Set-jetting: i filmens fotspor

Khao Phing Kan, Thailand

Synes du det er gøy å oppleve steder som er kjent fra filmer eller tv-serier? Da er set-jetting noe for deg.

Set-jetting har lenge vært et kjent fenomen – stort sett for spesielt interesserte. Men den siste tiden har denne trenden skutt i været og det har blitt en ganske vanlig og morsom måte å feriere på. Dette er noen av de populære reisemålene for set-jettere.

Mamma Mia – Skopelos og Skiathos, Hellas

På de frodige, paradisøyene Skopelos og Skiathos fant filmingen av den verdenskjente gladfilmen Mamma Mia sted. På øyene tilbys det populære, guidede Mamma Mia-turer som tar deg med rundt på de vakre øyene.

Hellas

Nyt gresk atmosfære i ekte Mamma Mia-ånd

King Kong – New York, USA

Selv om Hollywood er filmbransjens stjerne, er det likevel New York som er filmbyen med stor F. Når man kommer til det store eplet føles det rett og slett ut som om man er midt i en film. Forståelig nok på grunn av alle de kjente filmene og seriene som er spilt inn her. Andre kjente filmer og serier fra New York er Taxi Driver, I am Legend, Sex and the City, Mad Men og Girls  – for å nevne noen!

Empire State Building, New York

Empire State Building – uten King Kong

Eat, Pray, Love – Ubud, Bali

Den som har lest boken eller sett filmen Eat, Pray, Love husker helt sikkert den vennlige medisinmannen Ketut Liyer fra Ubud. Fjellandsbyen Ubud på Bali – og hele Bali forsåvidt – har blitt et ettertraktet Set-Jetter-reisemål etter Eat, Pray, Love-bølgen slo innover verden. Ubud er Balis kulturelle sentrum fra langt tilbake i tid. Reis med oss til Ubud og opplev den spesielle atmosfæren selv.

Ubud, Bali

Følg i Liz Gilberts (spilt av Julia Roberts) fotspor på Bali

Game of Thrones – Dubrovnik, Kroatia

Tv-serien Game of Thrones har ført til en turistboom i Dubrovnik få hadde forutsett. Gamlebyen i Dubrovnik er med i mange av episodene og her ligger blant annet «Kings Landing» kjent fra serien. Det blir arrangert flere guidede turer som tar deg med til steder brukt i innspillingen. Andre locations fra Game of Thrones finner du i Malta (Mdina), Island, Irland og Marokko (Essaouria og Ait Benhaddou).

Dubrovnik

Opplev jerntronens hjem – Dubrovnik

Moulin Rouge – Paris, Frankrike

Sjarmerende Paris er en populær by i filmbransjen. Her spilles det inn alt fra historiske filmer til drama og romantikk. Montmartre-området ble ekstra kjent etter filmene Moulin Rouge og Amelie, og det finnes egne guidede turer i sentrum for deg som lot deg fascinere av Da Vinci-koden.

Moulin Rouge, Paris

Montmartre-området finner du blant annet i filmen Moulin Rouge

James Bond “The Man with the Golden Gun” – Khao Phing Kan, Thailand

Alle som har sett James Bond-filmen “Mannen med den gyldne pistol” husker vel skurken Scaramangas spektakulære gjemmested på en øy utenfor Kina. I virkeligheten heter øya Khao Phing Kan og ligger i Phang Nga-bukten, nordøst for Phuket. På folkemunne er den mest kjent som “James Bond Island”. Hvorfor ikke reise dit og oppleve den på ordentlig?

Khao Phing Kan, Thailand

Se den fantastiske James Bond-øya i virkeligheten

Gudfaren – Sicilia, Italia

En av verdens mest elskede filmer er uten tvil Francis Ford Coppolas «Gudfaren» fra 1972. Filmen ble i store deler spilt inn i New York, men mye av filmen er også spilt inn i Sicilia der familien Corleone hadde sine røtter. For bra locations kan du oppsøke de to fjellandsbyene Savoca og Forza d´Agro, nær Taormina og Naxos.

Sicilia

Sicilia – der familien Corleone hadde sine røtter

Harry Potter – London, England

Vår favorittrollmann har blitt filmet mange steder i England, ikke minst i London. På Kings Cross Station finner du den berømte “Perrong ¾”, der Galtvortekspressen går fra, og på Leadenhall Market finner du inngangen til puben Leak Cauldron. Tre mil utenfor London ligger Warnes Bros Studios, der de fleste scenene i Harry Potter-filmene er spilt inn. Leter du etter selve Galtvort-skolen må du reise enda lenger – nærmere bestemt det Bodleianske biblioteket i Oxford, Alnwick Castle eller Durhamkatedralen.

London

I London kan du bli med på guidede turer i Harry Potters verden

Vicky Cristina Barcelona – Barcelona, Spania

Woody Allen står bak den sjarmerende dramakomedien som finner sted i Barcelona. I Vicky Cristina Barcelona får du kjenne på den gode katalanske stemningen og kanskje gjenkjenne enkelte landemerker- som taket på “La Pedrera” og Park Güell, begge av Antoni Gaudi.

Barcelona

Romantikk, drama og humor i Woody Allens Barcelona

Clash of the Titans – Tenerife, Kanariøyene

Den som har besøkt vulkanen Teide og den omkringliggende nasjonalparken kan vitne om et unikt landskap. Med sine enorme lavasletter og utrolige klippeformasjoner er det nesten som å være i et månelandskap. En film som er innspilt her er Clash of the Titans, fantasyfilmen fra 2010 med Liam Neeson og Mats Mikkelsen.

Teide, Tenerife

Teide måneaktige landskap passer perfekt til fantasyfilmer som Clash of the Titans

The Beach – Ko Phi Phi Le, Thailand

Filmatiseringen av boken The Beach ble en publikumssuksess, og det kan diskuteres om det var Leonardo di Caprio eller øya Ko Phi Phi Le i Thailand som var filmens største stjerne. Besøkende til Krabi eller Phuket kan nå den berømte øya med båt og oppleve den vakre stranden Maya Bay med egne øyne. Stranden er omgitt av flaskegrønt hav og 100 meter høye klipper. Dramatisk vakkert!

Maya Beach, Koh Phi Phi

Besøk drømmestranden fra The Beach-filmen!