å velge deg ut en konkret opplevelse, attraksjon eller annet som du vil bruke tiden på. Til gjengjeld får du mye valuta for pengene og slipper som regel å ta deg fri fra jobb. Nå som vi nærmer oss jul med stormskritt er nanoferie en gylden mulighet til å gjøre unna julegaveinnkjøpene – og du får antageligvis mye mer for pengene. For ikke å snakke om den gode julestemningen de fleste europeiske storbyer byr på nå i november og desember.

Nanoferie i…

København

Kanskje er du så heldig å få et bord på Københavnernes stolthet – gourmetrestauranten Noma i København. Restauranten ble stemt frem til å være den 10. beste i hele verden, og byr på nordisk mat i toppklasse ledet an av sjefskokk René Redzepi. En kveld her setter nok fart på både smaksløker og gode minner. På populære Noma må man bestille bord lang tid i forveien. Blir Noma litt i dyreste laget, eller er det kanskje vanskelig å få reservert bord? Ikke fortvil, i København er det er et bredt utvalg av restauranter for deg som er ute etter en smaksfest. Amass, Relæ, Bror og Geranium er absolutt gode alternativer.

Riga

Er du glad i spa kan du med fordel velge Riga som din nanoferie-destinasjon. Riga har lenge vært blant de mest populære spa-destinasjonene i Nord Europa og ligger bare en liten flytur fra Norge. Her tilbys det mange varianter av populære dag-spa, hvis du ikke ønsker å bo på samme hotell som behandlingene foregår. Rimelig er det også! Vi anbefaler Taka Spa, Liora Beuty Institute, Shakti Ayurvedic centre og Aqua Villa SPA.

London

London er rene himmelriket for den shoppingglade, med butikker og merker i alle prisklasser. På finere varehus som Harrods og Selfridges kan du føle på den engelske elegansen og slappe av med en afternoon tea mellom slagene. For å gjøre noe ordentlige varp bør du ta turen innom TK Maxx-kjeden, der du finner designklær med opptil 60% prisavslag. Reiser du før jul har du en kjempemulighet til å oppleve et av de berømte julemarkedene, som for eksempel Angels Christmas Market i Hyde Park Winter Wonderland, med alt fra håndverk og matvarer til skøytebane og karuseller.

◊ Helsinki

Høres spennende arkitektur og design, bra shopping og en velutviklet matkultur fristende ut for deg? I så fall bør du lese videre… I Helsinkis gater kan du oppleve blant annet neoklassisk-, art noveau- og kontemporær arkitektur samt byggverk av den verdenskjente, finske arkitekten Alvar Aalto. Pass også på å besøke den flotte Tempelplassens Kirke og Tuomiokirkko-katedralen. Deretter er det kanskje på sin plass med noen gode retter på for eksempel restaurant Grotesk eller i det vakre glasshuset Kappeli fra 1867. Benytt også sjansen til å handle designvarer fra finske Marimekko og Iitala når du er i “de tusen sjøers land”. For å sette prikken over i’en kan du ta deg en drink med prima utsikt i Torni Bar, der du kan skue utover den flotte byen.

Har du noen andre tips til den ultimate nanoferien? Del dine tips i kommentarfeltet under!