På Vings konsepthotell Sunwing Family Resort fjernes nå miljøverstingen behandlede scampi fra menyene.
– Vi har valgt å ta bort scampi fra våre menyer fordi industrien er med på å ødelegge miljøet, sier Peter Grandell. Han er visedirektør for Resort & Hotels i Thomas Cook Northern Europe, som blant annet driver Sunwing Family Resorts.
Scampien kommer som oftest fra sørøst-Asia der de behandles i store basseng. For å få plass til bassengene ødelegger bedriftene livsviktig mangroveskog og korallrev. Dette fører til at fisk og andre skalldyr som lever rundt magrovetrærnes vannrøtter og i havet forsvinner eller dør. Lokalbefolkningen som tidligere kunne livnære seg på dette mister dermed sitt levebrød. Scampi-industrien er også preget av barnearbeid og brudd på menneskerettigheter. I tillegg blir skalldyrene pumpet full av antibiotika og farlige kjemikalier for å holde sykdommer unna.
– Vi har alle et ansvar for miljøet. og det finnes mye annet godt på restaurantene våre, sier Grandell.
I løpet av våren 2013 skal alle Sunwing Family Resorts være scampifrie.
Tweet